Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Felavatták Benedek Elek szobrát Hajdúböszörményben

E-mail Nyomtatás

Rétvári Bence avatta fel a Debreceni Egyetem (DE) gyermeknevelési és felnőttképzési karának hajdúböszörményi kertjében Benedek Elek félalakos portrészobrát, Lestyán-Goda János szobrászművész alkotását. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára avató beszédében a nemzeti identitás szempontjából egyedülálló örökségnek nevezte a magyar népmesekincset, amelynek egyik legjelentősebb művelője, terjesztője volt Benedek Elek.

Bővebben...
 

A kvóta és a pénzbüntetés is kényszerről szól

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság (EB) nem erőszakolhatja ki sem a kötelező kényszerbetelepítési kvótát, sem az azt elutasítók pénzbüntetését – hangoztatta Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint az EB javaslata a kényszerről szól, végletesen ellentétes az unió alapokmányaival, szembemegy az európai emberek akaratával, és nem fejezi ki a tagállamok egy részének politikai akaratát. Hogyan felel meg az európai eszméknek egy olyan javaslat, amivel a résztvevők meghatározó része nem ért egyet? - vetette fel, elfogadhatatlannak minősítve azt a hozzáállást, hogy aki nem ért egyet, az nem szolidáris. A tárcavezető kiemelte: Magyarország most is kész segítséget nyújtani azoknak, akik védelemre szorulnak, és fontosnak tartja, hogy részt vegyen európai segélyakciókban.

Bővebben...
 

A veszprémiek büszkék lehetnek sikereikre

E-mail Nyomtatás

Veszprém szellemi, gazdasági és politikai értelemben is jó állapotban lévő város - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Modern Városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Porga Gyulával, a város polgármesterével. A kormányfő hangsúlyozta: Veszprém polgárváros polgári mentalitással, a veszprémieknek büszkéknek kell lenniük a sikereikre, "jól sáfárkodtak az eddigi lehetőségekkel". Ez nem ellene, hanem mellette szól az újabb fejlesztéseknek, a magyar városoknak merniük kell sikeresnek lenni, és erre hivatkozva újabb javaslatokat adni a kormánynak - vélekedett.

Bővebben...
 

400 milliárd forint útfenntartásra

E-mail Nyomtatás

Öt év alatt 400 milliárd forintot fordíthat útfenntartásra és üzemeltetésre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Debrecenben sajtótájékoztatón. Tasó László a 4-es számú főút debreceni bevezető szakaszán elkezdett felújítási munkák helyszínén tartott tájékozatón elmondta: a 7800 milliárdos vagyont kezelő közútfenntartó a jövő évi költségvetésben 13 milliárd forinttal többet kap útkarbantartásra, és az eddigi évi 60 milliárdos forrást öt év alatt évi 98 milliárdra növelik.

Bővebben...
 

Támogatnunk kell a menekültekről gondoskodó országokat

E-mail Nyomtatás

Segíteni kell azoknak az országoknak, amelyek már gondoskodnak a menekültekről - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a CNN amerikai hírtelevízióban.

A külügyminiszter interjújában hangsúlyozta, hogy milliók tartózkodnak Jordániában, Törökországban, Libanonban és az iraki Kurdisztánban, ezeknek az országoknak pedig pénzügyi segítséget kell nyújtani, hogy a teherviselésben támogassuk őket.

Bővebben...
 

Íjgyártó István államtitkár hivatalos látogatást tett Indiában

E-mail Nyomtatás

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára az indiai Kolkatában megnyitotta a Rabindranath Tagore Nobel-díjas költő 1926-os magyarországi látogatásának emléket állító állandó magyar kiállítást, valamint kétoldalú tárgyalásokat folytatott indiai kormányzati és üzleti partnereivel.

Bővebben...
 

Új osztrák világítástechnikai beruházás Pásztón kormánytámogatással

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány mintegy 650 millió forinttal támogatja az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékű világítástechnikai beruházását Pásztón - közölte Magyar Levente Budapesten, sajtótájékoztatón. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára úgy vélte, nem lehet eléggé hangsúlyozni annak jelentőségét, hogy olyan, családi tulajdonban lévő vállalkozások, mint az EGLO, Magyarországot választják európai központjuknak, és itt bővítik termelő és logisztikai kapacitásukat. Hozzátette, hogy az EGLO legfontosabb gyártóbázisa Magyarországon van.

Bővebben...
 

Deim Pál festőművészt az EMMI saját halottjának tekinti

E-mail Nyomtatás

Életének nyolcvannegyedik évében elhunyt Deim Pál, Kossuth-díjas festőművész, grafikus, szobrász, a Nemzet Művésze.

A neoavantgárd irányzat kiemelkedő alakja a Képzőművészeti Főiskolán sokszorosító grafikát tanult, 1990-től a Főiskola címzetes egyetemi tanára, a Szentendrei Artéria Alkotóközösség tagja, 1991-től a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja volt.

Bővebben...
 

Meglátogatta az Irakban szolgálatot teljesítő magyar kontingenst a honvédelmi miniszter

E-mail Nyomtatás

Irak kurdisztáni régiójában szolgálatot teljesítő magyar csapatoknál tett látogatást dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A miniszter a sajtónak nyilatkozva kiemelte, az itt szolgáló katonák fontos feladatot látnak el: a helyi peshmerga erők kiképzésében, felkészítésében vesznek részt, de őrzés-védelmi feladatokat is ellátnak.

Bővebben...
 

Az Arany János Program továbbra is segíti a hátrányos helyzetűek tanulmányait

E-mail Nyomtatás

Biztosított a forrás az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) folytatásához az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján. A tehetséges, hátrányos helyzetű diákok számára nyújt támogatást a program, amelynek célja az esélyteremtés és tehetséggondozás azon társadalmi rétegek számára, amelyek tagjai a program segítsége nélkül nem jutnának el felsőoktatási intézményekbe.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség