Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Össztársadalmi feladat a képzett munkaerő biztosítása

E-mail Nyomtatás

Össztársadalmi feladat, hogy legyenek a munkaerőpiacon megfelelő képzettséggel rendelkező szakemberek az ország, a gazdaság versenyképességének növelése érdekében - hangsúlyozta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az Objektív Kutató Intézet konferenciáján a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az államtitkár előadásában úgy vélte, hogy a munkaerőpiacot a kereslet és kínálat egyensúlytalansága jellemzi, egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány.

Bővebben...
 

Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére

E-mail Nyomtatás

Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére. Kontrát Károly sajtótájékoztatón közölte: a tárca törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé az országhatár jogi védelmének megerősítése érdekében. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a javaslat célja, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen Magyarország területén. A változtatás biztosítaná, hogy akiket a rendőrök az államhatártól 8 kilométeren belül tartóztatnak fel, és nem bűncselekmény elkövetésével jutottak az országba, tranzitzónába kerüljenek, ahol lehetőségük lesz menedékkérelem benyújtására. Esetükben gyors döntés születhet, a határon lefolytatott eljárás speciális szabályai lesznek alkalmazhatók, őket nem utasítják ki jogszerűtlen tartózkodás miatt - hangsúlyozta az államtitkár.

Bővebben...
 

Antidemokratikus és embertelen az Európai Bizottság javaslata

E-mail Nyomtatás

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a brüsszeli javaslat antidemokratikus, mert el akarja vonni a tagállamok önrendelkezési jogát, azaz az EU akarja megmondani, kik éljenek a tagországokban. Szélsőséges esetben akár Magyarország demográfiai viszonyait érdemben befolyásoló betelepítés is történhet - fogalmazott. Szerinte arról van szó, hogy akik "meghívták" a bevándorlókat, miután "válogattak" közülük, most a "maradékot" szétosztanák. Emellett embertelen is a brüsszeli terv - folytatta Lázár János -, mert nem veszi figyelembe a bevándorlók szándékait, ők ugyanis nem Közép-Európába akarnak jönni, hanem Németországban akarnak maradni.

Bővebben...
 

Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, kivel akarnak együtt élni

E-mail Nyomtatás

A kormány álláspontja szerint Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel akarnak egy országban élni - mondta Rogán Antal a Kúria döntésére reagálva, amely alapján lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter közölte: az Országgyűlés akár már a jövő héten határozhat a népszavazás elrendeléséről és a szükséges anyagi források biztosításáról is. Ennek érdekében egyeztetést kezdeményeznek a Ház és a frakciók vezetésével.

Bővebben...
 

2020-ig 1200 milliárd forint jut kutatásra

E-mail Nyomtatás

A kormány 2020-ig 1200 milliárd forintot szán kutatásra, fejlesztésre és innovációra, ezzel Magyarország GDP-arányos kutatási ráfordításai megközelítik majd az EU-átlagot - jelentette be Orbán Viktor. Európa századokon át volt a világ vezető politikai és gazdasági hatalma, de mintha elfelejtette volna, minek köszönhette ezt a versenyelőnyét - mondta a kormányfő a Magyar Tudományos Akadémia 187. rendes közgyűlésén, hangsúlyozva: ehhez leginkább a tudomány és politika szövetsége kellett.

Bővebben...
 

A 2017-es költségvetés a fiatalok költségvetése is

E-mail Nyomtatás

A 2017-es költségvetés a fiatalok költségvetése is, hiszen csökkennek az adók, több pénz jut oktatásra, otthonteremtésre és kiemelt támogatást kapnak majd a gyereket nevelő családok - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Kiemelte, a kormány célja, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak kiszámítható és biztonságos jövőképe van. A kormány azon dolgozik, hogy minden magyar fiatal megtalálja a számításait Magyarországon, olyan országot szeretne, ahol mindenkinek van értelmes munkája, tisztességes fizetése, otthona - hangoztatta Dömötör Csaba.

Bővebben...
 

Részesedést vásárol a kormány az Erste Bankban

E-mail Nyomtatás

A kormány, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az Erste között kötött egyetértési megállapodásoknak megfelelően a kormány döntött az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékos részesedésének megvásárlásáról - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tranzakció legfontosabb feltételeit már kialakították a felek, a fennmaradó részletek tisztázását követően a részesedés adásvételéről szóló szerződést a tervek szerint legkésőbb június közepéig aláírhatják.

Bővebben...
 

Az EU akkor lehet erős, ha erős nemzetállamokra épül

E-mail Nyomtatás

Az EU csak akkor lehet erős, ha erős nemzetállamok alkotják, ha nem gondolják azt magukról a politikai elitek, hogy csak ők tudják, milyennek kell lennie Európa jövőjének, hanem elég bátrak ahhoz, hogy megkérdezzék az embereket a sorsdöntő kérdésekről - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy fórumon. A Századvég Alapítvány, a Danube Institute és a Hungarian Review által Nemzeti értékek - európai érdekek, Thatcher öröksége: erős nemzetállam, hatékony kormányzás címmel rendezett nemzetközi konferencián a tárcavezető kiemelte, az európai emberek igénye ma kézzelfogható: biztonságot akarnak, és azt kérik az európai vezetőktől, hogy garantálják a kontinens biztonságát.

Bővebben...
 

Az alaptörvény élő keret, amely kifejezi a nemzet akaratát

E-mail Nyomtatás

Magyarország alaptörvénye élő keret, amely kifejezi a nemzet akaratát, azt a formát, amelyben élni szeretnénk - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulója alkalmából szervezett konferencián, 2016. május 6-án Esztergomban.

Bővebben...
 

Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alakult

E-mail Nyomtatás

Hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények és magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások részvételével alakult meg az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform.

Az ünnepélyes aláírás előtt Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár elmondta: „egy új technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket. E folyamat a fizikai és a digitális világ közötti hidak előrehaladott és ütemes kiépítését, különleges innovációs alkalmazkodást, minden korábbinál gyorsabb válaszokat, bátor innovációs lépéseket kíván a gazdaság minden szereplőjétől, különös tekintettel az Irinyi terv kiemelt ágazataiban érintett meghatározó vállalatoktól, az innovációs rendszer intézményeitől valamint a kormányzati gazdaságpolitikától.”

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség