Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Biztonság és stabilitás jellemzi a 2017-es büdzséjavaslatot

E-mail Nyomtatás

A kiszámíthatóság és a biztonság költségvetéseként jellemezte a kormány 2017-es büdzséjavaslatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 47 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János jelezte azt is, hogy a kormány benyújtja a parlamentnek a költségvetést megalapozó és az adózásról szóló indítványokat is. Értékelése szerint az emberek komoly áldozatot hoztak a stabilitásért, és mára az állam pénzügyei rendben vannak.

Bővebben...
 

Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. A magyar kormánynak nem áll módjában olyan népmozgásokat támogatni, amelyek az alaptörvény nemzeti hitvallásában vállaltakkal ellentétes eredményre vezetnek, "ilyen politikát sem a törvényhozás, sem a kormány alkotmányosan nem gyakorolhat" - mondta.

Bővebben...
 

Magyarország nem fogadja el a kötelező betelepítést, de részt vállal az európai szolidaritásból

E-mail Nyomtatás

Magyarország nem fogadja el a kötelező betelepítést, de a határok védelmével és más módon részt vállal az európai szolidaritásból - mondta Berlinben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A miniszter – aki az Országgyűlés Magyar–Német Baráti Tagozatának küldöttsége élén látogatott a német fővárosba – az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy "a német–magyar kapcsolatok normalitása az életünk része", és a menekültügyben képviselt eltérő álláspontok nem járhatnak a politikai mellett történeti-kulturális és gazdasági dimenzióval is rendelkező kapcsolatok gyengülésével vagy lazulásával.

Bővebben...
 

Közel 100 ezer fővel bővült az elsődleges munkaerőpiac egy év alatt

E-mail Nyomtatás

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma, a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma pedig az egy évvel korábbihoz képest 145 ezerrel, 4 millió 262 ezerre emelkedett 2016. I. negyedévében - mondta Varga Mihály a friss foglalkoztatási adatokat kommentálva. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy ezzel 553 ezer fővel többen dolgoznak hazánkban, mint a 2010-es kormányváltáskor. A munkanélküliségi ráta pedig 6 százalékra süllyedt, ami több mint 11 éves rekordnak számít.

Bővebben...
 

A költségvetés módosításával számos ágazat jut többletforráshoz

E-mail Nyomtatás

A kedvező gazdasági környezetnek és az eredményes gazdaságpolitikai intézkedéseknek köszönhetően bővült az idei költségvetés mozgástere. A kormány célja, hogy ennek kézzel fogható eredményeit mindenki megtapasztalhassa. Számos terület részesülhet pluszforrásban a költségvetési stabilitás megőrzése mellett.

Bővebben...
 

A Yanfeng 7,4 milliárdos beruházással bővíti pápai gyárát

E-mail Nyomtatás

A Yanfeng Automotive Interiors 7,4 milliárd forintos beruházással bővíti pápai gyáregységét, amivel 450 új munkahelyet teremt, ezért a kormány a beruházáshoz 1,85 milliárd forint támogatást nyújt - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta, a sanghaji központú Yanfeng a világ egyik vezető autóipari beszállító vállalata, egyebek között műszerfalakat, ajtókat, díszítőelemeket gyárt. A vállalatnak 17 országban 93 gyára van, Európában hat országban van jelen. Éves bevétele mintegy 8,5 milliárd dollár. Pápán prémium kategóriás személyautók utasterének alkatrészeit gyártják.

Bővebben...
 

Gyermekeknek készült tejpépet vont ki a NÉBIH

E-mail Nyomtatás

Azonnali hatállyal megtiltotta a NÉBIH a 250 grammos Nestlé 5 gyümölcsös tejpép forgalmazását. A termék „Ochratoxin A” toxint tartalmaz. A kifogásolt tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre.

A gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően a termék már nincs az üzletláncok polcain. A NÉBIH kéri a vásárlókat, hogy aki vett az alábbi azonosítókkal ellátott termékből, az ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

Tételazonosító: L51910301

Minőségmegőrzési idő: 01.2017

Gyártó: Nestlé Portugal S.A.

Kiszerelés: 250 g

Bővebben...
 

Átadták a veszprémi Gizella királyné kilátót

E-mail Nyomtatás

Átadták a Gizella királyné kilátót Veszprémben, a 70 hektáros Gulya-dombi parkerdő területén álló létesítmény 71 millió forintból újult meg. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, avató beszédében elmondta, hogy az utóbbi esztendőkben Veszprém megye 250 millió forint, közjóléti beruházásokra fordítható állami forrásban részesült. Hozzátette: az átadott beruházás része a Bejárható Magyarország keretprogramnak, melynek küldetése, hogy minél többen jussanak el az állami erdőkbe.

Bővebben...
 

A jelenlegi biztonsági kérdésekről is tárgyaltak a Honvédelmi Minisztériumban

E-mail Nyomtatás

Lengyel partnerével, Tomasz Szatkowski helyettes államtitkárral folytatott megbeszélést Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára április 27-én, szerdán, a tárca Balaton utcai objektumában.

Bővebben...
 

A kormány közel 60 millió forint támogatást biztosított a civil szervezetek számára Nógrád megyében

E-mail Nyomtatás

Olyan civil szervezetekre – azaz önkéntes polgári kezdeményezésekre – van szüksége az országnak, amelyek az adott városban, faluban élő embereknek közösségi életet biztosítanak és segítséget nyújtanak a rászorulóknak – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Salgótarjánban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség