Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Csökken a baromfihús, a tej és a tojás áfája

E-mail Nyomtatás

A baromfihús, a tej, a tojás és az éttermi vendéglátás áfájának jövő évtől tervezett csökkentése következtében egy családnál évi 35-40 ezer forinttal marad több pénz - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Hozzátette: az érintett termékek árában meg fog jelenni az áfacsökkentés hatása, a tárca számításai szerint ez átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentéssel jár, a sertéshúséhoz hasonlóan.

Bővebben...
 

A német Thyssenkrupp vezérigazgatójával tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök

E-mail Nyomtatás

A Thyssenkrupp legújabb, 33,5 milliárd forintos magyarországi autóipari beruházásáról is tárgyalt egymással április 21-én délelőtt az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök és Heinrich Hiesinger, a német cég vezérigazgatója – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-val.

Bővebben...
 

Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén

E-mail Nyomtatás

Továbbra is kimagasló mértékben, 6,9 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2016. január-februárban a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: ezzel több mint 3 éve folyamatosan emelkednek a reálkeresetek hazánkban. Cseresnyés Péter budapesti sajtótájékoztatóján hozzátette: a versenyszférában - a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál - januárt követően februárban is kiemelkedően magas, 68 ezres létszámbővülés ment végbe 2015. év elejéhez képest, amihez hasonló létszámbővülés az ezredforduló óta nem volt az elsődleges munkaerőpiacon.

Bővebben...
 

Az információnyújtás az esélyteremtés egyik legfontosabb eleme

E-mail Nyomtatás

Az információnyújtás az esélyteremtés egyik legfontosabb eleme - hangoztatta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Budapesten, egy fogyatékossággal élőket segítő online adatbázis bemutatóján. A Kézenfogva Alapítvány a VIII. kerületben található, fogyatékossággal élők által működtetett Nem Adom Fel Cafe & Barban mutatta be az információs pontok hálózatát, amely online adatbázisként naprakész információt nyújt a fogyatékossággal élőket gondozóknak, összekapcsolja a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket.

Bővebben...
 

Közép-európai játékokat akarunk rendezni

E-mail Nyomtatás

Budapest pályázata a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére nem csak Magyarországot, hanem az egész közép-európai régiót is képviseli, ahol eddig nem rendeztek játékokat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által rendezett, az olimpia gazdasági hatásairól szóló konferencián kifejtette: ha Magyarországon rendeznék a játékokat, mintegy százezer új munkahely jönne létre, 3,7 milliárd euró bevételt hozna az országnak az olimpia és 0,3 százalékponttal járulna hozzá a gazdasági növekedéshez, valamint az eddigi turisztikai rekordokat is sikerülhet megdönteni. Kitért arra, hogy a versenyre való benevezés is komoly büszkeségre ad okot, mivel Budapest Rómával, Párizzsal és Los Angelesszel veheti fel a versenyt, ahol már összesen öt olimpiát rendeztek.

Bővebben...
 

Segíti az új támogatási rendszer a zöldenergia arányának növekedését

E-mail Nyomtatás

A megújuló energiaforrásokból származó villamosenergia-termeléshez nyújtott új támogatási rendszer elősegíti, hogy a teljes hazai áramfelhasználás 14,65 százalékát megújuló energiaforrásokból állítsák elő - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Ez az arány most 9,5 százalék - közölte.

Bővebben...
 

Új értékekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

E-mail Nyomtatás

Egy tétellel bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét és nyolc tétellel a Magyar Értéktárat a Hungarikum Bizottság Budapesten megtartott ülésén. Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe Kabay Jánosnak, az Alkaloida gyógyszergyár alapítójának életműve. A Magyar Értéktárba került a több mint 130 éves múltra visszatekintő TÖRLEY pezsgő, a 100 éves készítési receptúrával rendelkező St. Hubertus magyar gyógynövénylikőr, a kézzel szedett, nagy pehelytartalmú libatoll, valamint a magyar cimbalom és a Magyar Örökség Díjat őrző Békés-tarhosi Énekiskola.

Bővebben...
 

Bizalom és partnerség jellemzi a magyar-német gazdasági kapcsolatokat

E-mail Nyomtatás

Németországnak, a nálunk működő német vállalatok és a szakmai szervezetek támogatásának és együttműködésének döntő jelentősége volt az elmúlt évek magyar sikereiben – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kölnben a magyar–német gazdasági fórumon. A tárcavezető az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként látogatott Németországba.

Bővebben...
 

Hazáért Érdemjel a debreceni középiskolásnak

E-mail Nyomtatás

A Hazáért Érdemjel a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetés. Dr. Simicskó István egy tizenkilenc éves debreceni diáknak nyújtotta át az elismerést kiemelkedő helytállásáért és bátorságáért április 19-én a Honvédelmi Minisztériumban.

Lángok csaptak fel 2016. április 4-én éjjel a debreceni Gulyás Pál Kollégiumban. A hivatalos vizsgálat később megállapította, hogy a tüzet egy földszint irodában keletkezett elektromos zárlat okozta. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és mintegy ötszáz diákot mentettek ki az épületből. A mentők füstmérgezés gyanújával 36 diákot és két felnőttet szállítottak kórházba, komolyabb sérülés azonban nem történt. Ez nagyban köszönhető Fodor Eleknek, aki azon az éjszakán az elsők között volt, akik észlelték a tüzet és részt vettek a mentésben.

Bővebben...
 

Nem vehető biztosra, hogy zárva marad a balkáni migrációs útvonal

E-mail Nyomtatás

Az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodás nyomán jelenleg lezártnak tekinthető a nyugat-balkáni bevándorlási útvonal, azt azonban nem lehet biztosra venni, hogy ez a jövőben is így marad - közölte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Az államtitkár az uniós védelmi miniszterek luxembourgi tanácskozása után az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: a Magyarország és Szerbia között tapasztalható határsértések enyhén emelkedő számából is látható, hogy az embercsempész-hálózatok továbbra sem tettek le a nyugat-balkáni útvonal használatáról.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség