Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Orbán Viktor tízpontos akciótervet hozott nyilvánosságra

E-mail Nyomtatás

Tíz pontból álló javaslatot tett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határainak és az EU-n belüli szabad mozgás megvédése érdekében. A kormányfő a Demokrata Centrumpártok Internacionáléjának (CDI) április 15-ei lisszaboni tanácskozásán hozta nyilvánosságra a Schengen 2.0 tervet, amelyre - mint a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta - azért volt szükség, mert elhibázott irányúnak tartja a migrációs válság kezelésére tett európai bizottsági javaslatot.

Bővebben...
 

2,2 milliárd az Új Nemzeti Kiválóság Programra

E-mail Nyomtatás

A kormány 2,2 milliárd forintot fordít költségvetési forrásból idén az Új Nemzeti Kiválóság Programra - közölte az oktatási államtitkár. Palkovics László elmondta: a program célja, hogy Magyarországon, a régión belül egyre inkább az innovációra, a kutatásra helyezzék a hangsúlyt. Emellett vonzóvá szeretnék tenni a tudományos életpályát és erősítenék a tudományos utánpótlást is.

Bővebben...
 

A kiszámítható környezet segíti a bankok működését

E-mail Nyomtatás

A gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható szabályozási környezetben folytathassa munkáját – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az OTP Bank tavalyi évet értékelő közgyűlésén. A magyar bankrendszer helyzete az elmúlt évben sokkal kiegyensúlyozottabb lett – mutatott rá a tárcavezető hangsúlyozva, hogy a bankok jövedelmezősége is láthatóan javult, az OTP is profittal zárta a 2015-ös évet.

Bővebben...
 

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdett konzultációt az igazságügyi tárca

E-mail Nyomtatás

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára 2016. április 15-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Elmondta: három munkacsoport létrehozásáról határoztak a felek. Az első munkacsoport a hatóságokkal való operatív együttműködéssel, annak fejlesztésével, kereteivel foglalkozik, a második a szabályozási környezetben felmerülő javaslatokat összesíti, a harmadik pedig a neveléssel, a felvilágosítással kapcsolatos felvetéseket tekinti át.

Bővebben...
 

A bevándorlókról a szuverén államoknak kell dönteniük

E-mail Nyomtatás

A bevándorláspolitikáról szóló döntésnek tagállami jogkörben kell maradnia az Európai Unióban - hangoztatta az igazságügyi miniszter Debrecenben. Trócsányi László leszögezte: ezért is tartja szükségesnek, hogy a tagállamok őszinte dialógust folytassanak polgáraikkal erről a kérdésről. Az igazságügyi tárca, Debrecen önkormányzata és a Magyarországi Református Egyház az alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulója alkalmából - Nemzeti szuverenitásunk alapkérdései címmel - rendezett konferenciát a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában.

Bővebben...
 

Simicskó István reményei szerint legkésőbb május elején megszületik az Alaptörvény módosítása

E-mail Nyomtatás

Reményét fejezte ki a honvédelmi miniszter, hogy április végén, legkésőbb május elején benyújtják az Országgyűlésnek az alaptörvény-módosítási javaslatot, amely többek között lehetővé teszi, hogy terrorveszélyhelyzet esetén a Magyar Honvédséget is bevethessék. Simicskó István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az eddigi egyeztetések alapján úgy véli, a honvédség bevetésének lehetőségében egyetértés van, a korlátozható szabadságjogok tekintetében viszont vannak még dilemmák az ellenzék részéről.

Bővebben...
 

Egyértelműsíteni kell a szereplők egymáshoz való viszonyát a közoktatásban

E-mail Nyomtatás

Erről Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár beszélt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közoktatási konzultációs fórumán. Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára azt mondta: az ő álláspontjuk abban közös a többi tanácskozóéval, hogy egyértelművé kell tenni a szereplők egymáshoz való viszonyát a közoktatásban. Példaként említette, hogy egy igazgatónak pontosan kell tudnia, mely kérdéseivel kell a fenntartóhoz és melyekkel az önkormányzathoz fordulnia.

Bővebben...
 

Hiánypótló sportberuházás valósul meg Szomódon

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 237 millió forintból épülő tornaterem alapkövét 2016. április 15-én tették le Szomódon.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „A program beruházásainak lebonyolítása 2015 áprilisában került a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Az elmúlt egy évben minden, még meg nem kezdett projekt megvalósítását sikerült pályájára állítani, így a fejlesztések várhatóan még a 2016/2017-es tanévben lezárulnak”.

Bővebben...
 

Negyvenmilliós soron kívüli támogatásban részesül a Pécsi Nemzeti Színház

E-mail Nyomtatás

Összesen negyvenmillió forintos soron kívüli állami támogatásban részesül a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) - jelentette be Hoppál Péter. A kultúráért felelős államtitkár sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az összeg egy 30 millió forintos támogatás-kiegészítésből és egy 10 millió forintos - a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből származó - összegből áll, amelyet a teátrum a május 29. és június 5. között tartandó Pécsi Családi Színházi Fesztivál lebonyolítására használhat fel.

Bővebben...
 

Több helyi piacon, több hazai terméket kínálnak a vásárlóknak

E-mail Nyomtatás

A termelői piacok és a helyi termékek népszerűsítése, a termelők tájékoztatása, valamint a vásárlókkal való szorosabb kapcsolattartás segítése volt a Földművelésügyi Minisztérium célja, amikor Fazekas Sándor miniszter egy évvel ezelőtt meghirdette a Helyi termék éve programsorozatot – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár azon a helyi termelők portékáinak bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatón, amelyen az eseménysorozat elmúlt évét értékelte, egyúttal bejelentette annak folytatását.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség