Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Példátlan eredmény az IMF-EU hitel visszafizetése

E-mail Nyomtatás

Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben, és nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Párizsban, a szervezet tanácsülését követően. A kormányfő megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, az OECD főtitkárával, majd felszólalt a szervezet tanácsülésén. Orbán Viktor az ülés után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: a hitel visszafizetése nagy teljesítmény, ennek eléréséhez sokak erőfeszítése kellett, így a magyar embereké, a mindenkori gazdaságpolitikát irányítóké, a munkavállalóké és a munkaadóké.

Bővebben...
 

Ügydöntő jelentőségű a kvótareferendum

E-mail Nyomtatás

A menekültrendszer megreformálására tett európai bizottsági javaslatcsomag ismeretében ügydöntő, érdemi jelentőségűnek nevezte a kötelező betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 45. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bizottság javaslatcsomagját úgy kommentálta: a brüsszeli testület nyilvánosságra hozta a kötelező kvótával kapcsolatos új ötletét, a bizottság "diktálni akar", ő akarja meghatározni, ki élhet itt.

Bővebben...
 

A kormány elkötelezett a családi típusú adózás fenntartása mellett

E-mail Nyomtatás

A kormány elkötelezett a családi típusú adózás fenntartása mellett - hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára az szja-változások idei mérlegét ismertető sajtótájékoztatón. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára elmondta, az Európai Bizottság szerint is helyes a magyar kormány által követett irány, amely szerint csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben.

Bővebben...
 

Hasznos lenne egy Nyugat-Balkánról érkező ENSZ-főtitkár

E-mail Nyomtatás

Az ENSZ következő főtitkárának Közép-Kelet-Európából kell érkeznie, és hasznos lenne, ha a térségen belül a Nyugat-Balkánról jönne a nemzetközi szervezet új vezetője - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, az Igor Luksic montenegrói külügyminiszterrel, országa ENSZ-főtitkárjelöltjével folytatott tárgyalását követő sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Egyetértés van arról, hogy szükséges az alaptörvény módosítása

E-mail Nyomtatás

Egyetértettek a pártok az április 8-ai egyeztetésen, hogy szükséges az alaptörvény módosítása a terrorellenes intézkedések keretében - jelentette ki a megbeszélés után tartott budapesti sajtótájékoztatóján a honvédelmi miniszter. Simicskó István, folytatva a januári egyeztetést, a parlamenti frakcióval rendelkező pártok képviselőit hívta meg, hogy egyeztessenek az alaptörvény módosítását célzó javaslatról, amely lehetővé tenné a Magyar Honvédség bevetését terrorhelyzetben. Az MSZP, csakúgy, mint az év elején, nem vett részt a megbeszélésen, amit a miniszter sajnálatosnak nevezett.

Bővebben...
 

Újra elindulhat a közvetlen légi közlekedés Szarajevó és Budapest között az idén

E-mail Nyomtatás

Várhatóan még az idén újraindítják a közvetlen légi közlekedést a bosnyák főváros, Szarajevó és Budapest között - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az MTI-nek. Az államtitkár Bosznia-Hercegovinában tett egynapos munkalátogatását követően telefonon elmondta: azzal a céllal utazott a nyugat-balkáni országba, hogy kétoldalú tárgyalások keretében erősítsék meg a két ország gazdasági együttműködését.

Bővebben...
 

ÚJRA A CSEPELIEKÉ A NAPKÖZIS TÁBOR

E-mail Nyomtatás

Az önkormányzatnak sikerült visszavásárolnia egy Kis-Duna-parti telket a Hollandi úton. A fél Hősök tere nagyságú területen a tíz évvel ezelőtti adásvételkor a befektetőnek az volt a célja, hogy luxus lakóparkot épít, amivel tönkretették volna a csepeli Kis-Duna-part Budapesten is egyedülálló látványát és környezetét. A 95.100.000 forintért visszavásárolt telken korábban napközis tábor működött a gyerekek örömére, ennek azonban a korábbi szocialista önkormányzat véget vetett. Németh Szilárd – Csepel volt polgármestere, aki a területen építési tilalmat rendelt el – az ünnepélyes szerződés aláíráson hangsúlyozta, a kommunista-szocialista városvezetés elvette a szociálisan rászoruló gyerekektől ezt a területet, aztán hagyták lepusztulni.

Bővebben...
 

Indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első tanuszoda beruházása

E-mail Nyomtatás

Az egész országra kiterjedő Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében első alkalommal került sor alapkőletételre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2016. április 7-én, Fehérgyarmaton. A város tanuszodájának alapkövét Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében tették le, a létesítményt pedig várhatóan már a 2016/2017-es tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai.

A közel 360 millió forintból megvalósuló fejlesztés során egy 15x25x1,9 méteres medencével és egy 6x10x0,8 méteres tanmedencével rendelkező tanuszoda épül Fehérgyarmaton. A beruházás célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtése is, hiszen a létesítmény oktatási időn kívül szélesebb közönség kiszolgálására is alkalmas. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Bővebben...
 

A Mitsuba megduplázza gyártókapacitását Salgótarjánban

E-mail Nyomtatás

A Mitsuba autóalkatrészt gyártó japán vállalatcsoport 4,3 milliárd forint (13,5 millió euró) fejlesztéssel megduplázza salgótarjáni üzemének gyártókapacitását, amivel 150 új munkahelyet teremt; a beruházáshoz a magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a beruházás bejelentésén Budapesten kiemelte, a Mitsuba döntése is megerősíti a kormányt abban, hogy megéri befektetőbarát környezetet létrehozni. Az egyszerűsített és versenyképes adórendszer, a rugalmas munka törvénykönyve vonzóvá teszi Magyarországot a befektetők körében - mondta.

Bővebben...
 

Átadták az ország első közösségi felsőoktatási képzési központját Hatvanban

E-mail Nyomtatás

Felavatták Magyarország első közösségi felsőoktatási képzési központját Hatvanban, ahol villamosmérnöki alapképzés, valamint nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés indul szeptemberben. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatási államtitkára köszöntőjében rámutatott: a képzési központ a hatvani önkormányzat, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a kormány együttműködése nyomán jött létre.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség