Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Egyetértés körvonalazódik a terrorellenes akciótervről

E-mail Nyomtatás

Ötpárti egyeztetést tartottak április 1-jén a Belügyminisztériumban (BM) a kormány terrorellenes akciótervéről, amelyet hétfőn tárgyal a kabinet, ezt követően pedig újabb megbeszélés lesz róla a parlamenti pártokkal. A pénteki tárgyalás után Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy nyilatkozott: alapvető szakmai nézeteltérés nem volt, körvonalazódik az egyetértés lehetősége.

Bővebben...
 

Az Iszlám Állam célba vette Magyarországot

E-mail Nyomtatás

Az Iszlám Állam célba vette Magyarországot - fogalmazott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón, hozzátéve: a kormánynak fokozott a felelőssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja. A tárcavezető megerősítette: a kabinet komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését, nem becsüli alá, és mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát. A múlt heti brüsszeli robbantásról szólva arról tájékoztatott, hogy az egyik magyar sérült, aki a brüsszeli magyar állandó képviselet munkatársa, elhagyhatja az intenzív osztályt, az állapota folyamatosan javul.

Bővebben...
 

Partnerségre van szükség az igazgatókkal, a köznevelés kulcsszereplőivel

E-mail Nyomtatás

A köznevelési rendszer minősége az igazgatókon múlik, ők a kulcsszereplők az oktatásban, ezért fontos a partnerség, a párbeszéd, munkájuk segítése - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Budapesten, egy szakmai rendezvényen. Balog Zoltán A jövőért, gyermekeink oktatásáért című országos igazgatói konferencián hangsúlyozta: el kell jutni odáig, hogy az igazgatók valódi felelős vezetők, irányítók tudjanak lenni. Ennek érdekében nagyobb mozgástérre, több döntési lehetőségre van szükség, és ez ügyben már jelentős előrelépések történtek.

Bővebben...
 

Kisebb hiány, alacsonyabb államadósság 2015-ben

E-mail Nyomtatás

Az előzetes várakozásoknál jóval kedvezőbben, a GDP 1,9 százalékára teljesült a kormányzati szektor hiánya – ismertette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nyilvánosságra hozott adatait. A másik fontos mutató, az államadósság pedig a GDP 75,3 százalékára csökkent. A kormányzati szektornak a GDP arányában 2,4 százalékosra tervezett hiánya 2015-ben fél százalékponttal kedvezőbben alakult – mutatott rá Varga Mihály. Hozzátette: ennek egyik legfőbb indoka a hazai gazdaság teljesítményében és a meghozott gazdaságpolitikai intézkedések sikerében keresendő. A gazdasági reformok is működnek, ha kedvező a gazdasági környezet, akkor több beruházás valósul meg, emelkedik a foglalkoztatottak száma, ennek az eredményeként pedig növekednek a költségvetés bevételei – indokolta a kedvező adatokat a szakminiszter.

Bővebben...
 

Szijjártó Péter nagy amerikai vállalatok vezetőivel tárgyalt

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsban tömörült amerikai nagyvállalatok képviselőivel, a General Electric és a Google alelnökével tárgyalt. A külgazdasági és külügyminiszter a tárgyalások után az MTI-nek elmondta, a Google nemzetközi alelnökével, Ross LaJeunesse-szel folytatott megbeszélésén megállapodás született a magyar startupok közös fejlesztéséről, s arról, hogy az informatikai óriáscég képzési programot is indít Magyarországon. A miniszter ismertette azt a tizenöt pontos csomagot, amely a magyarországi internet-konzultáció alapján készült. A tervek szerint 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető lesz a szélessávú internet, s a kormány az internet áfáját huszonhét százalékról tizennyolc százalékra szeretné csökkenteni. Mivel az Európai Unió szabályai ezt nem teszik lehetővé, ezért Magyarország a visegrádi országokkal tárgyal a közös fellépésről és az uniós szabály módosításáról.

Bővebben...
 

Eddig 825 ezer külhoni magyar kapott állampolgárságot

E-mail Nyomtatás

Eddig 825 ezren szerezték meg vagy kapták vissza magyar állampolgárságukat a külhoniak közül - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülésén Budapesten.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kifejtette: 762 ezren tettek állampolgársági esküt és a diaszpórában mintegy 61-62 ezer ember magyar állampolgárságát állapították meg, azaz azt, hogy őseik a mai Magyarország területéről mentek el. A politikus kiemelte: a célkitűzéseknek megfelelően a ciklus végéig tarthatónak látja az egymillió új magyar állampolgárt.

Bővebben...
 

Két éven belül megnyílik a megújult Szépművészeti Múzeum

E-mail Nyomtatás

Felújítják a 2. világháborúban súlyos károkat szenvedett Román csarnokot, korszerűsítik az elavult fűtőrendszert, elvégzik a komplex akadálymentesítést, klimatizálják a kiállítóterek egy részét, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket, korszerű restaurátor- és raktárműhelyeket alakítanak ki 2018 elejére a Szépművészeti Múzeumban.

A Liget Budapest projekt keretében 2015 elején megkezdődött, 9,5 milliárd forintos költségvetésű beruházás legfontosabb feladata a 70 éve a közönség elől elzárt Román csarnok felújítása, de az átfogó rekonstrukció végére a közönség egy mai igényeket is mindenben kielégítő múzeumépületet kap vissza - mondta a Szépművészeti sajtóbejárásán az intézmény főigazgatója.

Bővebben...
 

Átadták az intelligens parkolási rendszert Kecskeméten

E-mail Nyomtatás

Átadták a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által kiépített első magyarországi intelligens parkolási rendszert a kecskeméti Kálvin téren, amely valós idejű parkolóhely foglaltsági adatokat szolgáltat a közlekedőknek és az üzemeltetőknek. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a kecskeméti önkormányzat és a mobilfizetési társaság sajtótájékoztatóján elmondta: a nemzeti smart city technológiai platformhoz kapcsolódó kecskeméti pilot projekt sikeres működése esetén a kiépített technológia intelligens városi megoldásként számos magyar város közterületi parkolását egészítheti ki.

Bővebben...
 

Több bírságot kiszabtak már a hatóságok a taxis szolgáltatás szabályainak megsértése miatt

E-mail Nyomtatás

A közelmúltban életbe lépett újabb szankciók nyomán már több bírságot kiszabtak a hatóságok a taxis szolgáltatást nyújtók szabálysértései miatt. Erről beszélt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában. Fónagy János elmondta: a közelmúltban két jogszabály jelent meg a személyszállítási tevékenységgel kapcsolatban a magyar jogszabályokat semmibe vevők ellen. A gépjárművével jogosulatlanul személyszállítási tevékenységet végzőket érintő szigorítás nyomán sok tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, és a gépjármű kivonására a forgalomból is volt példa.

Bővebben...
 

Magyarország és Dél-Korea stratégiai partnerként tekint egymásra

E-mail Nyomtatás

Ahogy a magyar politika Ázsia felé fordulása még inkább növelte a koreai reláció jelentőségét számunkra, úgy a közép-európai régió jelentősége is nőtt Korea számára az elmúlt években: az európai földrészen belül a mi térségünk került a koreai politikai és gazdasági kapcsolatépítés fókuszába - mondta Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség