Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Terrorizmus elleni intézkedéscsomag alkotásáról döntött a kormány

E-mail Nyomtatás

Terrorizmus elleni intézkedéscsomag alkotásáról döntött a kormány - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. "Brüsszel tanulságait le kell vonni, egyértelmű számunkra hogy fokozni kell a biztonsági intézkedéseket" - indokolta a kezdeményezést Pintér Sándor, aki elmondta: az Igazságügyi Minisztérium megkapta javaslataikat, amelyek alapján az ünnepek alatt elkészíti a szövegtervezetet.

Bővebben...
 

A kertészet erőteljes, stabil ága a magyar agráriumnak

E-mail Nyomtatás

A kertészet erőteljes, stabil ága a magyar agráriumnak, éves kibocsátásának mintegy hatodát adta a múlt évben - mondta a földművelésügyi miniszter a kertészkedés éve programsorozatot bejelentő sajtótájékoztatóján. Fazekas Sándor a főváros XVIII. kerületében egy közösségi kertben kiemelte: a kertészeti tevékenység ma is több tízezer család megélhetését biztosítja, így a foglalkoztatást tekintve az egyik legnagyobb lehetőséget rejtő ágazat.

Bővebben...
 

550 új munkahely létesül az élelmiszeriparban

E-mail Nyomtatás

A kormány az élelmiszeripart stratégiai ágazatnak tekinti – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Tiszapüspökiben épülő gabona-feldolgozógyár alapkövének elhelyezésekor. A Szolnok melletti településen a 45 milliárd forintos beruházással készülő üzem a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon.

Bővebben...
 

Idéntől valamennyi iskolai szünetben meleg ételhez juthatnak a rászoruló gyerekek

E-mail Nyomtatás

Ettől az évtől mind a négy iskolai szünetben meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a monori Kossuth Lajos Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján. Czibere Károly a tavaszi szünet első napján tartott tájékoztatóján elmondta: a kormány még tavaly döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, aminek eredményeként első alkalommal juthatnak meleg ételhez a tavaszi szünetben a rászoruló gyerekek. Hozzátette: idén 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben.

Bővebben...
 

Áprilistól változik a sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten

E-mail Nyomtatás

Április 1-jével megváltozik a sürgősségi sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. Budapesti sajtótájékoztatóján Mészáros János közölte, a változás lényege, hogy április 1-jétől azok az intézmények, ahol van aktív sebészeti ellátás, az év minden napján 24 órában kötelesek fogadni a területi ellátási kötelezettség szerint hozzájuk tartozó betegeket.

Bővebben...
 

Több mint 20 százalékkal nőtt a SZÉP Kártya feltöltés

E-mail Nyomtatás

Az idei első két hónapban 10,9 milliárd forintot töltöttek fel a Széchenyi Pihenőkártyákra, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedést jelent. A költés ennél is dinamikusabban, 26 százalékkal emelkedett, elérve a 10,4 milliárd forintot. Töretlen tehát az az erőteljes növekedési trend, ami a SZÉP Kártyát az utóbbi bő egy évben jellemezte. A feltöltés összege tavaly már meghaladta a 90 milliárd forintot, ami rekord volt a kártya történetében. Mostanra már 26 500 munkáltató közel 1 millió 300 ezer dolgozója használ SZÉP Kártyát.

Bővebben...
 

Több idő jut felkészülni a pályázatokra

E-mail Nyomtatás

Két pályázati felhívás beadási határidejének módosításáról döntött a Miniszterelnökség, melynek köszönhetően több ideje lesz az ügyfeleknek a szükséges dokumentumok előkészítésére, így a rendelkezésre álló összesen mintegy 40,9 milliárd forintos keret sikeres lekötésére.

Bővebben...
 

Több együttműködésre és információcserére van szükség a tagállamok között

E-mail Nyomtatás

A szolidaritás és a támogatás kifejezése mellett a tagállamok közti együttműködés szorosabbra fűzéséről és az információcsere fontosságáról szól az uniós bel- és igazságügyi miniszterek rendkívüli ülésén elfogadott közös nyilatkozat - közölte az MTI-vel Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára, a belga fővárosban elkövetetett terrortámadások kapcsán tartott brüsszeli tanácskozást követően. A közös nyilatkozat minden érintett területen meghatározza a fenyegetésre adandó válaszokat, elvi állításaiban és törekvéseiben helyes, követendő célokat szolgál, amelyet Magyarország támogatni tudott - hangsúlyozta az államtitkár.

Bővebben...
 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár berni konzultációi az élénkülő svájci-magyar kapcsolatok jegyében

E-mail Nyomtatás

A rendszeres magyar-svájci külügyi és külgazdasági konzultációk keretében Altusz Kristóf helyettes államtitkár 2016. március 22-én és 23-án Bernben megbeszélést folytatott partnerével, a svájci külügyminisztérium térségünkért felelős helyettes államtitkárával, Nicolas Brühllel. A találkozó során áttekintették a magyar-svájci kétoldalú kapcsolatok széles tárházát, illetve szó esett napjaink legfontosabb nemzetközi kihívásairól, úgy, mint a migrációs válság, az ukrán-orosz konfliktus és a szíriai háború.

Bővebben...
 

Újabb mérföldkő a 3D-s toronyszimulátor átadása

E-mail Nyomtatás

„A repülésbiztonság minél magasabb szintű, az illetékes polgári szervezetekkel közös együttműködésben megvalósuló szolgálata megkívánja, hogy a fiatalok a legmodernebb technikákon képezzék magukat” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a HungaroControl 3D-s toronyszimulátorának átadó ünnepségén. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója részvételével adta át a HungaroControl a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kampuszán elhelyezett 3D-s toronyszimulátorát Budapesten.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség