Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A magyar diplomácia elérte céljait

E-mail Nyomtatás

A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli sajtóértekezletén. "A legnagyobb veszélyt kibekkeltük" - fogalmazott a miniszterelnök, utalva mindenekelőtt arra, hogy a megállapodás értelmében a menekültek befogadása a jövőben csakis önkéntes alapon történhet. Hozzátette: minden egyes,a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük - húzta alá a miniszterelnök. Kijelentette: az elmúlt félév legnagyobb sikere az a politikai döntés, amely szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonalon már a törökökkel való megegyezést megelőzően visszaállították a határellenőrzést.

Bővebben...
 

A magyar reformok működnek - Hat százalék feletti reálbér-növekedés januárban

E-mail Nyomtatás

Kimagasló mértékben, 6,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek idén januárban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel több, mint 3 éve folyamatosan emelkednek a reálbérek, ennél kiugróbb januári adatot pedig 11 éve mértek hazánkban. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – januárban kiemelkedően magas, 70 ezres létszámbővülés ment végbe 2015 januárjához képest, ami az elsődleges munkaerőpiac folyamatos gyarapodását jelenti.

Bővebben...
 

Szerbia első számú gazdasági partner a Nyugat-Balkánon

E-mail Nyomtatás

Magyarország számára Szerbia az első számú gazdasági, kereskedelmi partner a nyugat-balkáni térségben, tavaly a magyar-szerb kereskedelmi forgalom 4 százalékkal bővült, elérve az 1,8 milliárd eurót - mondta Szijjártó Péter. Hangsúlyozta: a két ország politikai és gazdasági kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most, Magyarország támogatja Szerbia európai uniós integrációs törekvéseit, ez magyar gazdasági, egyben régióbiztonsági érdek.

Bővebben...
 

Elégtételt kell kapniuk a keleti megyéknek

E-mail Nyomtatás

Elégtételt kell kapniuk a keleti megyéknek, amiért az elmúlt száz évben nem kaptak kellő figyelmet - hangsúlyozta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter Gyulán, az Almásy-kastély átadásán. Lázár János ünnepi beszédében elmondta: 2010 óta az Orbán-kormány - elődeivel ellentétben - nemcsak nyugatra, hanem keletre is tekint. Kitért arra, néhány héten belül megszületik a döntés arról, hogy Békéscsabát és Kecskemétet négysávos autóút kösse össze, a tervek szerint még az idén megkezdik a beruházást. "Ezzel Békés megye legalább az M5-ös autópályához tudna csatlakozni" - mondta.

Bővebben...
 

Javult a hazai vállalkozások jövedelmi helyzete

E-mail Nyomtatás

Gazdaságunk megerősödött, kialakult a pénzügyi stabilitás és a háztartások mellett a vállalatok, vállalkozások jövedelmi helyzete is javult – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Lipóti Pékség cégcsoporthoz tartozó Tatabányai Sütőipari Kft. kapacitásnövelő fejlesztésének bejelentésekor. A nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) program keretében a kormány 108 millió forinttal támogatja a vállalkozás munkahelyteremtő bővítését.

Bővebben...
 

„Két kerék – egy élet” programsorozat a motorosok védelmében

E-mail Nyomtatás

A fejlesztési tárca kifejezetten a motorosokra és segédmotorkerékpárosokra fókuszáló, figyelemfelhívó és szemléletformáló közlekedésbiztonsági kampányt indít – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a programsorozat megnyitóján, a Budapest Motor Fesztiválon.

Bővebben...
 

A magyar szabályozás elérte célját

E-mail Nyomtatás

A migrációról és annak magyar szabályozásáról folytatott megbeszélést Benediktas Juodka, a litván parlament külügyi bizottságának elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. Völner Pál a tárgyalásokról telefonon az MTI-nek elmondta, a litván fél úgy látja, hogy a magyar szabályozás elérte a célját.

Bővebben...
 

Már lehet pályázni támogató szolgáltatás és közösségi ellátás fejlesztésére

E-mail Nyomtatás

Már lehet pályázni a támogató szolgáltatást, pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi ellátást működtető szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére - jelentette be Czibere Károly pénteken a Pest megyei Pátyon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Napirenden a vidékfejlesztés – Tavasszal érkeznek az újabb pályázatok

E-mail Nyomtatás

A Vidékfejlesztési Program már megjelent pályázatairól, az agrárium új lehetőségeiről, és a gazdálkodókat érintő aktualitásokról számolt be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának 22. pódium-beszélgetésén. Az államtitkár kiemelte: a vidékfejlesztés sokrétű, amely az agrárvállalkozások mellett a kistelepülések önkormányzatait, a civil szervezeteket, az egyházakat és a helyi kisvállalkozásokat éppúgy érinti. Az agrárium fejlesztésére több operatív program is forrást biztosít, amelyek közül a Vidékfejlesztési Program 1300 milliárd forintos kerete tartozik a Miniszterelnökség Kecskeméten működő Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának kezelésébe.

Bővebben...
 

Kétéves Együttműködési megállapodást írt alá az EMMI és a WHO Európai Regionális Irodája

E-mail Nyomtatás

Kétéves együttműködési megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodája. A 2016-2017. évre szóló megállapodás a fertőző betegségek, a nem-fertőző betegségek megelőzése és kezelése, valamint az egész élettartamot átfogó egészségfejlesztés és az egészségügyi rendszerek területén fogalmaz meg programokat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség