Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány

E-mail Nyomtatás

A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter. Elmondta: március 9-én 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határain. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket, vagyis a belépőknek érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkezniük.

Bővebben...
 

Magyarország felkészült a kerítés építésére a román határon

E-mail Nyomtatás

Magyarország kész a kerítés építésére a magyar-román határon, amennyiben a migrációs helyzet szükségessé teszi - jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója sajtótájékoztatón. Bakondi György közölte: erre azt követően kerülhet sor, ha járőrök már nem tudják feltartóztatni a határon az illegális migránsok áradatát. Ha a határzár megépítése mellett dönt a kormány, akkor azt a magyar-szerb-román hármas határtól kezdik és a szükséges hosszban építik meg a 450 kilométernyi határszakaszon - tette hozzá.

Bővebben...
 

Az Európai Bizottság elismeri a magyar gazdaság teljesítményét

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság idei jelentése a korábbi évek országjelentéseihez képest sokkal reálisabb, kezdi elismerni azokat az eredményeket, amiket a magyar gazdaság a reformok nyomán felmutat - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsülésén (Ecofin) a pénzügyminiszterek megtárgyalták az Európai Bizottság frissen közzétett országjelentéseit, elmondta: a bizottság elismeri, hogy az államháztartási hiány mértéke folyamatosan csökken. Bekerült a jelentésbe, hogy az ország sérülékenysége jelentősen tudott csökkenni, és elismerik, hogy a pénzintézetek a bankadó csökkentésének a hatására magasabb hitelezést tudnak teljesíteni.

Bővebben...
 

A megfelelő rehabilitáció esélyt ad az aktív életre

E-mail Nyomtatás

A megfelelő rehabilitáció esélyt ad arra, hogy a fogyatékossággal élő emberek a társadalom aktív, egyenrangú tagjává váljanak - mondta Czibere Károly államtitkár Budapesten, egy szakmai fórumon. Czibere Károly a Védelem, aktivitás, képessé tevés - párbeszéd a szegénység elleni küzdelemről című, a minisztérium által szervezett konferenciasorozat idei első rendezvényén, amelynek témája a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, úgy fogalmazott: sokáig tartotta magát az a felfogás, amely szerint a fogyatékossággal élők problémát jelentenek, ezért "láthatatlanná kell tenni őket". Ezt a megközelítést magunk mögött kell hagyni - jelentette ki, hozzátéve, ebben segítenek az önálló életvitelt elősegítő kormányzati intézkedések is.

Bővebben...
 

Szükség van állami intézményfenntartóra

E-mail Nyomtatás

Egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal március 8-ai ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra - állapították meg a tanácskozás résztvevői. Palkovics László oktatási államtitkár a kerekasztal ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatót. Palkovics László elmondta: megkezdték az intézményfenntartó július 1-jei átalakításával összefüggő kérdések megbeszélését. Emlékeztetett: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a kormány közelmúltbeli döntésének köszönhetően 38 milliárd forintos pluszforrást kapott feladatai ellátására.

Bővebben...
 

A kárpát-medencei magyarság megerősítéséhez gazdaságpolitikai eszközökre is szükség van

E-mail Nyomtatás

A kárpát-medencei magyarság megerősítéséhez gazdaságpolitikai eszközökre is szükség van, ilyen eszköz a szakképzés fejlesztése és a vállalkozói szemlélet a fiatalokban való megerősítése is - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára Dunaszerdahelyen. Az államtitkár erről a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programmal összefüggésben, egy szakmai konferencián beszélt a Csallóköz központjának számító városban, ahol útjára indította a nemzetpolitikai államtitkárság idei tematikus programjának 14 megállós Kárpát-medencei bemutatkozó körútját. Beszédében Potápi Árpád János felidézte: a nemzetpolitikai államtitkárság 2012-ben indította el a tematikus évek sorozatát, az óvodások évével, amit később a kisiskolások, majd a felsősök és a szakképzés éve követett, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) tavaly decemberi ülésén pedig arról született döntés, hogy 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve lesz.

Bővebben...
 

Minden igaz hit kultúrát hoz létre

E-mail Nyomtatás

A kultúra és a hit összetartozik, mert minden igaz hit kultúrát hoz létre, és minden igazi kultúra mögött ott a hit - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Fasori Református Templom újjáépített orgonáját bemutató hangversenyen. Balog Zoltán köszöntőjében rámutatott: a kultúra mindig egy közösségen belül születik meg, a Fasori Református Egyházközség közössége pedig összefogásával bizonyította, hogy az orgona nem csak luxuscikk, hanem a közös lelki élet fontos eszköze. A felújítás a gyülekezet összefogásából és a kormány támogatásával valósulhatott meg - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az elmúlt négy évben több mint hatvan orgona megújulását támogatta a kormány több százmillió forinttal.

Bővebben...
 

Meghatározza a jövőt a technológia fejlődése

E-mail Nyomtatás

Nélkülözhetetlenek az európai párbeszéd erősítésére az olyan konferenciák, amelyeknek a kutatás, a fejlesztés és az innováció áll a fókuszában – mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a think.BDPST elnevezésű innovációs stratégiai fórumon a budapesti Várkert Bazárban március 9-én.

Bővebben...
 

Japánban is nagyra értékelik a magyar minőséget

E-mail Nyomtatás

A Foodex Japán 2016 élelmiszeripari szakkiállításon Magyarország 100 négyzetméteres standdal, 15 kiállítóval képviselteti magát. A magyarok libamájjal, hústermékekkel, mézekkel, borokkal mutatkoznak be - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Bővebben...
 

Dr. Pana Petra japán partnerekkel tárgyalt

E-mail Nyomtatás

Dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár 2016. március 7-9. közötti tokiói munkalátogatása során egyeztető megbeszéléseket folytatott japán partnereivel a külgazdasági együttműködési lehetőségekről. Ennek keretében találkozott a japán Külügyminisztérium főigazgatójával, Hajasi Hajime úrral. A főigazgatóval folytatott egyeztetés során áttekintették a két ország közötti külgazdasági kapcsolatok aktuális helyzetét, a jövőbeni együttműködés lehetséges irányait. A Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) alelnökével, Yonetani Koji úrral folytatott tárgyalás során a Helyettes Államtitkár örömét fejezte ki, hogy Koji Úr egyben a Japán-Magyar Üzleti Tanács főtanácsadói tisztségét is betölti.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség