Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Erős tagállamok nélkül nincs erős Európai Unió

E-mail Nyomtatás

A gaullizmus nem lehet Európa hangja, de lehet fontos szólam a többszólamú műben: erős Franciaország nélkül nincs erős Európa, erős tagállamok nélkül nincs erős Európai Unió – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a gaullizmusról rendezett konferencián.

Bővebben...
 

Irinyi-terv Magyarország újraiparosításáért

E-mail Nyomtatás

Az Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány iparstratégiáját bemutató sajtótájékoztatón. A dokumentumban megfogalmazott program szerint Magyarország 2020-ra az unió legiparosodottabb államai közé tartozik majd.

Bővebben...
 

667 milliárd forintból indulnak meg kiemelt közúti beruházások

E-mail Nyomtatás

Több mint 300 kilométernyi kiemelt közúti fejlesztés megvalósítása érkezett újabb fontos mérföldkőhöz. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 667 milliárd forint összértékű támogatási szerződést írt alá.

Bővebben...
 

A kormány várja a szakszervezeti és az önkormányzati oldal javaslatait a bürokráciacsökkentésre

E-mail Nyomtatás

A kormány örömmel veszi a szakszervezeti és az önkormányzati oldal részéről a bürokráciát csökkentő konkrét javaslatokat - mondta Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum plenáris ülését követő sajtótájékoztatón. Kifejtette: a kormányzat, a szakszervezeti és az önkormányzati oldal egyeztetésének legfontosabb témája a bürokráciacsökkentés volt. Tárgyaltak az állami tisztviselőkről szóló törvényjavaslatról, hiszen amikor az állam csökkenti a bürokráciát, fontos, hogy azt a munkaterhet, amely ennek következtében megjelenik, motivált és jól felkészült munkatársak lássák el - közölte. Ennek érdekében alkotta meg a Miniszterelnökség az állami tisztviselőkről szóló törvényjavaslatot, amelynek az egyeztetése zajlik, és e folyamat keretében volt lehetőség az alapelvekről tárgyalni a fórum ülésén - fűzte hozzá.

Bővebben...
 

Konferencia a migrációs válságról

E-mail Nyomtatás

Migráció: konfliktus vagy kooperáció? címmel szervezett egésznapos konferenciát a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely, illetve a Külügyi és Külgazdasági Intézet március 2-án, a Stefánia Palotában. A tanácskozás fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy nyitotta meg szerda reggel a fővárosban a Migráció: konfliktus vagy kooperáció? című nagyszabású szimpóziumot. A konferencia elsődleges célja, hogy átfogó képet adjon korunk migrációs válságának gyökeréről, a jelenlegi helyzetről, valamint a várható tendenciákról. Mint a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes elmondta, olyan kihívásról beszélünk, amelynek jelentőségét mára mindenki felismerte, és a konferencia során akár olyan javaslatok is születhetnek, amelyek a Magyar Honvédség számára gyakorlatban is hasznosíthatók.

Bővebben...
 

Félszáz fogyatékos diák vett részt a közigazgatási ösztöndíjprogramban

E-mail Nyomtatás

Félszáz, fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgató vett eddig részt a 2014 tavaszán elindított közigazgatási ösztöndíjprogramban, a legtöbben az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) szerezhettek munkatapasztalatot tanulmányaik mellett. Czibere Károly, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán, a program őszi szemeszterének záró, illetve tavaszi szemeszterének budapesti nyitórendezvényén és oklevélátadóján azt mondta, nem a fogyatékossággal élők a korlátozottak, hanem őket veszik körül korlátok, amelyeket az integráció jegyében el kell bontani.

Bővebben...
 

Magyarország nukleáris és gazdasági megállapodásokat kötött az emírségekben

E-mail Nyomtatás

Nukleáris, élelmiszeripari és légiforgalmi megállapodásokat kötött Magyarország, illetve magyar cégek az Egyesült Arab Emírségekben - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon az MTI-vel, miután befejezte kétnapos tárgyalásait Dubajban és Abu-Dzabiban. Az a három tény, hogy a Perzsa-öböl menti ország villamosenergia-fogyasztása egy főre vetítve a világon a legmagasabb, vízfogyasztása az egyik legnagyobb, és majdnem teljes élelmiszer-igényét importból fedezi, kijelöli a két ország között az együttműködés fő területeit, amelyeken a magyar vállalatok sikereket érhetnek el - állapította meg a miniszter.

Bővebben...
 

Négyszáznegyven milliós állami támogatással indul stadionfejlesztés Kozármislenyben

E-mail Nyomtatás

Kétezer fő befogadására alkalmas, 800 ülőhellyel rendelkező futballstadion épül fel az év végéig 440 millió forintos állami támogatással Kozármislenyben - hangzott el a baranyai városban tartott sajtótájékoztatón. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára kiemelte, hogy hiánypótló fejlesztés kezdődhet meg, amelynek eredményeként a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) besorolása szerinti E kategóriás stadion épül. A kozármislenyi önkormányzat meglévő sportlétesítményének fejlesztése során a centerpálya rekonstrukciója mellett új lelátó és kiszolgáló épület kivitelezése kezdődik március 7-én.

Bővebben...
 

Törvénykezési helyek jöhetnek létre a járásbíróságok területén

E-mail Nyomtatás

Törvénykezési helyek jöhetnek létre a járásbíróságok illetékességi területén a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról, valamint a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvények – az Országgyűlés által 2016. március 2-án tárgyalt – módosításával. A szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, még Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által benyújtott törvényjavaslatról az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára elmondta, a törvénykezési helyek a járásbíróságok illetékességén belül új – egyfajta kihelyezett – szervezeti egységként jöhetnek létre. Völner Pál közölte, a törvénykezési helynek nem jelölnek ki külön illetékességi területet, azt, hogy mely ügyekben jár el, az ügyelosztási rendben kell meghatározni.

Bővebben...
 

Ígéretes lehetőségek a magyar-japán élelmiszeripari termékek kereskedelme terén

E-mail Nyomtatás

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter munkaebéd keretében egyeztetett Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel március 1-jén, Budapesten. A találkozónak a közelgő tokiói miniszteri látogatás adott apropót, amely kapcsán a felek áttekintették a két ország agrár-élelmiszeripari kereskedelmének legfontosabb pontjait.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség