Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A kormány a kvótáról szóló népszavazás kezdeményezéséről döntött

E-mail Nyomtatás

A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében. "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" - ismertette a referendum kérdését a kormányfő. Beszámolt arról, hogy kabinetfőnöke a kérdést már be is nyújtotta hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Bővebben...
 

Több mint 33 milliárdos fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon

E-mail Nyomtatás

Több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá a tolnai megyeszékhelyen Ács Rezső polgármesterrel a Modern városok program részeként. A kormányfő a szekszárdi Vármegyeházán tartott közös sajtótájékoztatón a részletekről szólva elmondta: távhővezeték épül a paksi atomerőműből Szekszárdra, a 10 milliárd forintos beruházással  remények szerint csökkennek majd a lakosság és a vállalkozások költségei.

Bővebben...
 

Igazságos és jogszerű a kormány népszavazási kezdeményezése

E-mail Nyomtatás

Az igazságügyi miniszter szerint a kormány népszavazási kezdeményezése igazságos és jogszerű. Trócsányi László budapesti sajtótájékoztatóján a kormányfő által bejelentett népszavazási kezdeményezésről azt mondta, hogy az igazságos, jogszerű és a demokrácia elvén alapul, mert a népet kérdezi meg. A népszavazás a legerősebb eszköz, erősebb legitimációt jelent, mint a parlamenti – hangsúlyozta.

Bővebben...
 

Tovább nőtt a foglalkoztatottság Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Már 22 hónapja 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 113 ezerrel, 4 millió 240 ezerre emelkedett a 2015. november – 2016. januári időszakban.

A magyar reformoknak köszönhetően a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a munkanélküliségi ráta pedig továbbra is 6,2 százalékon áll, így már fél éve 300 ezer alatt van a munkanélküliek száma.

Bővebben...
 

A fiatal gazdák a kormány stratégiai partnerei

E-mail Nyomtatás

A fiatal gazdák a kormány stratégiai partnerei, kiemelt figyelmet kapnak a Földet a gazdáknak programban és a földbérleti pályázatoknál - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egy konferencián. Csepreghy Nándor a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által szervezett Fiatal Gazda Konferencia 2016 megnyitó beszédében kiemelte: a 2015-ben indult Földet a gazdáknak programban meghirdetett 3 hektár alatti állami földek, összesen mintegy 120 ezer hektár 38 százalékára 46 ezer hektárra fiatal gazdával kötöttek szerződést. Az idén a programban további 140 ezer hektár állami földre lehet licitálni.

Bővebben...
 

Nemzeti Turisztikai Ügynökség jön létre a turizmus fejlődéséért

E-mail Nyomtatás

A turisztikai iparág fejlődése érdekében hatékony, modern, jól működő szervezetrendszer kialakítására van szükség, ezért létrejön a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálására - jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Budapest Turizmusa 2020 konferencián.

Bővebben...
 

Új vezetés a KLIK élén

E-mail Nyomtatás

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azért jött létre 2013-ban, hogy a bizonytalan önkormányzati finanszírozás helyett az iskolák stabil működését, az oktató-nevelői munka nyugodt feltételeit, a diákok zavartalan oktatását garantálja. A kormány biztosítja az intézményfenntartó tehermentes és a folyamatos feladatellátáshoz szükséges stabil költségvetési hátteret. A szervezeti átalakítások keretein belül 2016. március 1-jével az intézményfenntartó elnöki pozíciójára az oktatásért is felelős miniszter Pölöskei Gábornét nevezi ki, aki miniszteri biztosként az intézményrendszer szakmai átalakításában is részt vesz majd.

Bővebben...
 

A V4 képviseli az ésszerű álláspontot

E-mail Nyomtatás

A bevándorlási válság tekintetében a V4 képviseli az ésszerű álláspontot, a visegrádi országok véget akarnak vetni az esztelen politikának, a képmutatásnak és Európa védtelenségének - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután szlovák kollégájával egyeztetett. A tárcavezető kiemelte: az európai uniós intézmények olyan esztelen politikát folytatnak, amely fenntartja az EU védtelenségét. Ezt a V4 nem akarja, és a visegrádi országok nemcsak beszélnek a külső határvédelem fontosságáról, hanem tesznek is érte.

Bővebben...
 

A rugalmas foglalkoztatás elterjesztését segítő uniós pályázat jelent meg

E-mail Nyomtatás

A rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetését támogató uniós pályázati felhívás jelent meg, ötmilliárd forint áll rendelkezésre a vállalati munkaszervezési kultúra javítására, a rugalmas munkaszervezési formák elterjesztésére, valamint a munka és a magánélet összehangolásának segítésére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Bővebben...
 

Az orosz embargó 1300 milliárdos kárt okozott a magyar gazdaságnak

E-mail Nyomtatás

Az oroszországi embargó mintegy 4,5 milliárd dollár (1300 milliárd forint) kárt okozott a magyar gazdaságnak, ennyire becsülhető a kieső export értéke - ismertette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztosa Budapesten sajtótájékoztatón. Budai Gyula hozzátette, hogy az összeg tizede - mintegy 450 millió dollár - a magyar agrár- és élelmiszergazdaság kára, egyben hangsúlyozta, a magyar cégeknek szükségük van az orosz piacra.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség