Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A V4-ek szerint segítséget kell nyújtani a balkáni országoknak

E-mail Nyomtatás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint a visegrádi négyek (V4) illegális bevándorlással kapcsolatos javaslata arról szól, hogy a balkáni országoknak segítséget kell nyújtani, nem lehet őket magukra hagyni, mert akkor káosz lesz. Lázár János sajtótájékoztatón beszámolt Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai moszkvai tárgyalásairól, amelyen az orosz fél kifejezetten érdeklődött az európai vitákról a migránskérdést illetően. A miniszter azt mondta, ott is ismertették, hogy a V4-ek javaslata nem kizárólagos, hanem kiegészítő jellegű, ugyanis beláthatatlan következményekkel járna, ha a második védvonal a schengeni határoknál húzódna.

Bővebben...
 

Nem erőltethetnek betelepítési kvótákat Magyarországra

E-mail Nyomtatás

Az illegális bevándorlás témakörével kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette: sikerült elhárítani azokat a kísérleteket, amelyek a kötelező betelepítési kvótákat Magyarországra erőltetnék. Két olyan határt fektetett le London reformköveteléseivel kapcsolatban a magyar kormány, amelyet az európai uniós csúcson nem szabad átlépni; az egyik, hogy a személyek szabad mozgása nem szenvedhet csorbát, a másik, hogy nem születhet precedens.

Bővebben...
 

A miniszterelnök az évszázad üzletének nevezte a paksi bővítést

E-mail Nyomtatás

Az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az államfő Moszkva melletti rezidenciáján folytatott többórás megbeszélését követően. A miniszterelnök az orosz elnökkel közösen Novo-Ogarjovóban tartott sajtótájékoztatón a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodásról nyilatkozva hangsúlyozta: az ezzel kapcsolatos nemzetközi vitákat Magyarország indokolatlannak tartja, mivel a két ország a '60-as évek óta működik együtt ezen a téren, és nem tett mást a két fél, mint ezeket meghosszabbította.

Bővebben...
 

Mintegy 420 ezer magyar hadifogoly adatai kerültek elő Oroszországban

E-mail Nyomtatás

Mintegy 420 ezer, a második világháború alatt szovjet hadifogságba került magyar katona adatait találták meg magyar kutatók Oroszországban - jelentette be a Gulág Emlékbizottság csütörtöki ülése után az emberi erőforrások minisztere Budapesten újságíróknak. Balog Zoltán, aki a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévének szervezésével, lebonyolításával foglalkozó Gulág Emlékbizottság elnöke is, hozzátette, a dokumentumok digitalizálását a Gulág Emlékbizottság költségvetéséből finanszírozzák majd, hogy könnyebben kutathatóvá váljanak.

Bővebben...
 

Csomagolóipari beruházást támogat a kormány Füzesabonyban

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány egyik legfontosabb célkitűzése a hazai gazdaság termelékenységének javítása, ezt szolgálja a most elfogadott iparstratégiánk, az Irinyi-terv is – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a füzesabonyi Pikopack Zrt. nagyvállalati beruházási támogatási (nbt) program keretében megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

Bővebben...
 

Megerősített alapok a közútfenntartás finanszírozásában

E-mail Nyomtatás

2016-tól öt évre szóló közhasznúsági szerződés alapján gondoskodik az országos közúthálózat üzemeltetéséről és fenntartásáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kormány 2020-ig összesen 400 milliárd forintnyi költségvetési forrást biztosít a társaság számára feladatai színvonalas ellátáshoz – mondta el Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a szerződés ünnepélyes aláírásán 2016. február 18-án, Budapesten.

Bővebben...
 

A lövészet és a katonaság összetartozik

E-mail Nyomtatás

„A lövészet, mint sportág és a katonaság összetartozik, nincsen az egyik a másik nélkül” – jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 18-án, csütörtökön a fővárosban, a Magyar Sportlövők Szövetségének sajtótájékoztatóján. A tárcavezető − mint az olimpiai kvalifikációs győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság fővédnöke − elmondta: a lövészet a magyar kormány számára kiemelten fontos, hiszen az egyik legrégebbi sportágról van szó. A honvédség és a sportág kapcsolatáról szólva megjegyezte, hogy a minisztériumnak is fontos a katonák jó teljesítménye ezen a téren.

Bővebben...
 

Irodát nyitott Londonban az Új Nemzedék Központ

E-mail Nyomtatás

Ifjúsági irodát és tehetségközpontot nyitott Londonban az Új Nemzedék Központ. Az irodát Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg. Az államtitkár a nyitórendezvény után az MTI-nek elmondta, hogy a Magyarországon tervezett, illetve már megnyílt húsz hasonló közösségi tér után a londoni az első ilyen jellegű iroda külföldön.

Bővebben...
 

Nemzetközi összehasonlításban is jól halad a magyar gazdaság

E-mail Nyomtatás

Európai összehasonlításban is kedvező a magyar gazdaság helyzete, az adósság alakulása - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Banai Péter Benő kifejtette, a gazdaság teljesítményében (a GDP arányában) kifejezett adósság a gazdaság teljesítményétől és az államháztartás gazdálkodásától függ. A magyar számok az elmúlt két évben mindkét tényezőt tekintve pozitív folyamatokat tükröztek, európai uniós összehasonlításban is - mondta.

Bővebben...
 

Tavasszal Budapestre látogat az orosz külügyminiszter

E-mail Nyomtatás

Tavasszal Budapestre látogat Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, június 22-re pedig szintén a magyar fővárosba összehívták a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság ülését - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta, az európai politikai fejlemények sajnos nem kedveznek a magyar-orosz kereskedelmi együttműködésnek, viszont a kétoldalú gazdasági együttműködés hamarosan újabb dimenziójába lép, hiszen „a kölcsönös beruházásokat jelentős mértékben megnöveljük”.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség