Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Brüsszelből és délről is veszély fenyeget

E-mail Nyomtatás

Brüsszelből a "kényszerbetelepítési kvóták" veszélye, délről pedig az idén várhatóan nagyságrendekkel növekvő migrációs nyomás fenyeget - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint Angela Merkel német kancellár törökországi látogatása felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is egy nagy veszély, a "kényszerbetelepítési kvóták" létrehozása fenyegeti az európai embereket Brüsszel felől. Ez a legnagyobb fenyegetés, amelyet a következő hónapokban ki kell védeni - jelentette ki.

Bővebben...
 

25 milliárdos gazdaságfejlesztési alapot hozhat létre Kecskemét

E-mail Nyomtatás

Huszonötmilliárd forintot bocsát Kecskemét rendelkezésére a kormány, hogy a város létrehozhasson egy gazdaságfejlesztési alapot, amely visszatérítendő forrást biztosít életképes, üzleti alapú vállalkozások támogatásához - közölte Orbán Viktor miniszterelnök Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel. A kormányfő a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy polgári célokat szolgáló új kifutópályát építenek a kecskeméti repülőtérre. Az ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében fejlesztik a hálózatot.

Bővebben...
 

Az a cél, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban saját lakáshoz jusson

E-mail Nyomtatás

Az a cél, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban saját lakáshoz jusson, ezért várhatóan már a jövő héten megjelenik az otthonteremtési program használt lakásokra vonatkozó rendelete - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Közölte: eltörlik a regionális különbségeket a rendszerben, egységessé teszik a gyerekek után járó támogatást, amely így nem függ az otthon alapterületétől, ugyanakkor az igénybevételhez meghatároznak egy minimális lakásméretet. Hozzátette, hogy használt lakás vásárlásához a közfoglalkoztatottak is igénybe tudják venni a támogatást.

Bővebben...
 

Fokozódik a migrációs nyomás Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Idén fokozódni fog a Magyarországra nehezedő nyomás az illegális bevándorlással kapcsolatban - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 39 - Mit, miért tesz a kormány? című sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János hangsúlyozta: szembe kell szállni Brüsszellel a "kényszerletelepedési kvóta" miatt, de arra is számítani kell, hogy a következő évtizedben sem javul a kontinens biztonsági helyzete az illegális bevándorlás miatt. A miniszter azt mondta, tavasszal újra kezdődhet az országra nehezedő bevándorlási nyomás, ezért fel kell készülni egy újabb biztonsági határzár létesítésére, Románia felé.

Bővebben...
 

A beruházások tekintetében is rekordévnek bizonyult 2015

E-mail Nyomtatás

A beruházások tekintetében is rekordévnek bizonyult 2015, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) még soha nem tárgyalt le sikeresen annyi beruházást, mint tavaly - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HIPA évértékelő sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a HIPA 2015-ben 67 beruházást tárgyalt le sikeresen, 21 százalékkal többet, mint a megelőző évben, a 67 projekt 1,4 milliárd euró beruházást jelent Magyarországon. Az új munkahelyek tekintetében is csúcsot ért el az ügynökség, a múlt évben a 67 sikeresen letárgyalt beruházás összességében 12 995 új munkahelyet eredményezett Magyarországon - tette hozzá a miniszter. A miniszter hangsúlyozta: a közép-európai térségben a magyar befektetési ügynökség bizonyult a legeredményesebbnek.

Bővebben...
 

Újabb rekordév a turizmusban

E-mail Nyomtatás

Igazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétett adatait kommentálva. A miniszter kiemelte, a vendégek száma jelentősen, 10 millió 350 ezerre nőtt, soha ennyi látogató Magyarországon nem volt. A vendégéjszakák száma 25,7 millióra emelkedett, így a turizmus szálláshelyei rekordbevételt, 368 milliárd forintot értek el tavaly.

Bővebben...
 

Tovább szigorodhatnak a feketepiaci taxizás felszámolását célzó szankciók

E-mail Nyomtatás

Fónagy János parlamenti államtitkár vezetésével folytatódott a konzultáció a taxis szervezetekkel 2016. február 10-én, Budapesten. A kormány tárgyalja a fejlesztési tárca javaslatát, amelynek alapján a jogsértő taxiszolgáltatás megakadályozása érdekében a rendszám levételére, a gépkocsi forgalomból való kivonására adhat felhatalmazást a rendőrségnek.

Bővebben...
 

Felavatták Zumbok Ferenc jogász emléktábláját Zalaegerszegen

E-mail Nyomtatás

Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen. A Zalaegerszegi Törvényszék épületének falánál tartott eseményen Lévai Anikó – Orbán Viktor miniszterelnök felesége –, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Darák Péter, a Kúria elnöke is személyes emlékeket idézett fel. Az elsőként megszólaló Lévai Anikó a család barátjaként úgy fogalmazott, hogy a 2013-ban elhunyt Zumbok Ferenc kiemelkedő munkabírású volt, "nem lehetett kis feladatokkal megbízni", mindig kereste az új kihívásokat.

Bővebben...
 

A kodifikáció több, mint egyszerű jogalkotás

E-mail Nyomtatás

A kodifikáció több lenne, mint egyszerű jogalkotás, a jó kodifikátor nem mellőzheti a jogszabályok utólagos hatásvizsgálatát, és folyamatos feladata a hatályos szabályozás felülvizsgálata is – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. február 11-én Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem alkotmányjog professzoraként is dolgozó szakember a Vladár Gábor egykori jogtudós és igazságügyi miniszter emlékére rendezett konferencián kifejtette: jelenleg jogalkotási dömping van. 1938-ban, amikor Vladár Gábor az igazságügyi tárcánál a jogszabály-előkészítést vezette, 39 törvényt fogadott el az Országgyűlés, 2015-ben ez a szám 230 volt. Hozzátette: a jogszabályok szaporodása világjelenség.

Bővebben...
 

Nyerteseket hirdettek a 2015. évi hungarikum pályázaton

E-mail Nyomtatás

Döntés született a 2015. év második felében kiírt, - a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésére, kutatására, népszerűsítésére, megőrzésének és gondozásának támogatására beérkezett pályázatokról - jelentette be V. Németh Zsolt agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár. V. Németh Zsolt Budapesten megtartott sajtótájékoztatón ismertette az elmúlt év végén kiírt hungarikum pályázat eredményeit. A 180 millió forintos pályázat támogatási összegét két célterületen használhatják fel a nyertes pályázók. Az első célterületen meghirdetett 170 milliós összegre magyarországi önkormányzatok határon túli, magyarok lakta településekkel együttműködésben pályázhattak, amely az értékgyűjtés elősegítése érdekében tapasztalatátadásra, külhoni értéktárak létrehozására, működtetésére, a nemzeti értékek népszerűsítésére, rendezvények megvalósítására nyújt lehetőséget. A második célterületen 10 millió forint állt rendelkezésre, amellyel hagyományos népi mesterségek, kihalófélben lévő szakmák továbbörökítését kívánják támogatni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség