Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A kormány a nemzeti tőkét támogatja

E-mail Nyomtatás

A kormány a nemzeti tőkét támogatja és az ország méreteiből adódóan a sikerhez az exporton keresztül vezet az út - mondta Orbán Viktor Tatabányán a Graboplast új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárának avatásán. A győri vállalat kinőtte az európai piacot és újabb lépést tett a világcéggé válás felé - hangsúlyozta a miniszterelnök. Szólt arról, hogy a vállalat fejlesztési programját a kormány magyar költségvetési forrásokból hárommilliárd forinttal támogatta. A társaság a beruházásokkal 120 új munkahely létrehozását vállalta.

Bővebben...
 

Február elején érkeznek a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában

E-mail Nyomtatás

Február elején érkeznek azok a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, amelyekről tavaly év közben döntött a kormány, és amelyek önálló költségvetési tételként a költségvetési törvénybe is beépültek - mondta el Rétvári Bence. Többet vihet haza 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos, akiknek az alapbérét korábban megemelték, de a különböző pótlékok és juttatások - úgy mint az ügyeleti, készenléti és túlóradíjak - akkor nem nőttek. Ezek emelésére idén 12,8 milliárdot szán a kormány - mondta. Hozzátette, hogy havi 151 ezer forint plusztámogatásban részesülnek a szakvizsgázott fiatal orvosok is, amely hatására a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedhet, a rezidenseket oktató orvosok pedig rezidensenként havonta plusz 50 ezer forintot kapnak.

Bővebben...
 

Februárban már érkeznek a magasabb fizetések

E-mail Nyomtatás

A kormány 2016-ban tovább csökkenti a családok terheit a személyi jövedelemadó csökkentésével és a kétgyerekesek családi adókedvezményének növelésével - mondta el Novák Katalin és Tuzson Bence. Utóbbi kiemelte: február első napjaiban már érkeznek az első havi fizetések, amelyek az szja-csökkentésnek és a kétgyermekeseket megillető családi adókedvezmény emelésének köszönhetően magasabbak lettek.

Bővebben...
 

A bürokrácia csökkentésével javulnak a nemzetközi versenypozícióink is

E-mail Nyomtatás

Az ország versenyképességének javítását és gazdaságának növelését célozza a bürokráciacsökkentés - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjúban. Lázár János egy Albert Einstein idézettel foglalta össze a bürokráciacsökkentés alapelvét: "az állam a mi szolgánk és ne mi legyünk az állam rabszolgái". A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jelentős bürokrácia az oka annak, hogy miközben a többi visegrádi ország versenyképessége folyamatosan javul, Magyarországon ez a növekedés nem elég dinamikus. Szerinte az állam elhízott, ezért lassú, így lemarad a versenyben. A bürokrácia csökkentésével javulnak a nemzetközi versenypozícióink is - fogalmazott.

Bővebben...
 

A kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében

E-mail Nyomtatás

A kormány folyamatosan kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében, de azt kéri, hogy ne vigyék be a politikát az iskolákba - mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 38 nevű sajtótájékoztatón. A miniszter sajtótájékoztatón az oktatással kapcsolatban kijelentette: a kormány a párbeszédben, az együttműködésben és a tárgyalásban hisz, ezért - ezekben az órákban is - a járási tankerületi vezetők meghallgatják az iskolavezetőket. Február 9-én Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vezetésével tárgyalóasztalhoz ülnek, a kormány kész jó néhány kérdésben mérlegelni a felvetéseket - mondta.

Bővebben...
 

Rövid távon nem várható a bevándorlási nyomás enyhülése

E-mail Nyomtatás

Be kell látni, hogy a szíriai válság megoldását célzó nemzetközi erőfeszítések eddig nem vezettek eredményre, ezért nem lehet azzal számolni, hogy az Európára háruló bevándorlási nyomás rövid időn belül enyhül - mondta Londonban Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a szíriai válság következményeinek enyhítése céljából összehívott nemzetközi adományozó konferenciára érkezett a brit fővárosba, ahol Philip Hammond brit külügyminiszterrel is tárgyalt, elsősorban az Európai Unió szabályozási rendszerének átalakítására tett brit javaslatokról.

Bővebben...
 

Megalakult az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred

E-mail Nyomtatás

„Az elmúlt tíz esztendő bizonyította, hogy a különleges műveleti tevékenységre óriási szükségünk van úgy itthon, mint külföldön” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 4-én, Szolnokon. Az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred megalakításáról számolt be Szolnokon, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison, csütörtökön dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A látványos dinamikus bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a miniszter ismertette: két eddig is létező egység fúziójáról van szó, amely által az eddigi zászlóaljszintű képesség ezredszintűre növekszik.

Bővebben...
 

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány

E-mail Nyomtatás

Tizennyolc milliárd forinttal ösztönzi a kormány a magyar vállalatokat új munkahelyek teremtésére és modern technológiák alkalmazására, termelőkapacitásuk bővítésére– jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kiskunfélegyházán. A tárcavezető úgy véli: a hazai vállalatok piac- és exportképességének javítása azt követeli, hogy a kormány segítse a magyar iparvállalatok fejlődését. Nemzeti gazdasági érdekeink azt diktálják: ne engedjük, hogy versenyhátrányba szoruljanak azok a hazai nagyvállalatok, amelyek nem részesülhetnek uniós pályázati forrásokból – fogalmazott Varga Mihály a nagyvállalati beruházás-támogatási program elindításáról.

Bővebben...
 

Átadták a Dél-pesti Kórház megújult röntgengépparkját

E-mail Nyomtatás

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet megújult röntgengépparkját Budapesten. A csaknem 420 millió forintos beszerzés során három régi, manuális készüléket váltottak ki teljesen új, digitális berendezésekkel. Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az átadáson azt mondta, gyakran teszik fel a kérdést, ténylegesen szolgál-e értelmes célt az uniós fejlesztés, de ez ebben az esetben nem lehet kétséges.

Bővebben...
 

Megnyílt a felújított Czóbel Múzeum Szentendrén

E-mail Nyomtatás

Újra látogatható a Ferenczy Múzeumi Centrumhoz (FMC) tartozó, frissen felújított szentendrei Czóbel Múzeum. Az Újragondolt Czóbel című új állandó kiállítás megnyitásával L. Simon László adta át az intézményt a látogatóknak. A Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy Czóbel Béla (1883-1976) egész életében őszintén, mély meggyőződéssel és szeretettel vallotta magát magyarnak, magyar művésznek, s bár élete nagyobb részét a hazájától távol töltötte, mégis mindig, minden megszólalásában, számos témaválasztásában visszatért szülőföldjéhez.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség