Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Semjén Zsolt a magyar-bajor közös múlt emlékhelyén tárgyalt

E-mail Nyomtatás

Passauban tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bajorországi látogatása során, Franz Meyer alsó-bajorországi járási vezető meghívására, ahol a baráti légkörű megbeszélésen a hosszú évekre visszamenő bajor-magyar történelmi kapcsolatokat és a szoros barátságot méltatták - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint az egyeztetésen szóba került a migrációs válság, melynek kapcsán a miniszterelnök-helyettes tájékoztatta vendéglátóit a magyar kormány hivatalos álláspontjáról. Egyetértettek abban, hogy a legfontosabb feladat az Európai Unió külső határainak védelme és az illegális bevándorlás megszüntetése.

Bővebben...
 

A magyar emberek biztonsága a legfontosabb

E-mail Nyomtatás

A kormány nem enged a magyar emberek biztonságából, ez a legfontosabb - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezlete után. Simicskó István kiemelte: Európában a biztonság lett a legfontosabb érték. Mint felidézte: a Magyar Honvédség kiválóan felkészített állománya az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy képes a magyar határok megvédésre, az emberek biztonságának garantálására.

Bővebben...
 

Jelentősen csökkennek a tanfelügyelettel járó terhek

E-mail Nyomtatás

2016-tól három évig nem esnek tanfelügyelet hatálya alá a minősített pedagógusok - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országjárás az oktatásról elnevezésű programsorozat első fórumán Miskolcon. A több mint száz pedagógus, intézményvezető, valamint diákok részvételével tartott megbeszélésen a miniszter elmondta: a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal.

Bővebben...
 

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program a központi régióban

E-mail Nyomtatás

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében - jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár. A Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű projekt célja új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemléletű 25 év alatti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, valamint pénzügyi támogatás nyújtása a vállalkozás induló költségeihez. A program keretében a fiatalok képzést, illetve szakmai tanácsadást kapnak üzleti tervük összeállításához, az elfogadott tervvel rendelkezők pedig 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak - ismertette az államtitkár.

Bővebben...
 

Magyar Becsület Rendet kapott Lubics Szilvia ultrafutó

E-mail Nyomtatás

A Magyar Becsület Rend kitüntetésben részesült Lubics Szilvia háromszoros Sparthatlon- és kétszeres Ultrabalaton-győztes hosszútávfutó és ultramaratonista. A 41 éves sportoló Orbán Viktor miniszterelnöktől vette át az elismerést - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Ismertetése szerint a sportolót "egyedülálló kitartást és lelkierőt igénylő, Magyarország és a világ hosszútávfutó sportjában egyaránt rendkívüli teljesítménye, valamint a családi élet, a hivatás és a sportoló helytállás egységén alapuló különleges életpéldája elismeréseként" terjesztették fel a díjra.

Bővebben...
 

Orbán Viktor fogadta a FINA és a MÚSZ vezetőit

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta c Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-t.

Bővebben...
 

Hosszú távon fellendülhetnek a kuvaiti-magyar kereskedelmi kapcsolatok

E-mail Nyomtatás

Hosszú távon fellendülhetnek a kuvaiti-magyar kereskedelmi kapcsolatok, mivel az olajáresés következtében a Perzsa (Arab)-öböl menti arab ország a gazdaság diverzifikálására és költséghatékony megoldások keresésére összpontosíthat, Magyarország pedig képes hasonló megoldásokat, valamint minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtani Kuvaitnak - mondta az MTI-nek Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára. Az államtitkár kétnapos látogatása során a kétoldalú megbeszéléseken felül megnyitotta a Magyar Vízumközpontot. Szabó László úgy vélte, az intézmény felállítása fellendítheti a turizmust és az üzleti kapcsolatokat. Emellett a kuvaiti lakosság körében komoly értéket képviselhet a magyar vízum, hiszen az egyúttal schengeni vízumot jelent.

Bővebben...
 

Közel két éve 4 millió felett a foglalkoztatottak száma

E-mail Nyomtatás

Már közel két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 118 ezerrel, 4 millió 259 ezerre emelkedett a 2015. október - decemberi időszakban. A magyar reformok láthatóan működnek, hiszen 25 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a munkanélküliségi ráta pedig továbbra is 6,2 százalékon áll, így már öt hónapja 300 ezer alatt van a munkanélküliek száma.

Bővebben...
 

Magyar kiállítások nyíltak Finnországban

E-mail Nyomtatás

A finnországi Mikkeli katonai múzeumban nyitott meg két magyar kiállítást Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 26-án, kedden. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magyar Kulturális Intézet segítségével létrehozott egyik tárlat a finnek számára igen meghatározó, 1939 tele és 1940 kora tavasza között vívott téli háború magyar vonatkozású történéseit mutatja be.

Bővebben...
 

Az EB is kiállna a kohéziós források 2020 utáni fenntartásáért

E-mail Nyomtatás

Csepreghy Nándor áttörésnek nevezte a visegrádi négyek hét eleji prágai találkozóján történteket, ahol szavai szerint az Európai Bizottságot sikerült meggyőzni arról, hogy van értelme a kohéziós politika folytatásának.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség