Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Felsőoktatási–ipari együttműködésről és a paksi bővítésről is tárgyalt Orbán Viktor a GE alelnökével

E-mail Nyomtatás

A magyarországi munkaerő-képzés fejlesztéséről és a paksi atomerőmű bővítési projektjéről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke szerda délelőtt az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a kormany.hu-val. A megbeszélésen – melyen részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – a felek megállapodtak: regionális jelentőségű felsőoktatási–ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében.

Bővebben...
 

Az Európai Bizottság nem adott pénzt a kiskorúak ellátására

E-mail Nyomtatás

Magyarország nem kapott az Európai Bizottságtól pénzt a tavaly kísérő nélkül az országba érkező kiskorúak ellátására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Az államtitkár azt mondta: a bizottság azzal indokolta a magyar kormány kérését elutasító döntést, hogy a több ezer gyerek ellátása nem számít vészhelyzetnek.

Bővebben...
 

Közel négyszázmillió forinttal emelték a támogató szolgálatok finanszírozását

E-mail Nyomtatás

A kormány több lépéssel segíti a fogyatékossággal élő embereket támogató szolgálatok munkáját, ennek részeként két lépésben mintegy 400 millió forinttal emelték a finanszírozásukra szánt összeget - közölte Czibere Károly. Első körben tavaly ősszel 45 millió forinttal, majd idén januárban 340 millió forinttal emelték a támogatási összeget - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, hozzátéve, ez 13 százalékos emelést jelentett.

Bővebben...
 

A fesztiválok sikere az állam számára is előnyös

E-mail Nyomtatás

Az államnak is előnyös a magyarországi fesztiválok nemzetközi sikere, jó működésük a turizmus bevételein látszik. A kiemelt fesztiváloknak szánt állami támogatás idei mértékéről hamarosan döntés születik - erről a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára beszélt. "A Sziget és a VOLT Fesztivál friss nemzetközi fesztiváldíjai visszaigazolják, hogy a rendezvények kínálata, minősége évről évre javul, ami hozzájárul a turizmus nemzetközi versenyképességéhez" - mondta sajtótájékoztatón Ruszinkó Ádám. Hozzátette, részletes hatástanulmány fognak készíteni arról, mennyire jó üzletet jelentenek a fesztiválok az államnak.

Bővebben...
 

A hitelezés bővülése a gazdaságot is élénkíti

E-mail Nyomtatás

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény hatására nőni fog a lakások iránti kereslet, amely a hitel-igényt is élénkíti - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az angol Euromoney című pénzügyi szaklap közép- és kelet-európai gazdaságok jövőjéről szóló bécsi konferenciáján. A politikus a kormány hitelezés-ösztönző intézkedéseiről szólva kiemelte: a kabinet az ehhez kapcsolódó adminisztrációs terhek csökkentését is tervezi.

Bővebben...
 

A lakásáfa csökkentése könnyebbé teszi az otthonteremtést

E-mail Nyomtatás

A lakásértékesítés áfakulcsának 27-ről 5 százalékra csökkentése és a lakásépítések adó-visszatérítési támogatása lehetővé teszi, hogy a magyar családok kedvezőbb áron jussanak jó minőségű új otthonhoz - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár. Az otthonteremtési program részleteiről tartott sajtótájékoztatón az államtitkár kérdésre válaszolva elmondta: a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételének feltételei között várhatóan csak a társadalombiztosítási jogviszony, a munkaviszony igazolása marad fenn. Az összes többi korlátot a kormány - korábbi döntései értelmében - szeretné hatályon kívül helyezni. Hangsúlyozta: biztosat a szerdai kormányülés után lehet majd tudni.

Bővebben...
 

Bűnt újabb bűnnel nem lehet kioltani

E-mail Nyomtatás

Bűnt újabb bűnnel nem lehet kioltani, különösen a feltételezett bűnt - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából rendezett budaörsi konferencián. Mint mondta, a második világháború után bosszúból hoztak olyan törvényeket, amelyek alapján "aki német volt, automatikusan háborús bűnös lehetett", de így járhattak azok is, akik német nevet viseltek. Balog Zoltán kiemelte, közös veszteségnek kell tekintenünk mindenkit, aki faji, nemzetiségi vagy osztálygyűlöletnek esett áldozatul.

Bővebben...
 

Az emberek bíznak a katasztrófavédelemben

E-mail Nyomtatás

Az emberek bíznak a katasztrófavédelemben, a tűzoltókban, ami a siker fontos záloga - jelentette ki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) évértékelő állománygyűlésén. Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében gratulált a katasztrófavédelemnek a 2015-ben végzett munkájáért.

Bővebben...
 

Fókuszban a földmegfigyelés

E-mail Nyomtatás

A hazai űripari és a földmegfigyelési, távérzékelési szakterület képviselői találkoztak a Magyarország Európai Űrügynökséghez való tavalyi csatlakozása nyomán megnyíló lehetőségekről szóló információs rendezvénysorozat második állomásán 2016. január 20-án, Budapesten.

Bővebben...
 

Soha nem exportáltunk annyit, mint 2015-ben

E-mail Nyomtatás

Magyarország soha nem exportált annyit, mint az elmúlt évben, az előzetes adatok alapján a külkereskedelmi többlet eléri a 8 milliárd eurót (2500 milliárd forintot) - mondta Magyar Levente Berettyóújfaluban, amikor átadta az Epack Kft. új gyártócsarnokát.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség