Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Egymilliárd forintos támogatást kaptak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek

E-mail Nyomtatás

Csaknem egymilliárd forintos egyszeri támogatásban részesülnek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta, a kormány december 31-én döntött a támogatásról, amelyet már át is utaltak az érintett vállalatoknak.

Bővebben...
 

Újabb foglalkoztatást segítő programok indulnak 2016 első felében

E-mail Nyomtatás

A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Nő a sertéshús iránti kereslet az áfacsökkentésnek köszönhetően

E-mail Nyomtatás

A forgalmi adatok, a vásárlói érdeklődés már visszaigazolta, hogy helyes döntés volt a sertés tőkehús áfájának csökkentése 27-ről 5 százalékra - jelentette be a földművelésügyi miniszter egy vecsési Coop-áruházban tartott sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor elmondta, hogy az áfacsökkentésnek köszönhetően számos termék ára ezer forint alatt van. Hangsúlyozta: a kormány ezzel is szeretné segíteni a családok megélhetését, a kereslet növelését, a hazai sertéstenyésztés ösztönzését és az áfacsalásokkal terhelt sertéshúspiac kifehérítését.

Bővebben...
 

A Don hősei nemcsak áldozatot hoztak, de példát is mutattak

E-mail Nyomtatás

„Nemcsak áldozatot hoztak, de példát is mutattak a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg katonái 73 évvel ezelőtt a Don mentén vívott harcokban” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára január 12-én, a doni áttörés évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Vargha Tamás a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán rendezett megemlékezésen elmondta: a Don folyó mentén vívott csaták − amelyek során szinte megsemmisült a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg − Mohácshoz, Doberdóhoz vagy Trianonhoz mérhető katasztrófát jelentettek. 1943 telén a magyar katonák a szörnyű körülmények között is helytálltak, teljesítették kötelességüket, „fogságba estek és meghaltak, vagy testben-lélekben meggyötörve végre hazatérhettek” – tette hozzá.

Bővebben...
 

Csak erős nemzeti kultúrával lehet megvédeni az európai kultúrát

E-mail Nyomtatás

Csak erős nemzeti kultúrával lehetünk képesek megvédeni Európa kultúráját - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti kultúra - társadalom, gazdaság, jólét című konferencián a Parlamentben. Hozzátette: mint azt a migránsválság és a kérdésben kialakult visegrádi, kelet-közép európai egység is megmutatta, csakis a nemzeti kulturális identitással összhangban álló politikai döntések lehetnek hosszú távon is tartósak.

Bővebben...
 

Pontatlanságok és félreértések az Európai Bizottság álláspontjában

E-mail Nyomtatás

Közzétették az Európai Bizottság álláspontját a Paks II projekt esetleges állami támogatásához kapcsolódó vizsgálatról. A magyar Kormány álláspontja szerint az összefoglaló számos pontatlanságot és félreértést, megalapozatlan és félrevezető állítást tartalmaz. Az Európai Bizottság hivatalos lapjában közzétették a Paks II projekt esetleges állami támogatásához kapcsolódó vizsgálat kapcsán a Bizottság álláspontjának összefoglalóját. Az uniós dokumentum publikálása egyben azt is jelenti, megnyílt annak lehetősége, hogy az elkövetkező egy hónapban harmadik felek is észrevételeket tegyenek azzal kapcsolatosan, hogy a paksi kapacitás-fenntartási beruházás tartalmaz-e állami támogatást.

Bővebben...
 

Átadták az első elektronikus személyi igazolványt

E-mail Nyomtatás

Átadták az első új típusú, elektronikus személyazonosító igazolványt Budapesten. Az okmányt elektronikus aláírásra is lehet használni, valamint az a TAJ-kártya és az adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja. Az okmányt Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára adta át a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEK KH). Az államtitkár azt mondta, az e-személyi igazolvány "sikertörténet", amely "megnyitja a digitális ügyintézés kapuját".

Bővebben...
 

Jó évet zárt a mezőgazdaság 2015-ben

E-mail Nyomtatás

A 2015. év eredményei ugyan alulmaradtak a 2014-es történelmi rekordoknak, de így is elmondható, hogy a mezőgazdaság egy jó évet zárt a tavalyi évben – jelentette ki Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett konferencián.

Bővebben...
 

Befejeződött a fertődi kiskastély felújítása

E-mail Nyomtatás

Befejeződött a fertődi Esterházy-kastély egykori jószágkormányzói épületének, a kiskastélynak a rekonstrukciója, ezzel lezárult egy hat éven át tartó, átfogó fejlesztési program - közölte a ünnepségen L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára. Felidézte, hogy az Esterházy-kastély és környezete felújításának első üteme 2009-ben kezdődött. Akkor megújult többek között a díszudvar, a homlokzat, a bábszínház tetőszerkezete. A második ütemben helyreállították például a Marionettszínházat és a narancsházat, visszaépítették a barokk víztornyot is. A most lezárult harmadik szakaszban mintegy másfél milliárd uniós támogatásból rendbe hozták a kastélyt egykor kiszolgáló épületet, a jószágkormányzóságot, az úgynevezett kiskastélyt.

Bővebben...
 

A várakozásoknál is kedvezőbben alakulnak az államháztartási folyamatok

E-mail Nyomtatás

Fordulópontként értékelte a tavalyi évet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi államháztartási eredményekről szóló sajtótájékoztatóján.

Mint fogalmazott: jelentős mértékben csökkent hazánk gazdaságának sebezhetősége. Az emelkedő béreknek, valamint a foglalkoztatás és a fogyasztás jelentős élénkülésének köszönhetően kiegyensúlyozott növekedési pályára állt a magyar gazdaság. A tárcavezető szerint a kedvező folyamatok eredményeként az államháztartás hiánya 2 százalék körül lesz, míg az államadósság szintje várhatóan 76 százalék alá csökken.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség