Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Huszonötezer közfoglalkoztatottnak segíthet az elhelyezkedési juttatás

E-mail Nyomtatás

Huszonötezer közfoglalkoztatottnak segíthet a január elsejével bevezetett elhelyezkedési juttatás - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor elmondta: az elhelyezkedési juttatás lényege, hogy aki legalább egy hónapja közfoglalkoztatottként tevékenykedik, illetve az azt megelőző két éven belül legalább 180 napig közfoglalkoztatási jogviszonya volt, sikeres piaci elhelyezkedése esetén megkaphatja a közfoglalkoztatási szerződése még hátralévő idejére járó támogatást.

Bővebben...
 

Szeptembertől ismét nőnek a pedagógusbérek

E-mail Nyomtatás

Szeptembertől ismét nőnek, 3,4 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek, ami havonta 3-15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek - közölte Czunyiné Bertalan Judit szerdán, Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány 2013-ban indította el a rendszerváltás utáni legnagyobb béremelési programot, amely 2017-ig tart, és öt év alatt átlagosan mintegy 50 százalékos emelést jelent.

Bővebben...
 

Istenhitre van szükség Magyarország megerősítéséhez

E-mail Nyomtatás

Istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük Európát és megerősítsük országunkat - jelentette ki az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az Egri Érseki Palota Kulturális és Turisztikai Látogatóközpont avatóünnepségén.

Bővebben...
 

Díjak az Európai Mobilitási Hét legjobb szervezőinek

E-mail Nyomtatás

Több mint 40 szervező vehetett át elismeréseket a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján 2016. január 6-án, Budapesten.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az eredményeket összegző rendezvényen elmondta: „a fejlesztési tárca eredetileg 40 millió forintos keretösszeget különített el az eseménysorozat kapcsán benyújtott egyedi támogatásokhoz. A fokozott érdeklődés miatt azonban végül több mint 54 millió forint támogatást ítéltek oda összesen 160 önkormányzat számára.”

Bővebben...
 

A nemzeti szuverenitás megtartása a tét

E-mail Nyomtatás

Pintér Sándor szerint a migránsok tervezett európai szétosztásának tétje a nemzeti szuverenitás, az identitástudat megtartása. "Magyarországra csak azt engedjük be, akit mi akarunk" - hangoztatta a belügyminiszter Esztergomban, a Becket Szent Tamás-emléknapon tartott előadásában. "Azzal vádolnak bennünket, hogy nem vagyunk szolidárisak. Mi példát mutattunk az értékítéletünk szerinti szolidaritásból. Szlovéniába, Macedóniába, Szerbiába rendőröket küldtünk, szolidárisak vagyunk azokkal, akik meg akarják védeni határaikat" - jelentette ki Pintér Sándor, hozzátéve, hogy Magyarország Európa védelmében a közösség valamennyi jogszabályát betartotta.

Bővebben...
 

Négy pályázat jelent meg helyi fejlesztésekre

E-mail Nyomtatás

A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését segíti 81 milliárd forinttal az a négy új pályázati felhívás, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében már megjelent- tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, a TOP 1230 milliárd forintos keretösszegéből minden megye és megyei jogú város maga tervezte a gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtő programjait, és maga is valósítja meg.

Bővebben...
 

Február közepétől lehet pályázni élelmiszeripari támogatásokra

E-mail Nyomtatás

Február 15-től lehet benyújtani a pályázatokat az élelmiszeripari fejlesztéseket segítő, 151 milliárd forint keretösszegű kiírásra - hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, Budapesten, sajtótájékoztatón. A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára felidézte, az élelmiszeripar fejlesztésére a kormányzat összesen mintegy 300 milliárd forintot biztosít, ennek jelentős részét, 206 milliárd forintot a 2014-2020 közötti uniós programozási időszak Vidékfejlesztési Programjának keretében. A tavaly év végén meghirdetett 151 milliárd forintos kiírásra nemcsak mezőgazdasági termelők jelentkezhetnek, de a pályázat legfőbb nyertesei a gazdák lehetnek, mert olyan fejlesztéseket valósíthatnak meg, amelyekre korábban nem volt lehetőségük, illetve nem állt ekkora összeg a rendelkezésükre - hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt.

Bővebben...
 

A közelmúlt válsághelyzeteiben is bizonyítottak a magyar katonák

E-mail Nyomtatás

Több fontos honvédelmi kérdésben, például a különleges jogrendi szabályozás áttekintésében és az önkéntes tartalékos rendszer továbbépítéséről ötpárti egyeztetéseket tartana a jövőben a honvédelmi miniszter. Dr. Simicskó István az MTI-nek adott interjújában kiemelte: fejleszteni, erősíteni kell a Magyar Honvédséget, s meg kell becsülni a katonákat, akik a közelmúlt válsághelyzeteiben is bizonyították, tisztességgel helytállnak és szolgálják a hazát.

Felidézte: embert próbáló időben kapta Orbán Viktor miniszterelnöktől a felkérést, amelyet megtiszteltetésnek tart. Az elmúlt évben több mint egymillió migráns érkezett Európába és ebből 400 ezer Magyarországon keresztül vonult át - mondta Simicskó István, hozzátéve: ez Európa-szerte nehéz feladatot jelentett. Több országban, s még uniós szinten sem működött megfelelően a biztonsági rendszer, a magyar biztonsági szervek, a magyar katonák és rendőrök viszont helytálltak - közölte a miniszter, aki szerint a migrációs válsághelyzet tesztelte a magyar biztonsági rendszert, és az kiválóan működött.

Bővebben...
 

Nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nyugdíjasok, mint 2010 előtt

E-mail Nyomtatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nyugdíjasok most, mint 2010 előtt.

Rétvári Bence ezt azzal kapcsolatban jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában, hogy a januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban.

Bővebben...
 

Budapest kész megragadni a NOB által teremtett esélyt

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Budapest kész megragadni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által teremtett esélyt a 2024-es ötkarikás játékok rendezésére. A kormányfő azt mondta: a rendezésre pályázó MOB mögött széles a nemzeti összefogás, ezért ez "össznemzeti ügy", a kormány pedig mindenben támogatja a testületet. Kiemelte, hogy a kandidálás tervének az Országgyűlésben 80, a Fővárosi Közgyűlésben 90, a MOB-ban pedig 100 százalékos támogatottsága volt. "A budapesti olimpiának tehát minden tekintetben megvan a szükséges aranygaranciája" - fogalmazott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség