Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Az összes minisztérium felmondja mobilinternet-előfizetői szerződéseit a Magyar Telekommal

E-mail Nyomtatás

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternet-előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel. A kormányszóvivő az MTI kérdésére elmondta: a kabinet ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

Bővebben...
 

Idén 360 pályázat nyert az 1,4 milliárd forintos tanyafejlesztési alapból

E-mail Nyomtatás

Karácsonyi jó hír a tanyán élők számára, hogy 360 pályázat nyert az idei 1,4 milliárd forintos tanyafejlesztési alapból támogatást - mondta a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hozzátette: a fél évtizedes Tanyafejlesztési Program jövőre is folytatódik, 1,2 milliárd forint jut rá. A pályázat iránt komoly érdeklődés mutatkozik mind a tanyán élő gazdálkodók, mind az önkormányzatok részéről.

Bővebben...
 

A magyar-macedón gazdasági kapcsolatok perspektivikusan alakulnak

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Macedónia között a gazdasági kapcsolatok perspektivikusan alakulnak, évek óta növekszik a két ország közötti kereskedelmi volumen, Magyarország az 5. legnagyobb befektető jelenleg Macedóniában - mondta Magyar Levente.

Bővebben...
 

Ma sem mondhatunk le az igazságról és az igazi emberi jogokról

E-mail Nyomtatás

Ma sem mondhatunk le az igazságról és az igazi emberi jogokról, különösen egy olyan viharnak az előestéjén, amely megrázhatja egész Európát és benne a közép-európai térséget - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtök este, amikor - Mádl Dalmával, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegyével közösen - átadta a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) díját a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítványnak.

Balog Zoltán arról beszélt, hogy a jog és a tisztelet, a kegyelet és a megértés szándékával kell a térségben élőknek a közös múltjuk felé fordulni, rendezni végre közös dolgaikat, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utakat és boldogulásukat.

Bővebben...
 

1300 milliárd dolláros információtechnológiai megállapodás született

E-mail Nyomtatás

2015. december 16-án, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 10. Miniszteri Értekezletének keretében az EU és a WTO további 25 tagja megállapodott az Információtechnológiai Megállapodás (ITA) termékkörének kibővítéséről. A megegyezés ünnepélyes bejelentésén magyar részről Dr. Mikola István államtitkár vett részt a kenyai Nairobiban.

Az ITA-t azzal a céllal hozták létre 1996-ban, hogy a hatálya alá tartozó számítástechnikai és távközlési termékek vámjainak eltörlésén keresztül elősegítse az információtechnológia terjedését. A megállapodás termékkörének aktualizálását és kibővítését a szektorra jellemző gyors technológiai fejlődés tette szükségessé.

Bővebben...
 

Nem lehet elvenni EU-forrásokat a migrációval kapcsolatos véleménykülönbség miatt

E-mail Nyomtatás

A külgazdasági és külügyminiszter szerint elfogadhatatlan lenne, ha a bevándorlási válság kezelésével kapcsolatos véleménykülönbség miatt bosszúból el akarnák venni a Magyarországnak szabály szerint járó, az országot megillető uniós forrásokat.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Werner Faymann osztrák kancellár a Die Welt című lapban megjelent interjúban kiemelte: "a szolidaritás nem egyirányú utca", és aki több pénzt kap az uniós költségvetésből, mint amennyit befizet, nem teheti meg, hogy "egyszerűen lapít", amikor a menekültek "méltányos elosztásáról" van szó. Aki mégis vonakodik, az "megkérdőjelezi" az uniós költségvetés finanszírozását, és a nettó befizetőknek, köztük Ausztriának "nagyon megnehezíti, hogy továbbra is ilyen sok pénzt fizessenek be" a közös kasszába - tette hozzá. A politikus arra a felvetésre, hogy már megszületett a döntés a 2014 és 2020 közötti többéves pénzügyi keretről, azt mondta: a keretet jövőre felülvizsgálják, és akkor majd "nagyon alaposan megnézzük", hogy "a menekültkérdésben" mely tagországok zárkóztak el a szolidaritástól.

Bővebben...
 

Pécs készen áll arra, hogy Közép-Európa kulturális központja legyen

E-mail Nyomtatás

Pécs készen áll arra, hogy ne csak Magyarország, hanem Közép-Európa kulturális központja, kiemelt rendezvény- és fesztiválhelyszíne legyen - mondta a kultúráért felelős államtitkár Pécsett. Hoppál Péter az ötéves jubileumát ünneplő pécsi Kodály Központ gálakoncertje előtt kiemelte, ezt idén Pécs az Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivál sikeres lebonyolításával is bizonyította. A Kodály Központ és a Zsolnay Kulturális Negyed állami támogatásának emelésével a kormány arra készül, hogy ez a cél ne maradjon "nagyságrenddel megnövelt állami segítség nélkül" - mondta Hoppál Péter.

Bővebben...
 

Civilek is hozzájárultak a Korányi kórház új cisztás fibrózis központjának létrehozásához

E-mail Nyomtatás

Korábban Nyugat-Európából vettük át a cisztás fibrózis betegséggel kapcsolatos tudást, de mára létrejött az ezzel a ritka betegséggel kapcsolatos tudásközpont hazánkban, ami hatással van nemcsak a magyarországi, hanem a határon túli magyar betegek ellátására is – mondta Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédében, a Korányi kórház új cisztás fibrózis részlegének átadásán.

A 150 millió forintból megvalósult beruházás az ebben a betegségben szenvedők kezelését könnyíti meg, teszi jobbá mindennapi életüket.

Bővebben...
 

Állandó kiállításokkal gazdagodott az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély

E-mail Nyomtatás

Befejeződött az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély fejlesztésének második üteme, a 900 millió forintos uniós támogatással egyebek mellett új állandó kiállítások is nyíltak, valamint megtörtént a Kastélysziget teljes rehabilitációja, visszakapta a kastély mögötti sportpálya eredeti funkcióját: újra park lett belőle. L. Simon László, a Miniszterelnökség örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára a projekt szerdai rendezvényén úgy fogalmazott: az edelényi kastély felújítására, új kiállítások berendezésére a kulturális kormányzat három és félmilliárd forintot fordított főleg uniós pályázaton elnyert pénzből az elmúlt években.

Bővebben...
 

Nő a családi adókedvezmény, testvérkampányt indít az Emmi

E-mail Nyomtatás

Havi ötezer forinttal emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye - mondta el Balog Zoltán és Novák Katalin. Bejelentették azt is, hogy a testvérek fontosságát bemutató kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Testvérben az erő címmel. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő a családokban, ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség