Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Bosszú a kötelezettségszegési eljárás

E-mail Nyomtatás

Lázár János szerint azért indított eljárást az Európai Bizottság a magyar menekültügyi szabályozás miatt, mert Magyarország megtámadta a kötelező kvótákról szóló uniós döntést az Európai Bíróságon. Magyarországgal szembeni bosszúnak minősítette a Brüsszel által indított kötelezettségszegési eljárást a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 34. alkalommal megtartott Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Bővebben...
 

Hatszázezren léptek előre, a középosztályba két év alatt

E-mail Nyomtatás

Két év alatt hatszázezren zárkóztak fel a középosztályba és a mélyszegénységben élők száma is 168 ezerrel csökkent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy budapesti konferencián, amelyen ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november végén a témában közzétett adatait. Rétvári Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegénység és társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek száma óriási mértékben csökkent. Úgy fogalmazott: hatszázezerrel több ember van biztonságban, a biztos középosztályban, ők már nincsenek kitéve a lecsúszás veszélyének.

Bővebben...
 

A kormány meghozza a szükséges intézkedéseket a korrupció visszaszorítására

E-mail Nyomtatás

A kormány eddig is, és ezután is mindent megtesz a gyanús ügyek kivizsgálásáért, és meghozza a szükséges intézkedéseket a korrupció visszaszorítása érdekében - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára az Európai Bizottság, a Miniszterelnökség és a Transparency International Magyarország közös szakmai rendezvényén.

Bővebben...
 

Gazdasági együttműködési megállapodásokat kötött Magyarország Marokkóval

E-mail Nyomtatás

Négy gazdasági tárgyú együttműködési megállapodást kötött Magyarország Marokkóval a kereskedelmi kapcsolatok még intenzívebbé tétele érdekében a két ország gazdasági vegyesbizottságának ülését követően, Budapesten. Az ülés után tartott sajtótájékoztatón Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hangsúlyozta: reményeik szerint egy-másfél éven belül számos konkrét befektetés fog megvalósulni, amelyek makroszintű számokban is tükrözni fogják a két kormány elkötelezettségét, hogy még szorosabbra fonják a gazdasági kapcsolatokat.

Bővebben...
 

A migránsválság nem változtat Magyarország oktatáspolitikai nyitottságán

E-mail Nyomtatás

A migránsválság nem változtat Magyarország oktatáspolitikai nyitottságán, "továbbra is várjuk a külföldi hallgatókat, bővíteni fogjuk" a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot is - mondta Orbán Viktor Budapesten, a Stipendium Hungaricumban részt vevő hallgatóknak rendezett fogadáson.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a programban részt vevő hallgatók mind szabályozott formában érkeztek Magyarországra, betartják az ország törvényeit, és viszonyukat a magyarokkal a kölcsönös tisztelet jellemzi.

Bővebben...
 

A határon túli magyarságnak fontosak a közös ünnepek

E-mail Nyomtatás

A határon túli magyarságnak fontosak a közösen megtartott ünnepek, hogy érezzék, az anyaország odafigyel rájuk - mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek, miután részt vett a Szabadkai Nagycsaládos Egyesület karácsonyi ünnepségén, majd Écsy Gáborral, a Katolikus Karitász országos igazgatójával együtt ajándékcsomagokat adott át ötven vajdasági diáknak.

Soltész Miklós telefonon a helyszínről elmondta: a szabadkai nagycsaládos karácsonyon a Johannita Segítő Szolgálat és a kormány támogatásával 150 nagycsaládban, nehéz körülmények között nevelkedő kisgyermek kapott magyar szépirodalmi és történelmi könyveket, édességet, tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomagot. A rendezvényre Szabadkáról és környékéről érkeztek a családok - tette hozzá.

Bővebben...
 

Dr. Szabó Tünde és dr. Palkovics László átadta a sportcsillagok ösztöndíját

E-mail Nyomtatás

Példaképei vagytok annak a törekvésnek, amit a magyar kormány képvisel: egy fizikailag, lelkileg egészséges társadalom hírnökei, akik a jobb eredményért küzdenek az egyetemen, a főiskolán, az atlétika-, a kajak-kenu, a labdarúgó pályán, a szőnyegen és a ringben, a csarnokban vagy éppen az uszodában – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A Budapesti Music Centerben megtartott ünnepségen dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár adta át a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó egyetemi és főiskolai hallgatóknak a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját.

Bővebben...
 

Kevesebben vesztik el javaikat, otthonaikat, mint korábban

E-mail Nyomtatás

Czibere Károly szerint a rezsicsökkentés és "az adósrabszolgaság elleni küzdelem" következtében ma kevesebben vesztik el javaikat, otthonaikat, mint korábban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára erről a pécsi hajléktalanok gondozását végző Támasz Alapítvány mintegy 200 millió forintból korszerűsített, férfiak átmeneti szállásának otthont adó épület átadóján beszélt.

Bővebben...
 

Átadták a Herman Ottó Szellemiség Díjakat

E-mail Nyomtatás

A kutatásban és tudományos ismeretterjesztésben kimagasló és példamutató tevékenység elismeréseként adják a Herman Ottó Szellemiség Díjakat, amelyet „az Ember” és „a Közösség” kategóriában vehettek át a díjazottak.

A Herman Ottó Intézet megalapította a Herman Ottó Szellemiség Díjat, hogy elismerje azon személyek és közösségek munkáját, akik hazai, nemzetközi téren, több tudományágban, a kutatás és tudományos ismeretterjesztés területén kiemelkedő eredményeket értek el, példaértékűt és maradandót alkottak, munkájukkal kimagaslóan segítették a környezet- és természetvédelmet, a természetkutatást illetve zoológiát.

Bővebben...
 

Orbán Viktor aggodalmát fejezte ki az erdélyi magyar politikusok elleni román vizsgálatok miatt

E-mail Nyomtatás

Aggodalmát fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az erdélyi magyar politikusok ellen indított romániai hatósági vizsgálatok miatt. A kormányfő a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén emellett arról is beszélt: külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítő programok indulhatnak. A miniszterelnök előadásában országonként szólt a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről. Romániával kapcsolatban úgy fogalmazott: a magyar kormány visszarendeződést érzékel a kisebbségi jogok területén, a nyelvhasználat kérdésében pedig az európai jogok elvitatását tapasztalja "a saját közösségeinktől".

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség