Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A növekedés segíti az alsó középosztály felzárkózását

E-mail Nyomtatás

A hazai növekedés nemcsak megindította, de jelentős lépésekkel segíti az alsó középosztály felzárkózását - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán szerint működnek azok a reformok, amelyek következtében 1991 óta a foglalkoztatás nem volt olyan magas szinten, mint most.

Balog Zoltán célként azt jelölte meg, hogy mindenkinek legyen lehetősége legalább egy lépést lépni előre, azaz minden társadalmi csoportban jelentkezzen javulás a jövedelmi helyzetben, a biztonságérzetben és az életminőségben.

Bővebben...
 

Az EBRD alelnökével tárgyalt Varga Mihály

E-mail Nyomtatás

Hivatalában fogadta Betsy Nelsont, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank kockázatkezelésért felelős alelnökét Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter aláhúzta: a kormány elkötelezett a bankkal kötött februári megállapodás mellett, a pénzintézetnek fontos szerepe lehet a gazdaság finanszírozásában.

A következő években kiemelten számítunk az EBRD szerepvállalására a gazdasági növekedés erősítésében - húzta alá a megbeszélésen Varga Mihály. Emlékeztetett: a bank és a kormány között februárban létrejött megállapodás új fejezetet nyitott a pénzügyi szektor életében.

Bővebben...
 

Montenegró megérdemelten kapott meghívást a NATO-ba

E-mail Nyomtatás

Történelmi jelentőségű Montenegró NATO-meghívása és a csatlakozási tárgyalások megindítása, amelyhez Magyarország sokban járult hozzá podgoricai NATO-összekötő követsége révén - nyilatkozott Szijjártó Péter a NATO kétnapos brüsszeli külügyminiszteri értekezletének második napján.

Montenegró megérdemelten kapta a NATO-meghívást, amely összhangban van a NATO és Magyarország érdekeivel. A meghívással a szövetség elismeri Montenegró elmúlt években nyújtott teljesítményét, hiszen a közös NATO-akciókban nagy szerepet vállalt - hangsúlyozta a miniszter.

Bővebben...
 

Székesfehérváron tartott konferenciát a Magyar Atlanti Tanács

E-mail Nyomtatás

Magyarország nagyságához mérten erőn felül teljesíti a szövetségi kötelezettségeit – jelentette ki Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Atlanti Tanács, „Nemzet és biztonság” című konferenciáján Székesfehérváron.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszter-helyettes, előadásában leszögezte: az idei év egyik fő tanulsága: biztonsági környezetünkben „csak az a biztos, hogy minden bizonytalan.” Meglátása szerint alig néhány évtizeddel korábban a biztonság területén minden egyszerűbbnek tűnt, „mert minden az volt, aminek látszott, míg manapság akár a látszólagos béke is rejthet magában háborút.”

Bővebben...
 

A nemzetiségek támogatása pozitív üzenet a környező országoknak

E-mail Nyomtatás

A kormány a cigányságra, mint Európa rejtett erőforrásaira tekint és nem mint problémára – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az Országgyűlésben a Magyarországon élő nemzetiségek helyzetéről szóló vitában.

Bővebben...
 

A várakozásoknak megfelelően alakult a külkereskedelmi egyenleg

E-mail Nyomtatás

A KSH adatai szerint idén szeptemberben a kivitel volumene 6,6, a behozatalé 9,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A gépek és szállítóeszközök kivitele mellett a gyógyszeripar exportja is jelentősen hozzájárult az egészségesebb szerkezetű növekedéshez. - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a MTI-nek a külkereskedelmi forgalom csütörtökön közzétett, szeptemberi adatait kommentálva.

Bővebben...
 

Erősödő állami szerepvállalás a dunai hajózásban

E-mail Nyomtatás

A Duna kiemelkedő jelentőségű az állam gazdálkodása szempontjából, hiszen számos egyelőre kevésbé kihasznált előnye ismeretes, amelyek a különböző szakmapolitikai elképzelések összehangolása útján eredményesen kamatoztathatók – mondta el Boros Anita, aki a fővédnök nemzeti fejlesztési miniszter képviseletében nyitotta meg a Nemzetközi Dunai Hajós Konferenciát.

A vagyonpolitikai államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár utalt arra is, hogy a közlekedéspolitikai, fejlesztéspolitikai, környezetvédelmi, természetvédelmi, sportinfrastruktúra-fejlesztési és nem utolsósorban vagyongazdálkodási célokat érdemes az egymást erősítő, egymásra épülő eszközök feltárásával megfogalmazni.

Bővebben...
 

Zöldség-gyümölcs nagykereskedőt lepleztek le a hatóságok

E-mail Nyomtatás

Nem sikerült kibújnia az ellenőrzés alól annak a szabolcsi zöldség-gyümölcs nagykereskedőnek, amely ellenőrzéstől tartva, távol maradt a nagybani piactól. A telephelyére érkező hatóságok azonban több tonna igazolatlan eredetű árut, több milliós pénzkészlet-eltérést és az EKÁER-szám hiányát tárták fel.

A piaci ellenőrzésében részt vevő hatóságok kiderítették, hogy az egyik legnagyobb zöldség-gyümölcs nagykereskedő a november közepén tartott razzia napján nem települt ki a nagybani piacra, hanem saját telephelyén értékesített már a kora hajnali óráktól. A hatóságok munkatársai a vállalkozás telephelyén azt tapasztalta, hogy ott, a mintegy 300 négyzetméteres raktárban éppen kiskereskedőket szolgálnak ki. Az árukészlet ellenőrzésekor mind minőségi, mind jelölési problémákat találtak a NÉBIH munkatársai. Egyes termékek származási helyeként három országot is megjelöltek ugyanazon a csomagoláson. Végül 20 tonna, 5,2 millió forint értékű zöldséget és gyümölcsöt vontak ki a forgalomból az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

Bővebben...
 

Amíg bármiféle fenyegetettség fennáll, addig szükség van biztonsági intézkedésekre

E-mail Nyomtatás

Mindaddig szükség van Magyarországon a fokozott rendőri készültségre és biztonsági intézkedésekre, amíg bármiféle fenyegetettség áll fenn - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlás és a terrorizmus elválaszthatatlan egymástól, "kéz a kézben jár" egymással, Európában pedig növekszik a terrorveszély - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János elmondta: a múlt vasárnapi brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozón - amelyen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is - a magyar kabinet azt az álláspontot képviseli majd, hogy Magyarország kész intenzíven közreműködni Európa megvédésében "ebben a háborús helyzetben". Az illegális bevándorlás hullámait Európán kívül kell kezelni - hangsúlyozta a tárcavezető, hozzátéve: a magyar kormány ellenzi azt a tervet, amely szerint újabb egymillió embert hívnának be Európába.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség