Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Jövőre 208 ezer gyerek részesülhet ingyenes szünidei étkezésben

E-mail Nyomtatás

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly a III. kerületi Százszorszép Óvodában ismertette az ingyenes gyermekétkeztetés 2016-tól érvényes változásait. Elmondta, hogy az önkormányzatok eddig pályázati úton tudtak részt venni az ingyenes étkeztetésben, amelyben az idén nyáron 142 ezer gyermek részesülhetett.

Bővebben...
 

Európában a biztonság lett a legfontosabb

E-mail Nyomtatás

Európát megtámadták, további fenyegetésének van kitéve, mára a biztonság vált a legfontosabb tényezővé Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Szucsou városban, a Kína és a közép- és kelet-európai államok csúcstalálkozóján elhangzott beszédében. "Épp, hogy csak megérkeztünk Európából, s ezért sem tudjuk függetleníteni magunkat annak tudatától, hogy Európát megtámadták, további terrorista merényletek fenyegetésének van kitéve" - hangoztatta a kormányfő.

Bővebben...
 

Többszörösére nőtt az embercsempészetek száma az elmúlt években

E-mail Nyomtatás

Idén eddig 535 embercsempészetet derítettek fel, míg 2010-ben ez a szám 150 körül volt, ez mutatja, hogy a migrációs hullámmal hogyan nőtt a szervezett bűnözés mértéke – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornának.

Bővebben...
 

Van esély a kvótarendszer sikeres megtámadására az Európai Bíróságon

E-mail Nyomtatás

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint van esély arra, hogy Magyarország sikeresen támadja meg a menekültek befogadásával kapcsolatos kötelező kvótarendszert az Európai Bíróságon. Az igazságügyi miniszter a Figyelő című hetilapnak adott, 2015. november 26-án megjelent interjúban azt mondta, komoly érvrendszert sorakoztattak fel a magyar álláspont mellett, és bízik abban, hogy más országok is beavatkoznak Magyarország mellett a perbe.

Bővebben...
 

Államkötvény-kibocsátási megállapodás született hazánk és Kína között

E-mail Nyomtatás

Renminbiben történő államkötvény-kibocsátási együttműködésről írt alá megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Tian Guoli, a Bank of China elnöke. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály fontos mérföldkőnek nevezte a szándéknyilatkozat megszületését, mivel a közép-kelet európai régióban elsőként Magyarország bocsát ki renminbi-államkötvényt. A tárcavezető a megállapodást a magyar gazdaságba, stabil növekedésébe vetett bizalom bizonyítékaként értékelte.

Bővebben...
 

Meg kell őrizni a magyar iskolákat a Felvidéken

E-mail Nyomtatás

A magyar iskolák megtartásának fontosságát hangsúlyozta a Felvidéken a köznevelési államtitkár a témában a fővárosban rendezett tanácskozáson. Czunyiné Bertalan Judit a Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a Rákóczi Szövetség konferenciáján felidézte a magyar iskolarendszer több mint ezer éves múltját, és azt mondta: a magyar iskola mindig a nemzet bölcsője is egyúttal. Az iskola a nemzetmentés helye is a Kárpát-medencében - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: az oktatás nem csupán szakmapolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdés. Az iskola nemzeti ügy, minden magyar felelős minden magyarért - összegzett az államtitkár, aki azt kérte: az iskola ügy legyen olyan közös ügy, ami mellé odaállnak.

Bővebben...
 

Építkezni csak együtt lehet

E-mail Nyomtatás

Építkezni csak együtt lehet, a közös munka, eszmecsere feltétele pedig a bizalom - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere egy miskolci konferencián. Az idők jelei című vitaanyagot bemutató fórumon, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre szervezett, Balog Zoltán úgy fogalmazott: a vitaanyag egyfajta iránytű és tükör.

Bővebben...
 

Valótlan állítás a HírTV-ben

E-mail Nyomtatás

A Hír Tv ismét valótlanul állítja, hogy a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) hamis adatokkal hirdetne meg területeket. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy hirdetmény minden esetben tartalmazza a jelenlegi haszonbérlő személyét, és azt a dátumot, amikor az utolsó hasznosítási szerződés lejár.

Bővebben...
 

Sporttudományi oktatóközpont és Buzánszky-szobor Debrecenben

E-mail Nyomtatás

Debrecenben felavatták az egyetem 1,8 milliárd forintból megépített sporttudományi oktatóközpontját, a sportcentrum átadását megelőzően az épület előtt Balog Zoltán leplezte le Buzánszky Jenő szobrát. Alig ment el, újra itt van bronzba öntve - mondta az Aranycsapat hátvédjének bronzszobrának avatásakor Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: jó csatárok nélkül nem lehet nyerni, de ha hiányzik a jó hátvéd, veszít az ember. A tárcavezető arról is beszélt, hogy amit Buzánszky Jenő nyújtott, az több, mint sportteljesítmény. De "mit ér a sportteljesítmény emberi teljesítmény nélkül?" - kérdezte, s rámutatott: Buzánszky Jenőben mindkettő, a személyiség és a sportteljesítmény együtt volt jelen.

Bővebben...
 

Komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok

E-mail Nyomtatás

A terrortámadások arra hívják fel a figyelmet, komolyan kell venni, hogy az Európai Unióba olyan háborús területről érkeznek emberek, amelyekkel az unió különböző országai - különböző mértékben - hadban állnak - mondta a miniszterelnök, miután a Parlamentben találkozott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával. A találkozó után tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor arra figyelmeztetett, hogy az érintett területekről diverzáns csoportokat küldhetnek Európába, és ennek az eredménye a terror. Szerinte a párizsi terrortámadások után már nem terrorfenyegetésről, hanem valóságos terrortámadásokról kell beszélni, és Magyarország komolyan veszi a terrorháborút. Orbán Viktor szerint a délről érkező migránshullámot még szigorúbban kell ellenőrizni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség