Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés

E-mail Nyomtatás

Jövőre 1,6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: az emelés minden nyugellátásra vonatkozik, így a többi között az öregségi nyugdíjra, a hozzátartozói, a korhatár előtti ellátásokra, a szolgálati járandóságra, a rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra és a baleseti járadékokra is. Az intézkedés 2,6 millió embert érint

Bővebben...
 

Az EU-nak mindent meg kellene tennie a schengeni övezetért

E-mail Nyomtatás

Az EU-nak mindent meg kellene tennie a schengeni övezet életben tartásáért, ehelyett egyes országok kizárnák onnan a közép-európaiakat - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

A tárcavezető kiemelte: az illegális bevándorlók ellenőrizetlen, tömeges beáramlásának komoly biztonsági, egyúttal gazdasági kockázata van. Magyarország ezt a kezdetektől fogva hangsúlyozza, amiért "a most mini-Schengent létrehozni akaró országok kormányaitól folyamatosan heves kritikákat kaptunk".

Bővebben...
 

Terroristacsoportok telepedtek rá a népvándorlásra

E-mail Nyomtatás

Az Európát gyengíteni akarók, különböző terroristacsoportok rátelepedtek a modern kori népvándorlásra - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján. A tárcavezető közölte: a kormány több döntést is hozott a terrorveszéllyel kapcsolatban, így például - mint azt már bejelentették - határozott egy terrorellenes koordinációs központ, a magyar belbiztonsági szervek munkáját összehangoló szervezet felállításáról. Mivel az Iszlám Államnak a Balkánon is vannak céljai, a magyar belbiztonságra fokozott felelősség hárul a következő időszakban - jegyezte meg.

Bővebben...
 

Szükség van az európai civilizáció védelmére

E-mail Nyomtatás

Szükség van a védelmi rendszerek megerősítésére és az európai civilizáció védelmére - mondta Simicskó István a keresztény civil szervezetek 12. országos fórumán a Parlamentben. Simicskó István hangsúlyozta: a védelmi rendszerek megerősítése nem azt jelenti, hogy a kormány ne lenne befogadó. Minden emberi élet érték, minden civilizáció, vallás érték, de mindent a maga helyi értékén kell kezelni, a civilizációk összekeverése biztonsági kockázatot jelent - szögezte le.

Bővebben...
 

Székely zászlót avattak Debrecenben

E-mail Nyomtatás

Székely zászlót avattak november 19-én Debrecenben, az ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy a magyar kormány minden fórumon és minden eszközzel támogatja a székelyek területi autonómia törekvéseit, nemzeti szimbólumaik és anyanyelvük használatát. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a debreceni Székelyek parkjában tartott ünnepségen kiemelte: ha a dél-tiroliak és az EU-ban élő nemzeti közösségek szabadon és büszkén használhatják nemzeti szimbólumaikat és anyanyelvüket, akkor a székelyeket is megilleti ugyanez a jog. Ha másoknak lehet autonómiájuk, akkor a székelyeket is megilleti a területi autonómia.

Bővebben...
 

Magyarország példát mutat az áfacsalók elleni küzdelemben

E-mail Nyomtatás

Az adóelkerülés elleni küzdelemben Magyarország a nemzetközi színtéren is aktívan lép fel – hangsúlyozta Varga Mihály a PricewaterhouseCoopers (PwC) közép- és kelet-európai országok áfacsalás elleni közös fellépési lehetőségeiről tartott régiós konferenciáján.

Az Andrej Babiš cseh pénzügyminiszter részvételével megtartott eseményen a tárcavezető megerősítette: hazánk az egyik leghatékonyabb eszköznek a fordított adózás bevezetését tartja.

Bővebben...
 

Nincs nemzeti identitás emlékezet nélkül

E-mail Nyomtatás

Nincs nemzeti identitás emlékezet nélkül – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter 2015. november 20-án Budapesten, a XIV. Országos Kegyelet és Emlékezet Konferencián tartott nyitóelőadásában.

Bővebben...
 

Százmillió forint támogatás a Séd-vidék fejlődésének szolgálatában

E-mail Nyomtatás

A közösség együttműködésének és a Darányi Ignác terv által nyújtott támogatásnak köszönhetően november 19-én a veszprémi térségben négy beruházást adott át ünnepélyes keretek között Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Átadták az Anyák házát a budapesti Bethesda Gyermekkórházban

E-mail Nyomtatás

A gyermekek kórházi ápolási idejére a szülők ott tartózkodását szolgáló épületet adtak át a budapesti Bethesda Gyermekkórházban. Az Anyák háza az állam, az egyház, a zuglói önkormányzat és a vállalati szféra összefogásával jött létre. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében azt mondta, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza nemhogy az országban, de egész Közép-Európában az egyetlen egyházi fenntartású gyermekkórház, viselve ennek minden előnyét és hátrányát. "A korábbi kormányzat alatt ugyanis súlyos hátrányban voltak az egyházi kórházak az állami, önkormányzati intézményekhez képest is. Természetes kötelességünk volt, hogy biztosítsuk az egyenlő finanszírozást" - fogalmazott. Mint mondta, a Bethesda jó példát mutatva felismerte, hogy a gyógyuláshoz nem elég az orvosi szakértelem, a jó ápolás, a testen kívül a lelkek gyógyításához is hozzá kell járulni.

Bővebben...
 

Készek vagyunk a magyar–román határ megvédésére

E-mail Nyomtatás

A kormány szükség esetén a magyar–román határon is kész és képes rövid időn belül műszaki határzárat létesíteni – erősítette meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 30 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető azt mondta, ha Ausztria és Szlovénia is kerítést épít, van esély arra, hogy az illegális bevándorlók Szerbiából a magyar–román határ felé veszik az útjukat. A magyar kormánynak erre az esetre is van terve, amely alapján kész és képes megvédeni a határt – közölte, hangsúlyozva azonban, hogy csak végső esetben kezdik meg a kerítésépítést a magyar–román határszakaszon. Ha erre szükség lesz – tette hozzá –, száz kilométeres nagyságrendben épülhet meg a kerítés, elsőként a magyar–szerb–román hármashatárnál, Szeged térségében.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség