Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A Gulág áldozatai

E-mail Nyomtatás

Amikor a Gulág áldozataira emlékezünk, a terror minden formájára emlékezünk és emlékeztetünk, amely Magyarországnak veszteséget okozott - mondta az emberi erőforrások minisztere a budapesti Erkel Színházban. Balog Zoltán a Gulágra elhurcolt áldozatok emlékére rendezett előadás előtt hangsúlyozta: nemet kell mondani a terror, a diktatúra, és "a társadalmi emberkísérletek minden formájára".

Bővebben...
 

Megnyílt a Pongrátz Gergely '56-os Emlékmúzeum állandó kiállítása

E-mail Nyomtatás

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára nyitotta meg Kiskunmajsán a Pongrátz Gergely '56-os Emlékmúzeum állandó kiállítását. L. Simon László kiemelte, hogy az egykori tanyasi iskola, amely a Magyarországra történt visszatelepülése után Pongrátz Gergely lakóháza volt, az ország egyetlen '56-os emlékmúzeuma.

Bővebben...
 

Sikeres projektmenedzsereket díjazott Varga Mihály

E-mail Nyomtatás

A siker a verseny- és a közszférában is azon múlik, hogy a jól kijelölt célok mellé sikerül-e megtalálni a hatékony utat, és azon sikerül-e végig is haladni – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter „Az év projektmenedzsere” díj átadásán.

A Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan idén tizenötödik alkalommal adták át a civil szervezetek által alapított elismerést.

Bővebben...
 

Az etanol fontos az energiaforrások diverzifikálásában

E-mail Nyomtatás

Az etanol fontos szerepet játszik az energiaforrások diverzifikálásában - hívta fel a figyelmet Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a 18. nemzetközi Etanol és Bioüzemanyag Konferencián. Kiemelte: Magyarország méretéhez képest jelentős mennyiségű etanolt állít elő, az európai össztermelés 14 százalékát. Hozzátette, hogy a bioetanol és bioüzemanyagok előállítása a hazai össztermék (GDP) 0,7-0,8 százalékát adja.

Bővebben...
 

Az információs társadalom korában kevesebb a titok

E-mail Nyomtatás

Az információs társadalom korában kevesebb a titok - mondta a belügyminiszter A nyílt információgyűjtés fejlődő területei című nemzetközi tudományos-szakmai konferencián.

Pintér Sándor közölte: az információ hatalom, korábban a családok és a közösségek zárt életet éltek, az információszerzésre csak különféle rendőri eszközökkel nyílt lehetőség. Ma már nyílt életvitelt folytatunk, és a közösségi oldalakon az emberek maguk osztják meg életük örömeit, bánatait. Az üzleti élet is nyitott a reklámok révén, és jelentős a nyílt politikai tevékenység is - mondta. Utóbbi legismertebb példájának a nyílt kormányzás elvét nevezte, amely szerint kötelező például a kormányzati döntéseket megalapozó információk közzététele.

Bővebben...
 

Újraéledt az egyházi iskolarendszer

E-mail Nyomtatás

Több évtized kényszerszünet után mára újraéledt az egyházi iskolarendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kunszentmiklóson a református templomban, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola felújítása és új épületszárnyának átadása alkalmából tartott avatóünnepségen. A kormányfő hangsúlyozta, 2010-ben, a nemzeti kormány hivatalba lépésének évében Magyarországon az óvodától a középiskoláig 119 ezer fiatal tanult egyházi iskolában, akiknek a száma 2014-re már 195 ezerre nőtt.

Bővebben...
 

Nemzeteken alapuló szilárd Európára van szükség

E-mail Nyomtatás

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a magyar kormány egy nemzeteken alapuló erős szövetséget és erős Európát szeretne és nem egy gyenge, identitását vesztett népek alkotta masszát.

A Georg Spöttlével közösen Fóton tartott Polgári Esten a biztonságpolitikai szakértő felhívta a közönség figyelmét arra, hogy számos veszélyt hordoz magában a migrációs nyomás, de a déli határzár működik és javul Magyarország nemzetközi megítélése.

Bővebben...
 

Magyarország rendezi 2017-ben a Duna Régió Stratégia Éves Fórumát

E-mail Nyomtatás

Ulmban, október 29-30-án rendezték meg a Duna Régió Stratégia 4. Éves Fórumát, amelyen az együttműködés 14 országa közösen tekintette át az elért eredményeket, továbbá meghatározta a következő időszak feladatait is.

A rendezvényen köszöntőt mondott többek között Corina Cretu, regionális politikáért felelős biztos is. A Stratégiát Magyarországon felügyelő Joó István miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy hazánk komoly elismerést vívott ki magának a DRS vízgazdálkodási és energetikai területein, ennek is köszönhető a 2017-es budapesti esemény megszervezési lehetősége.

Bővebben...
 

Bakondi: vissza kell állítani a határokon a törvények uralmát

E-mail Nyomtatás

Az Európai Unió alapértéke a törvényesség, a törvények uralma, ezt a határokon vissza kell állítani, és szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy ismeretlenek százezres tömegben minden kontroll nélkül haladnak át államhatárokon és országokon - mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

A pártfogó felügyelők a hazai bűnmegelőzés kulcsszereplői

E-mail Nyomtatás

A pártfogó felügyelők nem csupán a jog, hanem emberségük eszközeivel is segítenek rehabilitálni, reintegrálni a bűnelkövetőt, ez a leghatékonyabb bűnmegelőzés, a bűnmegelőzés pedig a leghatékonyabb igazságszolgáltatás – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter egy budapesti szakmai konferencián 2015. október 30-án.

A miniszter a pártfogás napja alkalmából rendezett, A kriminalitás kezelése a közösségben – alternatív szankciók és helyreállító módszerek alkalmazása Magyarországon című rendezvényen tartott előadásában hangsúlyozta: az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítéséhez elengedhetetlen a jogászi hivatásrendek képviselőinek, valamint a szolgálatoknál dolgozó kollégáknak a lelkiismeretes, áldozatos munkája, és a pártfogó felügyelők ennek a célnak a megvalósításáért sokat tettek és tesznek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség