Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A növekedés zálogát a jó szakemberek jelentik

E-mail Nyomtatás

Egy jól megválasztott szakma legalább olyan jó lehetőséget kínál az érvényesüléshez, mint egy diploma – fogalmazott Varga Mihály a São Paoló-i WorldSkills versenyen kiváló eredményt elért fiatal magyar szakembereknek, mestereiknek és támogatóiknak rendezett ünnepségen.

Bővebben...
 

Átadták a Batthyány Örökségközpontot Körmenden

E-mail Nyomtatás

Átadták a Batthyány-Strattmann kastély közösségi és turisztikai funkciókat betöltő tereinek felújításával kialakított Batthyány Örökségközpontot Körmenden.

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára a 800 millió forintos beruházás zárórendezvényén közölte, hogy az elmúlt másfél évben olyan örökségvédelmi programot dolgozott ki a kormány, amelyre a rendszerváltozás óta nem volt példa.

Bővebben...
 

Megújult a püspökszentlászlói kastély

E-mail Nyomtatás

Átadták a Pécsi Egyházmegye mintegy félmilliárd forintból felújított kastélyát, kápolnáját és gazdasági épületeit a baranyai Hosszúhetényhez tartozó Püspökszentlászlón. Az 1797-ben, Esterházy Pál pécsi püspök által későbarokk stílusban építtetett nyári püspöki rezidenciát döntő részben európai uniós pályázati támogatásból varázsolták újjá. Az eredeti formáját visszanyerő kiemelt műemléki épületegyüttesben látogatóközpontot, zarándokszállásokat alakítottak ki, Mindszenty-emlékszobát, kiállítást rendeztek be, valamint helyreállították a kastélyt a kápolnával összekötő folyosót és a kápolna szószékét.

Bővebben...
 

Tisza István a mai politikusoknak is példát mutatott

E-mail Nyomtatás

A mai kor politikusainak is példát mutatott Tisza István egykori miniszterelnök a bátor és határozott kiállásával – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter október 30-án, pénteken, Budapesten, a Parlament Felsőházi termében tartott „Tisza István, két korszak határán” című konferencián.

Bővebben...
 

Lendületesen fejlődnek a magyar-chilei kapcsolatok

E-mail Nyomtatás

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes 2015. október 30-án megbeszélést folytatott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Marco Antonio Núñez Lozano-val, a chilei képviselőház elnökével. Marco Antonio Núñez Lozano Kövér László házelnök meghívására parlamenti képviselőkből álló delegáció élén tartózkodott Magyarországon. A Chilével való kétoldalú kapcsolatok az utóbbi másfél évben lendületesen fejlődtek: 2014-ben újra nyílt a chilei a magyar nagykövetség, idén magyar kereskedőház nyílt a chilei fővárosban az újabb lehetőségek felkutatása érdekében, a két ország között pedig rendszeresek a magas szintű érintkezések.

Bővebben...
 

Lerakták a leendő egyetemi központ alapkövét Kecskeméten

E-mail Nyomtatás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Kecskeméten elhelyezte a gazdálkodástudományi kar, a leendő egyetemi központ alapkövét. Balog Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta: a felépülő új campus a magyar gazdaságot és a magyar nemzetstratégiát szolgálja. Bejelentette, döntés született arról, hogy a Kecskeméti Főiskolán újonnan létrejövő gazdaságtudományi kar gazdálkodás- és menedzsmentszakos hallgatói 2016 szeptemberében megkezdhetik tanulmányaikat, duális képzés keretében. Balog Zoltán kitért arra, hogy a kecskeméti és a szolnoki főiskola összevonásával jön létre a térségben a jövőbeni egyetem. A főiskola és majd az egyetem piacképes diplomát ad, akik itt végeznek "nemcsak adófizető polgárok lesznek, hanem egészben, egész nemzetben gondolkodnak" - fogalmazott. "A jövő erős, független Magyarországát építjük" - fűzte hozzá az emberi erőforrások minisztere.

Bővebben...
 

Elutasítja a kvótarendszert a magyar kormány

E-mail Nyomtatás

Magyarország nem fogad vissza egyetlen visszatoloncolt illegális bevándorlót sem. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 29-ei Kormányinfón beszélt a földárverésekről is, kiemelte: a Földet a Gazdáknak Program keretében 102 ezer gazda számára nyitják meg a földvásárlás lehetőségét.

Ezért Magyarország egyetlen visszatoloncolásra váró illegális bevándorlót sem vesz vissza - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János elmondta: mintegy 40 ezer ember visszatoloncolását jelezték nyugat-európai országok, ők azonban nem Magyarországnál, hanem Görögországnál léptek be az Európai Unióba, így oda kell visszaküldeni az érintetteket. Hozzátette: a déli biztonsági határzár működik, sikeresen megakadályozza az illegális határátlépéseket.

Bővebben...
 

Európa védtelen, ha nem sikerül megvédeni Görögország déli határait

E-mail Nyomtatás

Európa mindaddig védtelen lesz a bevándorlókkal szemben, ameddig Görögország déli határát nem tudja megvédeni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután tárgyalt Nikosz Kociasz görög külügyminiszterrel Athénban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: jelenleg Görögország külső határa átjáróház, ami egész Európát védtelenné teszi. Ez komoly biztonsági kihívást jelent az uniónak és Magyarországnak, hiszen jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy kik, honnan, hányan és miért érkeznek a görög szigeteken keresztül Európa belsejébe.

Bővebben...
 

A visegrádi országok példát mutattak összefogásból

E-mail Nyomtatás

A visegrádi országok példát mutattak összefogásból az illegális bevándorlás kezelésében - mondta a belügyminiszter a Készenléti Rendőrségen. Pintér Sándor, aki a határvédelemre az országba érkezett ötven cseh rendőrt köszöntötte, azt mondta: egy-egy ország önállóan nehezen tudja elviselni az illegális bevándorlás okozta terheket, ezért van szükség az összefogásra. Közölte: január elseje óta 101 országból több mint 390 ezren lépték át jogellenesen a magyar határt.

Bővebben...
 

Európát elárulták

E-mail Nyomtatás

Európát elárulták, és ha nem állunk ki érte, akkor ezt az Európát el fogják tőlünk venni - mondta a bevándorlási válságról szólva Orbán Viktor miniszterelnök október 30-án Budapesten, Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián. Ha nem állunk ki Európáért, a kontinens többé nem az itt élő polgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túlgondolkodó, aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be a következő időszakban. "Ha most a Soros Alapítványra gondolnak, az nem indokolatlan" - fogalmazott hallgatósága előtt a kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre által szervezett rendezvényen.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség