Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A határon teljes nyugalom van

E-mail Nyomtatás

Magyarország Szlovéniával, Horvátországgal és Szerbiával közös határszakaszain teljes nyugalom van - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán ugyanakkor megjegyezte, ezzel együtt a magyar kormányzat figyelemmel kíséri, mi történik a határ túloldalán. Jelezte: a jövő héten többoldalú rendőrfőkapitányi találkozó lesz Bécsben, ahol egyeztetik a határ biztonsága érdekében szükséges rendészeti feladatokat.

Bővebben...
 

Átadták a megújult hatvani kórházat

E-mail Nyomtatás

3,5 milliárd forintból újult meg a hatvani Albert Schweitzer Kórház. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy az évente 300 ezer beteget ellátó hatvani kórházban csaknem ötven esztendeje nem volt hasonló léptékű felújítás. Az utóbbi öt év fejlesztéseinek köszönhetően egyebek mellett felújították a kórház régi épületét, és egy új épülettömböt is kialakítottak. Egymilliárd forint értékben új műszereket, berendezéseket kapott az intézmény, valamint energetikai fejlesztésekre is sor került.

Bővebben...
 

A szerb védelmi miniszterrel folytatott megbeszélést Simicskó István

E-mail Nyomtatás

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter október 20-án informális megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Bratislav Gasic védelmi miniszterrel a határ szerbiai oldalán található Hajdújárásban. Mindkét miniszter egyaránt fontosnak tartotta a személyes találkozó létrejöttét, amelyen megállapodtak egymás folyamatos tájékoztatásáról a migrációt érintő lépésekkel és információkkal kapcsolatban.

Bővebben...
 

Magyarország támogatja Törökország EU-csatlakozási tárgyalásainak gyorsítását

E-mail Nyomtatás

Magyarország támogatja Törökország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak és a török vízumliberalizációnak a gyorsítását, hiszen az Ankarával való együttműködés kulcsfontosságú az Európát sújtó menekültválság kezelésében - közölte október 20-án telefonon az MTI-vel Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az Ahmet Davutoglu török kormányfővel és Feridun Hadi Sinirlioglu török külügyminiszterrel Ankarában folytatott tárgyalásainak fő témája a bevándorlás kérdése volt.

Bővebben...
 

Helytörténeti szempontból értékes a bonyhádi templomrom

E-mail Nyomtatás

A helyi múlt szempontjából értékes a Bonyhádon, október elején feltárt gótikus templomrom, de nem képvisel akkora értéket, hogy a helyszínen érdemes legyen bemutatni - mondta L. Simon László. "Országosan sok száz hasonló értékű, jelentőségű romot, alapot ismerünk, ezeknek a 99 százaléka nem látható, nem látogatható" - jegyezte meg Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Tolna Megyei Kormányhivatal örökségvédelmi hatósága által tartott helyszíni bejárást követő sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

A digitális gazdaság a magyar nemzetgazdaság kitörési pontja lehet

E-mail Nyomtatás

Miközben a szélessávú lefedettség terén hazánk már jelenleg is az EU éllovasai közé tartozik, és a digitális gazdaság részesedése a magyar nemzetgazdaság bruttó hozzáadott értékéből az egyik legmagasabb az unióban, a hazai IKT-cégek (startupok és hazai piacon már sikeres KKV-k egyaránt) piacra jutási nehézségekkel, a nem IKT kkv-k pedig digitális eszközök és kompetenciák hiányával küzdenek. Az elektronikus közigazgatás terén is jelentős a lemaradás – hangzott el az InternetKon digitális gazdaságról szóló szakmai konferenciáján.

Az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultációban – a legszélesebb körű társadalmi párbeszéd után – szakmai konferenciasorozat indult, a digitális ökoszisztéma valamennyi szereplőjét bevonva az InternetKon eredményei alapján készülő kormány-előterjesztés kidolgozásába. A konferenciasorozat újabb eseményén a résztvevők a digitális gazdaság és a digitális közigazgatás fejlesztése témakörében egyeztettek.

Bővebben...
 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár athéni látogatása

E-mail Nyomtatás

Altusz Kristóf európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár 2015. október 19-20-án Athénban részt vett a „Religious and Cultural Pluralism and Peaceful Coexistence in the Middle East” című, közel-keleti vallási és kulturális közösségek védelméről szóló nemzetközi konferencián, továbbá konzultációkat folytatott Petrosz Mavroidisszel, a Külügyminisztérium politikai igazgatójával.

Bővebben...
 

A hagyományos termékek védelme

E-mail Nyomtatás

Fontos, hogy jogszabályokkal védjük azokat a kimagasló értékeket, termékeket, amelyek földrajzi eredetük jellegzetességeit, sajátosságait hordozzák – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Földrajzi Árujelzők Világszimpóziumán Budapesten.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közös szervezésében tartott tanácskozáson Fazekas Sándor felhívta a figyelmet arra, a magyar álláspont egybeesik az EU minőségpolitikájával, amelynek célja a hagyományos termékek védelme. Egy-egy falu, város, tájegység meghatározzák az ország arculatát, növelik gazdasági erejét; garantálják az agrárium sokszínűségét; biztosítják a foglalkoztatást, új munkahelyeket teremtenek; és színesítik a turisztikai kínálatot, gazdagítják kulturális örökségét.

Bővebben...
 

Magyarország fél évszázados szakmai tudásával segíti Szaúd-Arábiát az atomenergia bevezetésében

E-mail Nyomtatás

A magyar nukleáris szakemberek és az ipar számára egyaránt komoly szakmai elismerés, hogy részt vehetnek a szaúdi atomenergetikai programban – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyarország és a Szaúd-Arábiai Királyság közötti, az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló együttműködési megállapodás aláírásán.

A miniszter beszédében kiemelte: egy ország nukleáris iparának alapját a képzett humán erőforrás jelenléte képezi. Magyarország évek óta nagy hangsúlyt helyez az atomenergia bevezetését tervező országok szakmai segítésére, ami elsősorban a 30 éves üzemeltetési tapasztalat és 50 éves oktatási, kutatás-fejlesztési gyakorlat átadását jelenti – fejtette ki Seszták Miklós.

Bővebben...
 

Több mint 21 milliárd forint forrás jutott a rehabilitáció fejlesztésére

E-mail Nyomtatás

Erről Balog Zoltán miniszter beszélt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet és a Semmelweis Egyetem közös rendelőjének átadásán. Hangsúlyozta azt is, fontos nemzetstratégiai kérdés, hogy akik a sérülésük után visszatérhetnek a munka világába, azok ezt minél jobb állapotban megtehessék.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség