Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Közép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban

E-mail Nyomtatás

Közép-Európa szerepe felértékelődik majd a digitális gazdaságban, ez a térség lesz az Európai Unió növekedési motorja a következő egy-másfél évtizedben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület világkonferenciájának megnyitóján. Hozzátette: Magyarországon fejlődik a leggyorsabban a digitális gazdaság az Európai Unióban, a szektor nemzetgazdaságon belüli súlya erősebb az uniós átlagnál. A magyar nemzeti össztermék 21-22 százalékát teszi ki a digitális gazdaság, amely 400 ezer embernek, a foglalkoztatottak 15 százalékának ad munkát, ezzel az unióban Magyarország a harmadik helyet foglalja el Írország és Finnország mögött – tette hozzá.

Bővebben...
 

Ónodi-Szűcs Zoltán az új egészségügyért felelős államtitkár

E-mail Nyomtatás

Ónodi-Szűcs Zoltán - aki eddig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója volt - a sajtótájékoztatón azt mondta, az a legfontosabb, hogy az egészségügy ne az intézmények érdekeit, hanem a lakosság igényeit szolgálja. "Azt szeretnénk, hogy a lakosság érezze, hogy a bajával törődtek, ami egy talán kicsit háttérbe szorult" - mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a magyar egészségügyi intézmények ma európai színvonalon működnek.

Bővebben...
 

9,5 milliárdot kapnak az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatok

E-mail Nyomtatás

Az idén 9,5 milliárd forintot használhatnak fel fejlesztésekre azok a települések, amelyek nem részesültek adósságkonszolidációban - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor a sajtótájékoztatón közölte: a települések egyebek mellett belterületi utak, önkormányzati intézmények, temetők, ravatalozók felújítására, építésére, településrendezési terv készítésére, vízrendészeti feladatok elvégzésére és munkahelyteremtésre fordíthatják a forrást. Hozzátette, hogy a pénz kiutalása a pályázó önkormányzatoknak már a jövő héten elkezdődik.

Bővebben...
 

Ügyfélbarát, egyszerűbb adózást célzott meg a kormány az adózás rendjének módosításával

E-mail Nyomtatás

A kormány célja egy új, ügyfélbarát adózási rendszer, amely gyorsabb, kevesebb adminisztrációval terhelt és kevésbé bürokratikus - mondta Tállai András budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az Országgyűlésnek az adózás rendjéről kedden benyújtott törvényjavaslatot ismertette.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a javaslatból kiemelte, hogy 2017-ben már 3,5-3,8 millió szja-bevallást az adóhatóság intéz majd, a vállalkozásoknál a legnagyobb változást pedig az jelentheti, hogy az adóhatóság minősíteni fogja az adózókat, és a jó adózók már jövőre több kedvezményt kapnak.

Bővebben...
 

Több ezer pályázat érkezett a gazdaságfejlesztési forrásokra

E-mail Nyomtatás

Mintegy ötezer pályázat érkezett október elejéig a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól (mkkv) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében eddig meghirdetett 631 milliárd forint forrásra - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Rákossy Balázs hozzátette: 24 pályázatot hirdettek már meg, ezeket az év végéig további 28 követi, az idén a GINOP keretében 2020-ig rendelkezésre álló 2700 milliárd forint egyharmada, 900 milliárd forint válik elérhetővé az mkkv-knak gazdaságfejlesztésre, foglalkozásbővítésre, illetve kutatási, fejlesztési és innovációs célok (K+F+I) megvalósítására.

Bővebben...
 

Minden kormányzati intézkedésnél a családok vannak a középpontban

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt öt évben minden kormányzati intézkedésnél a családok érdekei voltak a középpontban, és ez a jövőben is így lesz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Kecskeméten.

Novák Katalin a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület rendezvényén hangsúlyozta: a jövő évtől bővülnek ki a családi adókedvezmények, négy éven keresztül felmenő rendszerben emelik a családi adókedvezmény összegét, ami azt jelenti, hogy 2019-re a jelenlegi kétszeresére emelkedik a kétgyermekes családok adókedvezménye. Jelenleg gyermekenként 10 ezer forint a kétgyermekes családi adókedvezmény, amely 2019-re gyermekenként 20 ezer forintra emelkedik - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy 2019-re a családi adózásnak köszönhetően 300 milliárd forinttal több marad a családoknál.

Bővebben...
 

Előbb-utóbb a hitelminősítők is megváltoztatják véleményüket

E-mail Nyomtatás

A hitelminősítők még mindig nehezen módosítanak Magyarországgal kapcsolatos véleményükön, de előbb-utóbb ennek is eljön az ideje, hiszen Magyarország olyan eredményeket ért el az utóbbi években, ami európai összevetésben siker - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály azzal kapcsolatban beszélt erről az M1 aktuális csatornán, hogy idén őt választotta az év pénzügyminiszterének a kelet-közép európai régióban a Euromoney című szaklap Emerging Markets kiadványa. Az újság évről-évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb pénzügyminisztereiről és jegybankelnökeiről. Varga Mihály a hét végén vette át az elismerést Limában, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésének keretében.

Bővebben...
 

Hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat a kormány

E-mail Nyomtatás

A kormány befektetés ösztönzési ügynöksége hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat, amelyek eredményeként összesen 374 millió euró értékű beruházás valósulhat meg és 600 új munkahely jöhet létre - mondta el Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Tatán. Szabó László a NHK Spring rugógyártó üzem gerendabeemelési ünnepségén ismertette, hogy az európai országokon kívül Japán Magyarország második legnagyobb befektetője, 141 japán cég 25 000 embert foglalkoztat.

Bővebben...
 

Kulcskérdés, hogy miként lehet megvédeni az unió külső határait

E-mail Nyomtatás

Az Európai Unió tagállamai kimondták, a migrációs válság kapcsán kulcskérdés, hogy miként tudjuk megvédeni az unió külső határait - közölte az európai uniós ügyekért felelős államtitkár a tagországok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek luxembourgi tanácskozása után.

Takács Szabolcs elmondta, hogy az Általános Ügyek Tanácsa (ÁÜT) néven ülésező testület a keddi luxembourgi megbeszélésén egyebek közt áttekintette az Európát érintő illegális bevándorlás kérdéseit.

Bővebben...
 

Négy új termék a hungarikumok között

E-mail Nyomtatás

Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája - jelentette be a földművelésügyi miniszter Debrecenben. Ezzel 54-re nőtt a hungarikumok száma - tette hozzá Fazekas Sándor a Hungarikum Bizottság debreceni ülését követő sajtótájékoztatón a helyi városházán. A tárcavezető a debreceni páros kolbászt olyan népi eredetű ételnek nevezte, amely saját kultúrával rendelkezik a mangalica tenyésztéstől a feldolgozáson és a kereskedésen át a vendéglátásig.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség