Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Jövőre 34,3 milliárd forinttal támogatják a rehabilitációs foglalkoztatást

E-mail Nyomtatás

A rehabilitációs foglalkoztatáshoz jövőre 34,3 milliárd forintos támogatást nyújt pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 5,3 milliárd forinttal többet az idei összegnél - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly elmondta, az idén már 30 ezernél több megváltozott munkaképességű ember számára tudnak "védett körülmények között" munkát adni. Hozzátette: közülük 7 ezernél többen úgynevezett tranzitfoglalkoztatásban vesznek részt, amelynek a célja az, hogy - felkészítés után - ki tudjanak lépni a nyílt munkaerőpiacra.

Bővebben...
 

A képviselők többsége szerint meg kell védeni a nemzeti szuverenitást

E-mail Nyomtatás

A parlamenti képviselők többségének álláspontja szerint meg kell védeni a nemzeti szuverenitást - összegezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ötpárti egyeztetésen elhangzottakat újságíróknak. A tárcavezető budapesti sajtótájékoztatóján közölte: Orbán Viktor miniszterelnök utasította Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy a szerdai kormányülésre készítsen olyan javaslatokat a kötelező kvótákkal szembeni fellépésről, amelyek - az ötpárti tanácskozás alapján - élvezni fogják a parlamenti pártok többségének támogatását.

Bővebben...
 

Ismét emelkedtek a pedagógusbérek

E-mail Nyomtatás

Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón. Czunyiné Bertalan Judit felidézte, hogy 2013 augusztusa és 2014 szeptembere között háromszor nőtt a pedagógusok bére. Ilyen mértékű béremelés más ágazatban nem volt. 2013-ban 32,5 milliárddal biztosított több forrást az állam. Ehhez képest 2014-ben további 120,9 milliárddal nőttek a források, idén pedig 38,5 milliárddal tette hozzá. Jövőre és 2017-ben is lesz bérfejlesztés, az életpályamodell folytatására jogszabályi garancia van - jelezte.

Bővebben...
 

Csökkentek az árak szeptemberben

E-mail Nyomtatás

2015 szeptemberében a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal csökkentek éves alapon. Az üzemanyagárak nagymértékű csökkenése mellett a tavaly indult ingyenes tankönyvrendszer is szerepet játszott az árak alakulásában.

A csökkenő árszínvonalnak köszönhetően növekszik a bérek és a nyugdíjak reálértéke, így a háztartások által elkölthető jövedelem, amely a fogyasztás élénküléséhez és gazdasági fellendüléshez vezet.

Bővebben...
 

Januártól emelkedhet az adjunktusok és a tanársegédek bére

E-mail Nyomtatás

Januártól az adjunktusok bére 32 százalékkal, a tanársegédeké 25 százalékkal növekedhet - jelentette be sajtótájékoztatón Palkovics László felsőoktatási államtitkár. Palkovics László a Felsőoktatási Kerekasztal ülése után az MTI kérdésére elmondta: a béremelés költsége 13 milliárd forint, ebből 6 milliárdot a központi költségvetésen belüli átrendezéssel teremtenek elő, további 5 milliárd az intézményeknél felszabaduló belső forrásokból áll majd rendelkezésre. Kiemelte: 2008 óta a felsőoktatásban a bértábla nem változott, a jövedelemszint ugyan módosult, csaknem 20 százalékkal, de ennek az intézmények közötti és belüli eloszlása nem volt egyenletes. Jelezte: a módosítással az adjunktusok bére 70 ezer, a tanársegédeké 40 ezer forinttal lehet magasabb.

Bővebben...
 

Az energiaszektor kihívásairól tárgyaltak a budapesti Energia Charta Fórum résztvevői

E-mail Nyomtatás

Az energiabiztonság és a fenntartható energiagazdálkodás szempontjából nélkülözhetetlen a nemzetközi együttműködés, amelynek elsődleges törekvése az ellátási útvonalak kockázati tényezőinek felszámolása és az energiakereskedelem támogatása. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Energia Charta Titkársága által közösen szervezett budapesti Energia Charta Fórumon tartott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az energiaellátással kapcsolatos kihívások túlmutatnak Európa határain, ezért is szükséges a folyamatos konzultáció. Minden eszközzel törekedni kell az energiabiztonság megteremtésére tekintettel a növekvő globalizációra és az energetikailag egymásra utalt országok helyzetére.

Bővebben...
 

Év végére elkészül a perkátai Győry-kastély teljes felújítása

E-mail Nyomtatás

Teljesen felújítják a perkátai Győry-kastélyt nettó 380 millió forintból, a munkálatok az év végéig befejeződnek. A sajtóbejáráson L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára közölte, hogy a kormány - uniós forrásból - 345 millió forinttal támogatja a beruházást. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően "Perkáta felkerül Fejér megye turisztikai térképére".Mint mondta, a Mezőföld közepén található település kiemelkedő agráriummal rendelkezik, azonban szálláshelyek és turisztikai látványosságok híján volt eddig. Úgy vélte, a beruházást követően a kastélyépület és környezete turisztikai vonzerőt fog jelenteni és a tervezett kiállítások is érdeklődésre tarthatnak számot.

Bővebben...
 

Magyar tábornok a KFOR parancsok helyettese

E-mail Nyomtatás

Október 1-jétől Korom Ferenc dandártábornok, Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnök, hivatalosan is átvette a NATO erők parancsnok helyettesi (KFOR DCOM, Kosovo Force Deputy Commander) feladatokat Koszovóban.

A balkáni műveleti területen jelenleg 18 ország több mint 4500 katonája teljesít külföldi szolgálatot egyéni beosztásokban, illetve kötelékben. A magyar KFOR kontingens jelenleg a parancsnoki és törzs, valamint a logisztikai és támogató elemek mellett két manőver századdal járul hozzá a nemzetközi szerepvállaláshoz. A műveleti elemek fő feladata katonai és rendészeti jellegű részvétel a békefenntartó műveletekben, illetve azok mindenoldalú biztosítása Koszovó teljes területén.

Bővebben...
 

Magyarország agrárország maradt, és ez előny

E-mail Nyomtatás

Az állami föld értékesítésével a kormány a kis- és közepes birtokokat, a családi gazdaságokat kívánja erősíteni – jelentette ki Fazekas Sándor az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén, ahol a honatyák tájékoztatót hallgattak meg az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásáról, valamint az ehhez kapcsolódó intézkedésekről.

A földművelésügyi miniszter hozzátette: a célkitűzés az, hogy a kis- és nagybirtok aránya a kis, közepes és a családi gazdaságok irányába mozduljon el. Ezt a törekvést visszaigazolják az adatok is, mivel ma a nagybirtok aránya a korábbi 50 százalékról mintegy 40 százalékra mérséklődött.

Bővebben...
 

Répássy Róbert az áldozatvédelem minimumszabályairól

E-mail Nyomtatás

A bűncselekmények áldozatainak jogaira, támogatására és védelmére vonatkozó minimumszabályokról szóló uniós irányelv büntetőeljárási és áldozatsegítő rendelkezéseket módosít, szélesebb körű szabályozást tartalmaz – mondta Répássy Róbert napirend utáni felszólalásában 2015. október 5-én az Országgyűlésben.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség