Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Európa nem lesz képes egyedül viselni a migráció terheit

E-mail Nyomtatás

Európa nem lesz képes egyedül viselni a migráció terheit - jelentette ki Orbán Viktor New Yorkban, arra sürgetve az ENSZ főtitkárát, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a terhek globális megosztásáról, egy világszintű kvótarendszer létrehozásáról.

A magyar miniszterelnök egyúttal keresztényként a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozására szólított fel.

A kormányfő az ENSZ migrációval foglalkozó, rendkívüli, magas szintű tanácskozásán - angolul elmondott beszédében - úgy fogalmazott: ha a jelenlegi trendekben nem áll be változás, a tömeges bevándorlás destabilizálni fogja Európát.

Bővebben...
 

Hazánk lehet a régió logisztikai szolgáltató-központja

E-mail Nyomtatás

A logisztika lehet a hazai gazdaság egyik motorja, Magyarország ugyanis igen kedvező földrajzi helyen van Európában, amire bátran építhet ez az ágazat – hangsúlyozta Varga Mihály a Hell csoport új, regionális logisztikai központjának átadásán a Borsod-Abaúj megyei Szikszón. A legmodernebb technikával felszerelt raktárbázis mintegy félszáz embernek ad munkát a térségben.

Bővebben...
 

Erős és végzi feladatait a magyar önkormányzati rendszer

E-mail Nyomtatás

Erősen áll és végzi a negyedszázada ráruházott feladatokat a magyar önkormányzati rendszer – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Budapesten, az első szabad helyhatósági választások huszonötödik évfordulóján rendezett ünnepségen. Pogácsás Tibor a 2000 óta megünnepelt önkormányzatok napján azt emelte ki: a rendszerváltozás pillanatában a politikai és gazdasági reform része volt, hogy a helyi döntéshozatal, irányítás, önkormányzás lehetősége is megteremtődjön.

Később azonban bebizonyosodott, hogy sok önkormányzat forrásai nem elegendőek feladataik ellátására, ezért volt szükség 2010 után a legnagyobb konszolidációra ezen a területen - tette hozzá.

Bővebben...
 

A terrorizmus ellen fellépni csakis globális összefogással lehet

E-mail Nyomtatás

A terrorizmussal szemben fellépni a Közel-Keleten csakis a globális erőfeszítések egyesítésével, együttműködéssel lehet - jelentette ki Szijjártó Péter az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a közel-keleti és észak-afrikai konfliktus rendezéséről és a terrorizmus elleni harcról rendezett nyílt vitájában.

A tanácskozást összehívó, a BT-ben ebben a hónapban elnöklő Oroszország iránti udvariassági gesztusként a magyar tárcavezető oroszul kezdte el angol nyelvű felszólalását.

Hangsúlyozta: bebizonyosodott, hogy globális akarattal és együttműködéssel még a legnehezebb nemzetközi problémákat is meg lehet oldani, ez pedig nem lehetséges Oroszország nélkül. Rámutatott arra, hogy a transzatlanti közösség és Oroszország kapcsolatainak gyors újragondolása nélkül lehetetlen lesz stabilizálni a helyzetet a polgárháborús Szíriában, amely pedig az Európába irányuló bevándorlási hullám legfontosabb forrása.

Bővebben...
 

Bevált a migrációval kapcsolatos törvénycsomag

E-mail Nyomtatás

Bevált a migrációval kapcsolatos törvénycsomag, szeptember 15-ei hatályba lépése óta lényegesen csökkent az illegális bevándorlás - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A bíróságok jól helytálltak, a tranzitzónák működnek, mindenhol van tolmács, ám akik féltéglával jönnek, azokkal nehéz együttműködni - jegyezte meg a miniszter. Ezeket az embereket kioktatták arra, hogy hol milyen szabályokat miként kerüljenek meg, megtagadják például az ujjlenyomatot, a regisztrációt, amire nem is lehet kötelezni őket - említette meg.

"Itt embercsempészek által szervezett exodus zajlik" - mondta Trócsányi László.

Bővebben...
 

A kormány négy év alatt 28 milliárddal támogatta a bölcsődeépítéseket

E-mail Nyomtatás

A kormány az elmúlt négy évben 28 milliárd forinttal támogatta a bölcsődeépítéseket, ennek következtében csak a dél-alföldi régióban 30 százalékkal nőtt a férőhelyek száma - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Kecskeméten, a Mercedes-Benz gyár óvodájának és bölcsődéjének átadásán.

Hangsúlyozta, megteremtették a munkavállalás és a gyermeknevelés együttes feltételeit a gyed extrának köszönhetően 2014-ben, ez kiegészült azzal, hogy egy komoly óvoda- és bölcsődeépítési programot kezdett a kormány.

Bővebben...
 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Unileverrel

E-mail Nyomtatás

A nyírbátori eseményen a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország exportorientált országgá vált, a kivitel sikeressége azonban a mennyiség mellett a minőségen is múlik.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban, a cég háztartás-vegyipari üzemében Szabó László felidézte, hogy a magyar export nagyságrendileg azonos a GDP-vel, és mivel az ország függ az export sikerétől, fontos, hogy a kivitel minél dinamikusabban emelkedjen és minél nagyobb hozzáadott érték jöjjön létre. Így lesz tartós a gazdasági növekedés, és emiatt fogják az itt működő gyárak azt érezni, hogy érdemes befektetni, újabb munkahelyeket teremteni és fejleszteni - fogalmazott az államtitkár.

Bővebben...
 

15 éves a Börtönlelkészi Szolgálat

E-mail Nyomtatás

Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a baracskai Büntetésvégrehajtási Intézetben a börtönmissziók vezetői, valamint a fogvatartottak előtt mondott beszédében hangsúlyozta: „Magyarország Kormánya elkötelezett amellett, hogy mindenki számára lehetőség nyíljon az emberhez méltó életre, a tanulásra, munkára.”

Bővebben...
 

Évente akár 2,7 milliárd forintot hagyhat az embereknél a felvonókra vonatkozó új szabályozás

E-mail Nyomtatás

A felvonók üzemeltetési költségeit csökkentő rendeletmódosítás eredményeként összesen akár 2,7 milliárd forint maradhat a felvonókat üzemeltetőknél, így például a társasházaknál, irodaházaknál, vagy a közintézményeknél - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Kiemelte: a Magyarországon működő több mint 37 ezer felvonót üzemben tartók mindegyikénél jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek, annak köszönhetően, hogy a kormány megszünteti a karbantartás megfelelőség-ellenőrzést. Ez átlagosan 20-25 ezer forintot jelent berendezésenként.

Bővebben...
 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár bajorországi látogatása

E-mail Nyomtatás

Altusz Kristóf helyettes államtitkár 2015. szeptember 22-én Münchenbe látogatott, ahol Beate Merk bajor Európa-ügyi miniszter meghívására kerekasztal-beszélgetésen vett részt, konzultált Bajorország Miniszterelnöki Hivatalában Jörg Vogellel, az európai-ügyi részleg vezetőjével és háttérbeszélgetést folytatott Susanne Lutherrel, a Hanns-Seidel Alapítvány nemzetközi részlegének vezetőjével.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség