Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Társadalompolitikai szempontból példaértékű a „Nő az esély” projekt

E-mail Nyomtatás

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra adott válaszában méltatta a „Nő az esély – ezer roma nő képzése” című projekt megvalósulását. Mint mondta, ezek azok az eredmények, amelyekre érdemes emlékezni, utalva ezzel a következő időszakban előttünk álló programozási időszakra.

Bővebben...
 

A tervezésnek és a fejlesztési programoknak tényeken kell alapulniuk

E-mail Nyomtatás

A tényeken alapuló tervezés és projekt-megvalósítás fontosságáról beszélt Dr. Köpeczi-Bócz Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának EU fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára 2015. szeptember 16-án az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Non-profit Kft által gondozott TÁMOP-3.1.10 projektzáró konferenciáján.

Bővebben...
 

Rekordszámú pályázat érkezett a Tanyafejlesztési Programra

E-mail Nyomtatás

A tanya a magyar nemzeti örökség része, fennmaradása és fejlesztése nemzeti érdek – jelentette ki V. Németh Zsolt a 77. OMÉK-on megrendezett konferencián.

A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Tanyafejlesztési Program keretében 2011 óta mintegy 6,2 milliárd forint támogatást biztosított a tárca, ebben az évben pedig 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre. Az államtitkár kiemelte, hogy óriási az érdeklődés a Tanyafejlesztési Program iránt, idén minden eddiginél több, 1775 pályázat érkezett be – ez 75 százalékos emelkedést jelent a 2013-as adatokhoz képest.

Bővebben...
 

A horvát határ egyes pontjain is létesül kerítés

E-mail Nyomtatás

Magyarország a horvát határ meghatározott helyein is kerítést létesít - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Die Presse című osztrák lap honlapján megjelent interjújában. A kormányfő közös interjút adott a Die Presse mellett a német Die Welt, az angol The Times és a francia Le Figaro című lapnak. Az interjú késő estig csak az osztrák és a német lap online kiadásában jelent meg.

A horvát határ egyes helyein létesítendő kerítéssel kapcsolatban kormányfő a Die Presse szerint hozzátette, hogy erről már beszélt a belügyminiszterrel, és már "tervek vannak erre". A lap felvette, hogy ehhez idő kell, amire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy Magyarországnak már van gyakorlata. Orbán Viktor hozzátette ugyanakkor, hogy az igazi erőt nem a kerítés jelenti. "Vannak új törvényeink, amelyek szigorú büntetést irányoznak elő az illegális migránsok számára. A határra küldtük a rendőrséget és a hadsereget. Ez világossá kell tegye, hogy bár a migránsok benyújthatnak menedékkérelmet, tartaniuk kell magukat a szabályokhoz" - jelentette ki.

Bővebben...
 

Magyarország minden európai jogszabálynak megfelelően jár el

E-mail Nyomtatás

Az Európa Tanács (ET) főtitkára megnyugodhat, Magyarország minden európai jogszabálynak és normának megfelelően jár el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Thorbjörn Jagland, az ET jelenleg Svédországban tartózkodó főtitkára a svéd távirati irodának nyilatkozva élesen bírálta a magyar migrációs politikát.

Bővebben...
 

Elindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése

E-mail Nyomtatás

Az állami vagyon költségtakarékos, értékmegőrző felhasználása mellett a magyar kormány kulcsfontosságúnak tartja a közös tulajdon hatékony, gyors értékesítését, ezért a vagyontörvény módosításával lehetővé tette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elindítsa elektronikus árverési portálját – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az e-licit felület ünnepélyes átadásán.

Az átláthatóságot és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító rendszert az államtitkár és Dr. Halasi Tibor, az MNV Zrt. igazgatóságának elnöke indította el.

Bővebben...
 

Biomassza tüzelőrendszert adtak át a tatabányai fűtőerőműben

E-mail Nyomtatás

A Tatabánya 23 ezer háztartásának távfűtését és melegvizét biztosító fűtőerőműben szerdán átadtak egy 20 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű kazánt, valamint az üzemeléséhez szükséges szállítószalag- és tárolórendszert.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kiemelte, hogy a megyeszékhely ezzel a beruházással megtette az első lépést a távfűtés energetikai függetlensége felé. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a most átadott berendezések egy nagyobb fejlesztés részei, amellyel kiváltható a jelenlegi gáztüzelés. Az erőműben további két, egyenként 37 megawattos faaprítékos kazán épül, amelyek 2015 végére biztosítják majd Tatabánya szinte teljes távhő- és melegvíz ellátását.

Bővebben...
 

Kiválóak a német-magyar gazdasági kapcsolatok

E-mail Nyomtatás

2015. szeptember 16-án Szabó László miniszterhelyettes fogadta a német szövetségi parlament (Bundestag) Michael Stübgen (CDU/CSU) képviselő által vezetett német-magyar baráti képviselőcsoportjának delegációját.

A megbeszélés fő témája a kiváló magyar-német gazdasági kapcsolatok áttekintése volt.

Bővebben...
 

Magyar részvétel a Közép-európai Kulturális Platform kijevi rendezvényén

E-mail Nyomtatás

,,Art for children” címmel került sor a Közép-európai Kulturális Platform (PCCE) közös rendezvényére szeptember 9-én és 10-én az ukrán fővárosban. A programot a platform soros lengyel elnöksége koordinálta, és Marina Porosenko, Ukrajna elnökének felesége nyitotta meg. A kijevi bábszínházban nagy sikerrel lezajlott műsorra a kelet-ukrajnai harci cselekmények elől az ukrán fővárosba áttelepült gyerekek kaptak meghívást.

Bővebben...
 

Bővül a Mikes Kelemen-program

E-mail Nyomtatás

Kutatói tevékenységgel bővül a diaszpóra magyarsága könyvtári emlékeinek, hagyatékainak összegyűjtését célzó Mikes Kelemen-program - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Budapesten.

Az államtitkár elmondta: tíz kutatót küldenek a gyűjtőpontokra, Ausztráliába, Észak- és Dél-Amerikába. A kutatók határozzák majd meg, hogy melyek azok a tárgyi emlékek, amelyeket érdemes egyáltalán hazaszállítani.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség