Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Középpontban a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik

E-mail Nyomtatás

A kormány elkötelezett abban, hogy minél több magyar család asztalára kerüljön kiváló minőségű, biztonságos magyar élelmiszer, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) ezért is támogatja a Coop rally-t, amelynek célja a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik ismertségének növelése - mondta a földművelésügyi miniszter Budapesten.

Bővebben...
 

A kijelölt helyeken biztosítanak ellátást a bevándorlóknak

E-mail Nyomtatás

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország biztosítja a nemzetközi konvenciókban előírt ellátást az ide érkező illegális bevándorlóknak, viszont csak a befogadóállomásokon, menekülttáborokban.

Szijjártó Péter Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: Magyarországot az elmúlt napokban „nagyon sok hazug bírálat érte”, hogy állítólag nem látja el megfelelően az ide illegális módon érkező bevándorlókat. Ezzel azonban éppen ellentétes a helyzet: a nemzetközi konvenciókban rögzítetteknek megfelelő ellátást adnak minden bevándorlónak, azokon a helyeken, ahova megkérik őket, hogy menjenek, vagyis a befogadóállomásokon, menekülttáborokban - jelentette ki.

Bővebben...
 

Erőforrásként kell tekinteni az idős emberekre

E-mail Nyomtatás

Egy idősödő társadalomban az idős emberekre erőforrásként és nem teherként kell tekinteni - hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nyugdíjas és Idős Emberek Európai Szövetsége és az Európai Szakszervezeti Szövetség nyugdíjasokat képviselő szervezetének 7. kongresszusán Budapesten. Az idős embereknek biztosítani kell egészséget, megélhetést és biztonságot, valamint méltóságot, aktív szerepvállalást a társadalomban, hogy erőforrásként tekinthessünk rájuk - emelte ki Novák Katalin.

Bővebben...
 

Ha nem védjük meg a határainkat, tízmilliók fognak jönni

E-mail Nyomtatás

Ha nem védjük meg a határainkat, akkor újra és újra tízmilliók fognak jönni Európába - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában szeptember 4-én.

Bővebben...
 

Illúzió a kvótarendszer

E-mail Nyomtatás

Illúziónak nevezte az illegális bevándorlók tagállamok közötti elosztására az Európai Bizottság által javasolt kvótarendszert Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatóján. Közölte: azt mindenki meghívásnak venné, és azt közvetítené az Európába indulók számára, hogy be tudnak jönni a kontinensre.

A magyar kormányfő Martin Schulz európai parlamenti, majd Donald Tusk európai tanácsi elnökkel, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Joseph Daullal, az Európai Néppárt vezetőjével találkozott. A tárgyalásokat követő nemzetközi sajtóértekezleten elmondta: azért utazott Brüsszelbe, hogy az unió vezetőit tájékoztassa a Magyarországon szeptember 15-étől létrejövő új jogi és határrendészeti rendszerről.

"Szeptember 15-étől teljes rendőri és katonai jelenlét mellett zajlik majd a határvédelem" - szögezte le a kormányfő. A szabályok elfogadása után Magyarország tájékoztató kampányt indít a tranzit- és kiinduló országokban is, hogy nem érdemes vállalni a kockázatot, embercsempészeknek fizetni, mert Magyarországon keresztül nem lehet illegálisan bejutni az Európai Unióba.

Bővebben...
 

A katolikus közösségeknek történelmi érdemei vannak

E-mail Nyomtatás

Átadták a majki kamalduli remeteség megújult kolostorépületét. Az ünnepségen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett arra, hogy a majki remeteközösség a magyar nemzet újjáépítése jegyében érkezett Magyarországra háromszáz évvel ezelőtt. Lázár János hangsúlyozta: a katolikus közösségeknek történelmi érdemei vannak abban, hogy a 150 éves török uralom után a magyarság visszafoglalta hazáját és képes volt a nemzetet visszavezetni az európai értékekhez. Mint fogalmazott, a majki remeteközösség is a nemzet újjáépítése jegyében érkezett a 18. század első évtizedeiben Magyarországra, ahol találkozott törekvésük az államéval, illetve az Esterházy-családéval. Lázár János felidézte, hogy a Rákóczi-szabadságharc elbukása után az Esterházyak felismerték, lehetőségük van a haza sorsának alakítására, a nemzet és birodalom közös érvényesülésének előmozdítására. Hozzátette: a család mindvégig arra törekedett, hogy legyen nemzeti érdekérvényesítés a birodalmon belül.

Bővebben...
 

Elkészült a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság az intézmények átalakítási javaslataival

E-mail Nyomtatás

Megszületett a javaslat az állami felsőoktatási intézmények átalakulásáról. A változtatás célja strukturáltabb, hatékonyabban működő, Magyarország térszerkezetéhez jobban igazodó, koncentrált képzési profillal rendelkező intézményrendszer létrehozása. Az átalakításokra vonatkozó államtitkársági javaslat minden érintett intézmény esetében hosszas egyeztetéseket követően, az intézmények által kidolgozott elemzések, hatástanulmányok figyelembe vételével történt. Az átalakítás 8 jelenlegi felsőoktatási intézményt érint és az átalakulás eredményeként a jövőben 3 új intézmény létrehozására kerül sor. A jelenlegi állapothoz képest 9 képzési hely irányítása kerül más intézményhez.

Bővebben...
 

Egyes európai vezetők az európai értékekkel és érdekekkel ellentétesen viselkednek

E-mail Nyomtatás

Mára világossá vált, hogy egyes európai vezetők az európai értékekkel és érdekekkel ellentétesen viselkednek, amikor a bevándorlási kihívásokkal kell szembenéznünk - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a szlovéniai Bledben rendezett stratégiai konferencián. Szijjártó Péter Miro Cerar szlovén miniszterelnökkel, Karl Erjavec szlovén külügyminiszterrel, illetve Daniel Mitov bolgár és Nikola Poposzki macedón külügyminiszterrel is találkozott. Az Európai Unió (EU) által javasolt kötelező kvóta megszabására épülő politika két okból is megbukott a miniszter szerint.

Bővebben...
 

Október közepére befejeződik az előző uniós ciklus támogatásainak kifizetése

E-mail Nyomtatás

Október közepére befejeződik a 2007-2014-es uniós támogatások kifizetése - közölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Hozzátette: amit a kormány azt követően fizet ki, azt már nem az Európai Bizottság finanszírozza, hanem a magyar költségvetés túlvállalása lesz, ami azért kellett, hogy a 100 százalékos lehívási szintet el lehessen érni.

Bővebben...
 

Újabb magyar cégek jelenhetnek meg az iráni piacon

E-mail Nyomtatás

A magyar–iráni gazdasági kapcsolatok bővítési lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Majid Takhte Ravanchi-val, az Iráni Iszlám Köztársaság európai és amerikai kapcsolatokért felelős külügyminiszter-helyettesével.

Varga Mihály hivatalában fogadta az iráni külügyminiszter-helyettest. A tárgyaláson a felek üdvözölték a július 14-én Bécsben megkötött nukleáris megállapodást, amely várhatóan az Iránt eddig érintő szankciós korlátozások ütemes lebontását eredményezi, és így új fejezet nyílhat hazánk és a közel-keleti ország kapcsolatában.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség