Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A hazai bányászati örökséget nem hagyhatja veszni egyetlen generáció sem

E-mail Nyomtatás

Idén ősszel a kormány elé kerülhet a hazai energetikai ásványvagyon felkutatásának és környezetbarát hasznosításának feltételeit megteremtő, a szénbányászati szakmakultúra fennmaradását biztosító irányadó szakmai terv – jelentette be Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára Hajdúszoboszlón, a 65. Bányásznap központi ünnepségén.

A helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy az energia- és klímapolitika összhangjának, fenntarthatóságának és versenyképességének megteremtése érdekében Magyarország cselekvési terveket készít a Nemzeti Energiastratégia megvalósításához. E munka során frissült a készülő Energetikai Ásványvagyon-hasznosítási és Készletgazdálkodási Cselekvési Terv, és megvalósult a stratégiai környezeti vizsgálat is. Az eddigi lépések egyértelműsíthetik, hogy a magyar kormányzat és az energiapolitika a hazai ásványvagyonnal történő fenntartható gazdálkodásban érdekelt.

Bővebben...
 

Átadták a megújult 400 ágyas klinikát Pécsett

E-mail Nyomtatás

Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) több mint 15 milliárd forintból felújított és kibővített 400 ágyas klinikáját a baranyai megyeszékhelyen.

Az eseményen a Janus Pannonius Klinikai Tömb névre keresztelt, 1966-ban emelt intézmény a Dél-dunántúli Régió meghatározó, évente félmillió beteget fogadó egészségügyi központja, modernizációja három év alatt, európai uniós pályázati támogatásból valósult meg. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarországon az elmúlt években 500 milliárd forintot költöttek egészségügyi beruházásokra, ehhez hasonló nagyságrendű fejlesztésre a rendszerváltás, de talán az 1800-as évek vége óta sem volt példa. Úgy vélte: ez az ellátás színvonalának jelentős javulását, a kapacitás növelését eredményezi.

Bővebben...
 

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

E-mail Nyomtatás

Másfél éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2015. május - júliusi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 139 ezerrel, 4 millió 224 ezerre nőtt.

Ezzel 23 éves csúcson van a foglalkoztatottság és több mint fél millióval többen dolgoznak hazánkban, mint a 2010-es kormányváltáskor. A munkanélküliség is tovább mérséklődött, jelenleg 6,8 százalékon áll, ami 11 éves rekordnak számít.

Bővebben...
 

Minden államnak joga határainak védelme

E-mail Nyomtatás

Minden állam önrendelkezésből fakadó legalapvetőbb joga és kötelezettsége határainak védelme, ezért a magyar és az uniós állampolgárok védelme érdekében minden megengedett módon fel kell lépni a nemzeti és európai normákat megszegőkkel szemben – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

A schengeni határon felállítandó fizikai akadály, határzár – amennyiben a határátkelőhelyeket nem érinti – egyezik az uniós joggal és a schengeni szabályokkal, mert azok nem zárják ki, hogy a tagállamok a külső határokat fizikai akadállyal lássák el – közölte Trócsányi László az MTI-vel 2015. augusztus 28-án Szegeden.

Bővebben...
 

A versenyképességet erősíti az átalakított szakképzés

E-mail Nyomtatás

Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy, az eddigieknél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül-- hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az országos szak- és felnőttképzési tanévnyitón, Pécsett.

A hazai szakképzés legfontosabb kérdéseit számba vevő tanévnyitó-konferencia megnyitóján a tárcavezető kiemelte: versenyképességünk növekedésének legfőbb gátja a modern termelésbe bevonható, szakképzett munkavállalók hiánya. Mint fogalmazott, a szakképzési rendszer átalakítása nem lehetőség, hanem az ország jövőjét biztosító kötelező feladat.

Bővebben...
 

Kiss Zoltán bebizonyította alkalmasságát az AH vezetésére

E-mail Nyomtatás

Kiss Zoltán ezredes bebizonyította az elmúlt években, hogy szakmailag felkészült, átgondolt döntéseket hoz, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatói posztjára való "alkalmassága nyilvánvaló" - hangsúlyozta Tasnádi László rendészeti államtitkára az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Az AH főigazgatóját a belügyminiszter előterjesztésére a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. A főigazgató alkalmasságáról az előterjesztés előtt a nemzetbiztonsági bizottság foglal állást. Pintér Sándor belügyminiszter múlt kedden kezdeményezte Kiss Zoltán ezredesnek az AH főigazgatóvá való előterjesztését megelőző nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását.

Bővebben...
 

33 milliárd forintból újulhat meg több magyar kastély és vár

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek felhívása 33 milliárd forintnyi keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

Az államtitkár közölte: a várak és kastélyok minimum 50 millió forint, maximum 1,5 milliárd forint támogatásban részesülhetnek, míg a világörökségi helyszíneken elhelyezkedő várak, kastélyok esetében a támogatás elérheti a 3 milliárd forintot is az akár 100 százalékos támogatás mellett.

Bővebben...
 

Új típusú gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be az NFM

E-mail Nyomtatás

Bővítené a gyorsforgalmi utak típusait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az autópálya és az autóút mellé javasolt harmadik kategória, az M gyorsút megépítése 25-30 százalékkal olcsóbb lehet a jelenleginél - jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Tasó László ismertette: az M gyorsút 2x2 sávos, fizikai elválasztással rendelkező, leállósáv nélküli gyorsforgalmi út lesz, amelyen lehet szintbeli kereszteződés, körforgalom és a települések közelében jelzőlámpás irányítás.

Bővebben...
 

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

E-mail Nyomtatás

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek - mondta a gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere

E-mail Nyomtatás

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere, a két ország közötti együttműködési lehetőségek köre meglehetően széles, ide tartozik a mezőgazdaság, a feldolgozóipari modernizáció, a gyógyszer- és egészségipar, a gépjárműgyártás magyar technológiai exportja, illetve a turizmus, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kazahsztán budapesti nagykövetségén kitüntetésének átvételekor - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A magyar-kazah kapcsolatok és a kun-kipcsák hagyományok őrzésében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként kitüntetést vett át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szapár Iszákovtól, a Kazah Jótékonysági Alapítvány elnökétől Kazahsztán budapesti nagykövetségén.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség