Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Az első hét havi adatok alapján tartható a 2,4 százalékos államháztartási hiány

E-mail Nyomtatás

Az idei évre tervezett 2,4 százalékos államháztartási hiány tartható az első hét havi adatok alapján, és a magyar gazdaság ez évre várt 3 százalék körüli növekedése is reális - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkár, a tárca háttérbeszélgetésén.

Az államtitkár az államháztartás ez év január-júliusi helyzetét elemezve elmondta: a pénzforgalmi egyenleget rontotta, hogy a tavalyi adatokhoz viszonyítva idén 170 milliárd forinttal több uniós kifizetést teljesített a kormányzat a kedvezményezetteknek.

Bővebben...
 

A honvédségnek csak a legjobbak kellenek

E-mail Nyomtatás

A Magyar Honvédségnek csak a legjobb, legfelkészültebb emberekre van szüksége és csak azok maradhatnak a rendszerben – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes augusztus 25-én, kedden, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság csapatünnepe, illetve a megyei hadkiegészítés megalakulásának 60. évfordulója alkalmából tartott állománygyűlésen.

A Honvéd Vezérkar főnök hangsúlyozta: a honvédelmi rendszer átalakulása mellett is kiváló teljesítményt nyújtottak a parancsnokság munkatársai; komoly feladatokat kaptak és nagyon sokat dolgoztak az elmúlt négy évben. Munkájuk egy részét épen az tette ki, hogy az említett változásokat megfelelően bemutassák és elfogadtassák a társadalommal.

Bővebben...
 

Egyre jobb tisztek kerülnek a Magyar Honvédségbe

E-mail Nyomtatás

A most végzett honvédtisztjelöltek jobb feltételekkel indulnak el a katonai pályán, mint az előttük álló nemzedékek – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a hadtudományi és honvédtisztképző kar diplomaátadó ünnepségén.

Bővebben...
 

Rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezésére kéri a kormánypárti frakciókat a kabinet

E-mail Nyomtatás

A kormány arra kéri a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy kezdeményezze a parlament rendkívüli ülésének összehívását a büntető törvénykönyv illegális bevándorlással kapcsolatos módosításai miatt - jelentette be Lázár János miniszter

A technikai mellett jogi védelemre is szükség van - hangoztatta a miniszter, kijelentve: az illegális határátlépést önálló tényállásként kell rögzíteni a Btk.-ban és szigorítani kell az embercsempészetre vonatkozó büntetési tételeket is. Az illegális átlépést, illetve a határzár megbontását, rongálását akár 3 vagy 4 éves szabadságvesztéssel is szankcionálnák - tette hozzá.

Bővebben...
 

Valóban új köznevelési rendszer jött létre

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt években valóban új köznevelési rendszert hoztak létre az oktatás szervezésének szintjén is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető az oktatással kapcsolatos kérdésekről beszélve kiemelte: megerősített, egyértelmű feladatkörrel rendelkező háttérintézményi rendszerre van szükség, ennek pedig kulcsszereplője az Oktatási Hivatal (OH). Ezért Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a következő egy évben miniszteri biztosként és az OH megbízott vezetőjeként irányítja a háttérintézmények fejlesztését – közölte Balog Zoltán. Hozzátette: addig nem is töltik be a helyettes államtitkár posztját.

Bővebben...
 

Sikeres a 250x100 bűnmegelőzési mintaprogram

E-mail Nyomtatás

A magyar reformok a bűnmegelőzés területén is működnek, ezt mutatja a rendőrség és a polgárőrség közreműködésében megvalósuló 250x100 biztonság mintaprogram sikere is - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Az államtitkár kifejtette: a mintaprogramban jelenleg 250 település vesz részt, a cél az, hogy a rendőrök, polgárőrök a közterületi jelenlétének növelésével javítsák a lakosság szubjektív biztonságérzetét és csökkentsék a jogsértések számát. Elmondta, a program sikere nyomán azt tervezik, hogy 2016-tól 300-ra bővítik a részt vevő települések számát.

Bővebben...
 

Elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel

E-mail Nyomtatás

Az eddigi visszajelzések alapján a rendészeti dolgozók többsége megelégedéssel fogadta a július 1-jén bevezetett új életpályamodellt és az illetményemelést is - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára.

A helyettes államtitkár felidézte: a hivatásos állományba tartozóknak és a rendészeti szervek civil dolgozóinak, összesen mintegy 60 ezer embernek nőtt az illetménye, illetve a fizetése júliustól.

Bővebben...
 

Bemutatták a Kecskeméti Főiskola napelemes autóját

E-mail Nyomtatás

Bemutatták a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén. A felsőoktatási intézményben tartott bemutatón Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára rámutatott: az előrejelzések szerint 2050-re az új autók 65 százaléka részben vagy teljesen elektromos hajtású lesz a világban. Ez a fejlődés, valamint az Európai Unió környezetvédelmi vállalásai egyaránt szükségessé teszik Magyarország számára, hogy részese legyen alternatív gépjárműipari technológiák kikísérletezésének, megvalósításának.

Bővebben...
 

Együttműködésről állapodott meg az EMMI a kolozsvári magyar ifjúsági szervezetek egyesületével

E-mail Nyomtatás

Együttműködési megállapodást írt alá Kolozsváron Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ Közhasznú Kft. ügyvezetője és Talpas Botond, a kolozsvári magyar ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Központ Egyesület elnöke.

Az aláíró felek abban állapodnak meg, hogy támogatják egymást a tehetséggondozás, az önkéntesség és a helyi ifjúsági szervezetek megerősítésében.

Bővebben...
 

A délvidéki magyarságon belüli egységre szólított Trócsányi László a Vajdaságban

E-mail Nyomtatás

A magyarságon és kifejezetten a délvidéki magyarságon belüli egységre szólított fel Szent István napi ünnepi beszédében Trócsányi László igazságügyi miniszter s a Szabadka melletti Palicson. A politikus a vajdasági központi ünnepségen kiemelte: "Magyarország elemi érdeke, hogy a határain kívül élő magyarok, a nemzetrészek egységben legyenek egymás között és egymással."

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség