Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Semmi nem hátráltatja a magyar határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárását

E-mail Nyomtatás

Munkaértekezleten tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének aktuális állapotáról 2015. augusztus 14-én Kelebián Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. A két tárcavezető ezt követően Tompa térségében megtekintette a munkálatokat.

A munkaértekezlet első részén részt vettek a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást soron kívül lefolytató kormányhivatalok vezetői, akik – többek között – arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. Ismertették: a vonatkozó kormányrendeletben a rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét.

Bővebben...
 

Továbbra is reális a 3 százalék körüli éves gazdasági növekedés

E-mail Nyomtatás

Továbbra is reális a 3 százalék körüli éves gazdasági növekedés, alapvetően kedvezőek mind a belső, mind a külső gazdasági folyamatok - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) publikált bruttó hazai termék (GDP) adataira reagálva.

Banai Péter Benő elmondta: a második negyedévi, 2,7 százalékos éves GDP-növekedés ugyan elmarad a minisztérium 3 százalék körüli várakozásától, azonban mivel első becslésről van szó, az adat még módosulhat. A mezőgazdaság teljesítménye eshetett vissza a tavalyi kiemelkedő értékhez képest a második negyedévben, ezért maradhatott el az adat a várakozástól - tette hozzá.

Bővebben...
 

Több tízezer gyerek nyaral az Erzsébet-táborokban

E-mail Nyomtatás

Több tízezer, többségében hátrányos helyzetű gyerek táborozik ezekben a hetekben Balaton-parti Erzsébet-táborokban vagy Erdélyben – ismertette a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin közölte azt is, hogy őszre újabb pályázatot írtak ki, amelyre - ugyancsak jelképes önerő befizetésével - iskolai csoportok jelentkezhettek négynapos osztálykirándulásokra.

Bővebben...
 

A magyar reformok a büntetőpolitikában is működnek

E-mail Nyomtatás

A három csapásnak nevezett, az erőszakos, többszörös visszaesőkre vonatkozó szigorítás ötéves története azt mutatja, hogy a magyar reformok a büntetőpolitikában is működnek – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2015. augusztus 10-i sajtótájékoztatóján Budapesten. Répássy Róbert közölte: a legveszélyesebb elkövetők hosszabb időre elzárása hatékonyabb védelmet nyújt; voltak olyan esetek, amelyek megelőzhetők lettek volna a három csapás alkalmazásával.

Bővebben...
 

Orbán Viktor átvette a FINA-zászlót Kazanyban

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök a következő, 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját a kazanyi vizes vb vasárnapi záróünnepségén. A magyar kormányfő beszédében elmondta, hogy noha a vb éremtáblázata szerint Oroszország kilenc aranyérmet szerzett Kazanyban, ez voltaképpen tíz, mivel a szervezőknek is jár egy arany.

Bővebben...
 

A kettős határzárra a teljes magyar-szerb szakaszon szükség van

E-mail Nyomtatás

Lázár János szerint a kettős határzárra van szükség a teljes, 177 kilométeres magyar-szerb határszakaszon.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva beszélt erről. Azt mondta: véleménye szerint mindkét ideiglenes határzárat a teljes szakaszon meg kell valósítani, annak ellenére, hogy eddig viszonylag kevésszer vágták át vagy szakították fel a kerítést.

Bővebben...
 

Folyamatos növekedés - A magyar gazdaság húzóágazata a feldolgozóipar

E-mail Nyomtatás

Gyors ütemben halad Magyarország újraiparosítása, júniusban az ipari termelés 6 százalékkal bővült, így már közel két éve folyamatos a növekedés. Az új gyárak, kutatási-fejlesztési központok létesítése, a meglévő üzemekben a több műszakos termelés bevezetése egyre több új piaci munkahelyet teremt. Az erősödő ipar a magyar embereknek bővülő lehetőségeket jelent, ezért a kormány elkötelezett a sikeres és aktív iparpolitika folytatása mellett.

Az erőteljes júniusi növekedés elsősorban a feldolgozóiparnak, azon belül is a 20 százalék feletti bővülést felmutató jármű- és a szorosan kapcsolódó gumiiparnak, illetve az elektronikai termékek gyártásának köszönhető.

Bővebben...
 

A magyar közösség szociális helyzetéről tájékozódott Czibere Károly Kárpátalján

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány soha nem fogja magára hagyni a kárpátaljai magyar közösséget a nehézségeivel, mindig vele lesz, amikor bajban van – jelentette ki szerdán Beregszászon Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, amikor részt vett a város ingyenkonyhájának kenyérosztásán.

Czibere Károly, aki egynapos kárpátaljai látogatása során tájékozódott a helyi magyarság szociális helyzetéről, Beregszászon megbeszélést folytatott Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökével, Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével, az ukrán parlament képviselőjével és Babják Zoltánnal, a város polgármesterével. A politikus felkereste a másfél hónapja működő beregszászi ingyenkonyhát, és részt vett a református egyház által szervezett kenyérosztáson.

Bővebben...
 

Felavatták a Feneketlen-tavi futókört és fitneszparkot

E-mail Nyomtatás

Átadták augusztus 12-én  Újbuda újabb sportpályáját, a Feneketlen-tó köré épült 530 méteres rekortán futókört, valamint a mellette található fitneszparkot.

A szabadidősport új terepe az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a XI. kerületi önkormányzat támogatásával. A futókör és a hat különböző, az egész test átmozgatására szolgáló eszközzel felszerelt fitneszpark értéke 55 millió forint.

Bővebben...
 

Brüsszel eredményt hirdetett: a nagybirtokok vesztettek a kisbirtokokkal szemben

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Programját. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint nehéz és küzdelmes egyeztetetéseken vagyunk túl, de a legfontosabb kérdésekben sikerült megvédenünk a magyar gazdák, a magyar vidék érdekeit Brüsszellel szemben. A Vidékfejlesztési Program (VP) legnagyobb eredménye, hogy a nagygazdaságok helyett a kis és közepes vállalkozások, családi gazdaságok kiemelt fejlesztését helyezi a középpontba. Ezzel történelmi lépést tett a magyar kormány az agrár-társadalompolitikában, hiszen a beruházási források 80 százalékát az új időszakban már ezek a vállalkozások fogják kapni, megtörve ezzel a nagyüzemek támogatás-koncentrációját.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség