Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

A magyarokban ott van az ezeréves államiság tapasztalata

E-mail Nyomtatás

Balog Zoltán szerint az ezeréves magyar államiság tapasztalata megmutatkozik a magyar intézményrendszerben, a magyar kulturális és tudományos életben, és a magyar polgárok szintjén is tetten érhető.

Az emberi erőforrások minisztere a Háromszék című székelyföldi napilapban közölt terjedelmes interjúban fejtette ki gondolatait a nemzeti identitásról, a közösségi létről. A miniszter szerint tudatosabban élhetik meg az államiságukat azok a szomszédos népek, "akik most tanulják a nemzetépítést".

Bővebben...
 

A magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújt

E-mail Nyomtatás

A legutóbbi foglalkoztatási, kiskereskedelmi, ipari termelési, és export adatok is azt igazolják, hogy a magyar reformok működnek, a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújt - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar gazdaság stabil alapok mellett bővül. Tavaly a bruttó hazai termék (GDP) 3,6 százalékkal nőtt, 2015-re pedig tartható a várt 3,1 százalékos növekedés, de elképzelhető magasabb bővülés is. Kiemelte, hogy 2010 óta 4 százalékponttal csökkent a GDP-arányos államadósság, Magyarország mellett csak Lett-, Lengyel-, és Németországnak sikerült csökkentenie GDP-arányos adósságát.

Bővebben...
 

Gőzerővel zajlik az ideiglenes határzár építése

E-mail Nyomtatás

Gőzerővel zajlik a műszaki határzár építése a magyar-szerb határon, jelenleg 13 munkacsoportban 364 katona és 112 közfoglalkoztatott dolgozik a kerítés építésén - mondta a kormányszóvivő sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán közölte, az idén eddig 107 678 illegális migráns lépte át a magyar határt.

A Baranya megyei Martonfára és a zalai Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban a szóvivő úgy fogalmazott: kényszerű döntésről van szó, elkerülhetetlen a két - egyenként ezer ember befogadására alkalmas - átmeneti szállás létrehozása, de mindkettőt lakott területen kívül alakítják ki. Kérdésre közölte: az illetékes szakemberek és hatóságok a martonfai és a sormási helyszínt találták a legalkalmasabbnak a többi szóba jöhető közül.

Bővebben...
 

Tavasztól pályázni lehet a régi családi házak felújításának támogatására

E-mail Nyomtatás

Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

A kidolgozás alatt álló pályázat keretében az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a villamos- és vízhálózatok felújítását támogatják, munkát adva ezzel a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak - tette hozzá az államtitkár.

Bővebben...
 

Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly

E-mail Nyomtatás

Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly, az idei év első negyedévében pedig a múlt év azonos időszakához képest több mint duplájára nőtt azoknak a száma, akik éltek a munka melletti gyed ellátás lehetőségével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta: tavaly a gyed extrát 47 ezer 363-an vették igénybe, a munka melletti gyedet és gyest 29 ezer 117-en. Közölte, 2014 első negyedévében 7828-an, míg 2015 ugyanezen időszakában 17 ezer 266-an tudták igénybe venni a munka melletti ellátást.

Bővebben...
 

Igazi menekültekhez nincs szükségünk kvótára

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közölt interjút a Passauer Neue Presse című bajor lap Igazi menekültekhez nincs szükségünk kvótára címmel.

Szijjártó Péter arra a kérdésre, hogy Magyarország miként kezeli az ideiglenes biztonsági határzár megépítésével kapcsolatos bírálatokat, elmondta, hogy a "legnagyobb kihívás" az illegális migráció, amelynek ügyében "még nem sikerült Európában hatékony közös álláspontot" kialakítani. Hozzátette, hogy "meg kell védenünk Magyarországot és a magyar lakosságot", és mivel "schengeni külső határunk van, egész Európát is védenünk kell".

Kiemelte, hogy világos különbséget kell tenni a "menekültek és gazdasági menekültek" között. Magyarország mindig is védelmet nyújtott az "igazi menekülteknek", de "gazdasági menekülteket nem fogadunk el" - húzta alá Szijjártó Péter.

Bővebben...
 

Vigyázz! Kész! Közlekedj! Negyedszer rendeztek közlekedésbiztonsági napot Zánkán

E-mail Nyomtatás

Idén negyedik alkalommal ad otthont a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram egyik legnagyobb gyermekrendezvényének, a zánkai Közlekedésbiztonsági Napnak 2015. augusztus 6-án. A program ezúttal is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnöksége mellett, a szakmai háttérintézmények és az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság társszervezésében valósul meg.

A rendezvény elsődleges célja a 6-18 éves korosztály tudatos szerepvállalásának elősegítése önálló közlekedésük biztonságossá tételében elméleti és gyakorlati ismereteik bővítésével.

Bővebben...
 

Több mint ötmilliárd forintból újítják fel a Budai Vigadót

E-mail Nyomtatás

Mintegy 5,5 milliárd forint állami támogatásból újítják fel a Budai Vigadót; a két és fél éven át tartó beruházás során szigetelik az épület alapozását, helyreállítják az eredeti belső terek többségét, és egy új tető alatt próbatermeket alakítanak ki.

Az elmúlt évek nagy kulturális beruházásai után fontos, hogy a népi kultúrát kiszolgáló intézmények is méltó körülmények között működhessenek - mondta el a Hagyományok Házának otthont adó épület felújításáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Bővebben...
 

A kormány mindent megad Martonfa és Sormás biztonságához

E-mail Nyomtatás

A kormány mindent megtesz azért, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson megőrizze a közbiztonságot és biztosítsa a települések zökkenőmentes mindennapi életének feltételeit - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden az MTI-nek, miután egyeztetett a két új ideiglenes befogadóállomás településeinek polgármestereivel.

Bővebben...
 

Kiképzési együttműködés

E-mail Nyomtatás

Kiképzési együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium és a Terrorelhárítási Központ augusztus 3-án, hétfőn Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

Az együttműködő szervezetek kölcsönös kiképzésre vonatkozó dokumentumát dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes és Hajdu János rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ parancsnoka látta el kézjegyével.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség