Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Sikeres program volt a Campus Hungary

E-mail Nyomtatás

Fontos és sikeres programnak nevezte a Campus Hungary ösztöndíjprogramot a kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár Budapesten, a program záró rendezvényén.

Íjgyártó István hangsúlyozta, hogy tudást Magyarországon is lehet ugyan szerezni, de "látóterünket, kapcsolatrendszerünket a külföldi tanulmányok során kialakított barátságokon és szakmai együttműködéseken keresztül lehet továbbfejleszteni". E kapcsolatrendszer "megszerzése" szinte pótolhatatlan értéket jelent mind az egyén, mind a nemzet számára - fűzte hozzá.

Bővebben...
 

Gyermekhospice-ház épül Romonyán

E-mail Nyomtatás

Új gyermekhospice-ház alapkövét helyezték el a Baranya megyei Romonyán . Az ünnepélyes eseményen részt vett Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is.

Köszöntő beszédében az államtitkár elmondta: az alapítvány és munkatársai, a gyógyíthatatlan gyermekekről és fiatal felnőttekről való gondoskodás ügyének magyarországi apostolai az építkezéssel újabb győzelmet arattak, hiszen családok százait segíthetik hozzá legnagyobb problémáik kezeléséhez. Kiemelte: a polgári kormányzás elmúlt öt évében – nehéz érdekérvényesítés árán ugyan, de – fejlődés tapasztalható a gyermekek hospice-ellátása terén, ami gondolkodásban és anyagi támogatásban egyaránt érezhető. A gyógyíthatatlan gyermekekért is mindent megtesznek az orvosok, szükség van azonban olyan helyekre, ahol a család is nyugalomra lelhet, ahol különböző szolgáltatásokkal megkönnyítik nehéz helyzetüket. Akik ezért a szent ügyért áldoznak, sokat tesznek a világ egészéért is – jelentette ki Hoppál Péter.

Bővebben...
 

Közlekedési fejlesztések növelhetik a 4-es metró utasszámát

E-mail Nyomtatás

A kormány reméli, hogy a fővárossal közös, a 4-es metróhoz kapcsolódó közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően tovább nő a metró utasszáma a következő években - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

Becsey Zsolt emlékeztetett arra, hogy 2014 tavaszán körülbelül 100 ezres utasszámmal kezdett el működni a 4-es metró, amely év végére 160 ezerre nőtt. Hozzátette: ez az utasszám idén is tartható.

Bővebben...
 

Pályázatok a jövő tehetségeiért

E-mail Nyomtatás

„Magyarország egyik legnagyobb kincsét azok a tehetséges gyermekek, fiatalok adják, akik szárnyalni képesek, ha megkapják a személyes figyelmet és szakszerű, egyedi támogatást" - mondta Novák Katalin.

A Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár a Nemzeti Tehetség Program pályázatainak kiírása kapcsán kifejtette: „az állam feladata, hogy a jó civil kezdeményezéseket felkarolja, a tehetségeket kiemelten támogassa, és ehhez kapcsolódóan hosszú távú, stabil támogató rendszert építsen fel.”

Bővebben...
 

Átadták a gyöngyösi kórház új épületszárnyát

E-mail Nyomtatás

Felavatták a gyöngyösi Bugát Pál Kórház másfél milliárd forint uniós forrásból felépített, új épületszárnyát .

Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: a beruházás minden kórház számára követendő példa, mert az új épületszárnyban olyan infrastrukturális fejlesztések valósultak meg, amelyek növelhetik a betegellátás gyorsaságát és lehetővé teszik a megelőzést. Példaként említette a "bababarát" szülészeti osztályt, az egynapos sebészetet és a járóbeteg-ellátást biztosító szakrendelőket.

Bővebben...
 

A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere

E-mail Nyomtatás

Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Bővebben...
 

Az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

E-mail Nyomtatás

A kormány szándéka, hogy segítsen a gépjármű-devizahiteleseknek, valamint a fogyasztási hiteleseknek, és ennek során az önkéntesség, illetve az ösztönzés kiemelt fontosságú lesz - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára. A tájékoztatón kiderült, hogy a minisztérium már elkészítette erre vonatkozó javaslatát, és az egyik soron következő ülésén fogja tárgyalni a kormány, a további részleteket azt követően ismertetik.

Bővebben...
 

Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok

E-mail Nyomtatás

Mintegy 14,5 milliárd forint állami támogatásból újulhat meg az Eiffel-csarnok, amely a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a beruházásról tartott sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: a kormányzat a múlt héten elfogadta azt az előterjesztést, amelynek értelmében mintegy 14,5 milliárd forint értékben megújulhat a Kőbányai úti Eiffel-csarnok 2017 nyarára.

Bővebben...
 

Pluszforrásokat kap a Honvédelmi Minisztérium

E-mail Nyomtatás

A kormány a közelmúltban döntött arról: további forrásokat bocsát a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére, hogy a lehető legnagyobb mértékben saját erőforrásból valósítsa meg a nemzeti ünnepek lebonyolítását. Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjúban azt mondta, számára mindez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben jól végezték a munkájukat, és a kormány hosszabb távon gondolkodik a Honvédelmi Minisztériumhoz került terület fejlesztésében.

Bővebben...
 

Befejeződött a kecskeméti Platán idősotthon korszerűsítése

E-mail Nyomtatás

Uniós támogatással korszerűsítették az idős emberek elhelyezését szolgáló kecskeméti Platán Otthont, a munkálatok 180 millió forintba kerültek.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 120 helyet érintett a korszerűsítés, az épület alapterülete 169 négyzetméterrel bővült. A modernizáció következtében az idősotthon már megfelel a jogszabályi feltételeknek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség