Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

10 milliárdos program indulhat év végén a megváltozott munkaképességűeknek

E-mail Nyomtatás

A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.

Bővebben...
 

Nébih: jó az élelmiszerbiztonság a Balaton-parti fagyizókban

E-mail Nyomtatás

A balatoni fagylaltozóknál élelmiszerbiztonsági szempontból kifejezetten jó a helyzet, azonban a kisebb hiányosságok miatt 9 létesítményt megbírságoltak az élelmiszerbiztonsági ellenőrök a nagy balatoni fagylalt- és fagylaltozóteszt során - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih).

Bővebben...
 

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat

E-mail Nyomtatás

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek, az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - mondta Pankucsi Zoltán adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár. Pankucsi Zoltán kiemelte: a tárca legutóbbi számításai szerint a magyarországi vállalkozások a 10 százalékos társasági adókulccsal 2010-től 2014 végéig több mint 700 milliárd forintot nyertek. Emellett a munkahelyvédelmi akció révén a kormány 2015 májusáig 276 milliárd forintot hagyott több mint 100 vállalkozásnál, és ezzel mintegy 830 ezer ember foglalkoztatását segítette részben új munkahelyek megteremtésével - hangsúlyozta az NGM helyettes államtitkára.

Bővebben...
 

Széchenyi-emlékév meghirdetését kezdeményezik

E-mail Nyomtatás

A kulturális örökségvédelemért felelős államtitkárság kezdeményezi, hogy jövőre Széchenyi-emlékévet hirdessen a kormány. Ezt Puskás Imre helyettes államtitkár mondta július 24-én Nagycenken, a felújított Széchenyi-mauzóleum átadó ünnepségén.

Közlése szerint az emlékév célja az lenne, hogy különböző programokkal őrizzék a nagy formátumú család szellemi örökségét. Hozzátette, hogy az emlékévben a kormány forrást biztosítana a nagycenki Széchenyi-kastély és az ott található kiállítás megújítására is.

A politikus elmondta azt is, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke néhány nappal ezelőtt egy olyan együttműködési megállapodást kötött, amely erősíti a kormány azon szándékát, hogy a jövőben hangsúlyosabb szerepet kapjanak történelmi nagyjaink.

Bővebben...
 

Semmilyen gépjárműbeszerzés nem lesz az államapparátusban

E-mail Nyomtatás

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár "Kormányinfo 15. Mit miért tesz a kormány?" címmel tartott sajtótájékoztatót.

 

 Meg kell kezdeni az ideiglenes határzár építését

 

Heteken belül meg kell kezdődnie az ideiglenes határzár létesítésének a szerb–magyar határon – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

A tárcavezető azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök az előző napi kormányülésen világossá tette, hogy az ideiglenes határzár megvalósításának minél hamarabb meg kell történnie. A kormány nem tud 4-5 hónapot várni – jelentette ki Lázár János. Megismételte, hogy a kivitelezést állami érdekkörben akarják tartani, a költségeket pedig 5-10 milliárd forint közé tette, emlékeztetve, hogy 6,5 milliárd forint már rendelkezésre áll. Jelezte, hogy a határzár nyomvonalát a Belügyminisztériumban már meghatározták.

Bővebben...
 

Átadták a több mint egymilliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort

E-mail Nyomtatás

Seszták Miklós adta át július 2-án a több mint 1,1 milliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort, amely tíz év után nyitotta meg ismét kapuit.

A nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepélyes megnyitón elmondta, az edzőtábor a magyar élsport fontos helyszíne volt évtizedeken át: világ- és olimpiai bajnokok sokasága rugaszkodott el erről az alapról.

Bővebben...
 

Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása

E-mail Nyomtatás

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy 1,6 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának felújítására – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. Számos hazai felsőoktatási intézmény került nehéz helyzetbe a 2010 előtt alkalmazott PPP-konstrukció miatt.

A kormány ezek kiváltására a 2016-os költségvetésben 5,3 milliárd forintot különített el.

Bővebben...
 

A magyarságot érintő aktuális kérdésekről beszélt Szijjártó Péter a Vajdasági Szabadegyetemen

E-mail Nyomtatás

A Közép-Európát, Magyarországot és a magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről beszélt a XIII. Vajdasági Szabadegyetem megnyitóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kishegyesen.

A miniszter kiemelte, hogy új világrend van kialakulóban, illetve emlékeztetett arra, hogy a II. világháború lezárása óta Európának nem kellett egyszerre ennyi problémával szembenéznie. Gyorsan változó világban élünk, ahol minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy a magyarság összekapaszkodjon – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter, majd hozzátette: azok a kihívások, amelyek minket érnek, az elkövetkezendő években itt lesznek velünk, együtt kell megoldást találni rájuk.

Bővebben...
 

Balog Zoltán megnyitotta az 1989 - a változások éve, Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 című kiállítást

E-mail Nyomtatás

Kollektív erkölcsi, nemzeti és politikai kötelezettség az idősebb nemzedékek számára, hogy átadják az általuk átélt diktatúrák történelmi tapasztalatait a következő nemzedékeknek - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az 1989 - a változások éve, Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 című, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendezett szabadtéri kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó kampány fő kezdeményezője - a lengyel, német, magyar és szlovák kulturális tárcavezetők által életre hívott - Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENRS), amelyhez később Románia is csatlakozott. Az ingyenesen megtekinthető tárlat részét képezi a rendszerváltás 25. évfordulója emlékére szervezett Szabadság Expressz nemzetközi társadalmi-oktatási projektnek, melynek keretében tavaly augusztusban és szeptemberben húsz európai fiatal - köztük egy magyar lány - egy Gdansktól Varsón, Budapesten, Temesváron, Pozsonyon és Prágán át Berlinig tartó vonatúton végigjárta a rendszerváltás főbb állomásait és helyszíneit, és találkozott az egykori sorsfordító események több főszereplőjével.

Bővebben...
 

Átadták a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét

E-mail Nyomtatás

Átadták július 2-án a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét, amelyre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) európai uniós támogatásból több mint 237 millió forintot fordított.

Az ünnepélyes záróeseményen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kiemelte: a hely szelleméhez méltó módon újult meg a kastélypark.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség