Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium

E-mail Nyomtatás

A hazai klíma- és energiapolitika, valamint a közúthasználattal kapcsolatos szabályozás kialakításában számít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a két új stratégiai partnerre - mondta Fónagy János parlamenti államtitkár, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetséggel és a Magyar Gumiabroncs Szövetséggel kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírásán július 2-án Budapesten.

Bővebben...
 

Magyarország agrár- és környezetügyi programokkal támogatja Szerbia EU csatlakozási felkészülését

E-mail Nyomtatás

A szerb európai integrációs felkészüléshez nyújtott magyar segítség volt a fő témája Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Snežana Bogosavljević Bošković szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter asszony közötti kétoldalú egyeztetésnek.

Az európai integrációs csatlakozásra történő szerb felkészülést egyrészt Twinning és TAIEX projektek, másrészt közös munkacsoportok keretében kívánja a földművelésügyi tárca segíteni.

A szakértői együttműködések kiemelt témái a kistermelői támogatások, a halászati politika, a nemzeti méhészeti program, az élelmiszervédjegyek, az EU integrációs folyamatok.

Bővebben...
 

Fontos, hogy az emberek újra egységben legyenek a természettel

E-mail Nyomtatás

A magyar erdők a nemzet közös örökségének részét képzik, melyek védelme és fenntartása mindannyiunk kötelessége-jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bakonyerdő Zrt. által megvalósított Padkűi kilátó ünnepélyes átadásán.

Nagy István hangsúlyozta, az erdőgazdálkodás Magyarország egyik fő kitörési pontja lehet a 2020-ig terjedő vidékfejlesztési ciklusban. Hozzátette: az erdőgazdálkodás már ma is mintegy 100 ezer ember megélhetéséhez járul hozzá. A következő 10 év alatt pedig további 700 ezer hektárral szeretnénk növelni az erdők területét, hogy az erdő által borított területek nagysága mihamarabb 20-ról 27 százalékra nőjön- szögezte le Nagy István.

Bővebben...
 

Már idén megkezdődhet a munka az UNICEF budapesti központjában

E-mail Nyomtatás

Már ebben az évben megkezdődhet a munka az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF magyarországi szolgáltatóközpontjában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, a központ leendő helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin elmondta: a VII. kerületi, Wesselényi utcai épületben olyan háttérintézményt alakítanak ki, amely az UNICEF nemzetközi tevékenységéhez nyújt majd támogatást. A központ budapesti megalapításáról június 15-én írtak alá úgynevezett fogadóország-megállapodást New Yorkban.

Bővebben...
 

Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt

E-mail Nyomtatás

Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bevándorlás ügyében tartott sajtótájékoztatón, a Parlamentben, ahol tudatta: a kabinet egyeztetéseket kezdeményez a kérdésben az EU képviselőivel.

Szijjártó Péter a bevándorlás ügyében nyomatékosította: Magyarország maradéktalanul betartja az EU-s jogszabályokat, egyúttal egyeztetéseket kezdeményez az illegális bevándorlásról EU-s vezetőkkel. Azt is mondta: a kormány a jövőben minden határszakaszon, ahol a törvénysértő bevándorlás megakadályozására nincs más hatékony mód, az ideiglenes biztonsági határzár felépítésének eszközét fogja alkalmazni.

Bővebben...
 

A magyar reformátusok ismerik a megmaradás és a megtartás útját

E-mail Nyomtatás

A magyar reformátusok ismerik a Kárpát-medencei magyarság megmaradásához és megtartásához vezető utat - jelentette ki Orbán Viktor Budapesten. A miniszterelnök a Generális Konvent fővárosi találkozója alkalmából, a Kálvin téri református templomban tartott június 24-ei istentiszteleten azt mondta: "az a feladat méretett ki ránk, hogy megtaláljuk az utat", amely a magyarság megmaradásához és megtartásához vezet a Kárpát-medencében. "A magyar reformátusok ismerik ezt az utat. Erről tanúskodik a történelmünk" - hangsúlyozta Orbán Viktor köszöntő beszédében.

Bővebben...
 

Az idén 2700 milliárd forint uniós forrásra tervezik pályázatok kiírását

E-mail Nyomtatás

Az idén a tervek szerint 133 pályázati felhívást ír ki a kormány, összesen mintegy 2700 milliárd forint forrásra - közölte a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára Nagykanizsán.

Vitályos Eszter a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferenciát követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az Európai Bizottság elé terjesztett tíz magyarországi operatív programból hetet fogadott már el a bizottság, a további hármat pedig várhatóan nyáron hagyja jóvá, így elindulhatnak a pályázatok.

Bővebben...
 

Valótlan képet fest a magyar demokráciáról a Freedom House

E-mail Nyomtatás

Valótlan képet fest a magyar demokráciáról a Freedom House 2015. június 22-én közzétett jelentése, amely szerint Magyarországon a 2006-os év jelentette az elmúlt évtized csúcspontját.

A Magyarországot ért kritika egyik – visszatérő – központi eleme a választási rendszerrel kapcsolatos. Az elmúlt egy év választásai igazolták, hogy választási rendszerünk megfelelően működik: egyértelműen tükrözi a választói akaratot. A több választási rendszerben tartott választások 2014-ben igazolták, hogy nem a rendszer alakítja ki az eredményt, hanem a választók. Ugyanezt erősítették meg az időközi választások is.

Bővebben...
 

Egyes szomszédos országokban magyarellenes tevékenységek tapasztalhatók

E-mail Nyomtatás

A szomszédos országok közül jó néhányban tapasztalhatók kifejezetten magyarellenes fellépések, az Információs Hivatalnak (IH) ezek ellen is küzdenie kell - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

Az IH felügyeletét ellátó miniszter elmondta: a kormány támogatja a Kárpátalján élő magyar kisebbséget, célja megvédeni az ott élők érdekeit. A magyar hírszerzésnek és közigazgatásnak napi kihívás, hogy a kárpátaljai magyaroknak hátteret nyújtson, támogatást adjon, mert ezt a munkát Ukrajna gátolja, ami „diplomácia koccanásokhoz” vezet - közölte.

Bővebben...
 

Díjesőben fürdik a Gyulai Várfürdő

E-mail Nyomtatás

A Gyulai Várfürdő nyerte el az Európai Fürdőszövetség, az ESPA Innovation Awards 2015-ös innovációs különdíját, melyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át Budapesten Boros László Attilának, a Gyulai Várfürdő igazgatójának.

A független nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerés a fürdő üzemeltetőjét dicséri azzal, hogy családi élményfürdő beruházását Európa egyik leginnovatívabb fürdőberuházásaként értékelte. A 2012-2013-ban épült AquaPalota családi élményfürdő a nyereségesen üzemelő gyógy-, strand- és élményfürdő eredményéhez jelentős mértékben járul hozzá – tudtuk meg az igazgatótól. Boros László Attila elmondta, hogy az AquaPalota egész családot kiszolgáló, különleges élményelemeinek köszönhetően tavaly 21%-kal növelte a fürdő látogatószámát.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség