Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Ki kell használni a hungarikumokban rejlő külgazdasági potenciált

E-mail Nyomtatás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében külgazdasági értekezletet tartottak Budapesten. A négynapos szakmai egyeztetés sorozaton a Földművelésügyi Minisztériumot Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár képviselte.

Szakáli István Loránd előadásában kifejtette, a hungarikumok olyan szakterületet testesítenek meg, amely számos ponton kapcsolódik a külgazdasági szakemberek munkájához. A helyettes államtitkár felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy az Országgyűlés két héttel ezelőtt elfogadta a 2012-es hungarikum törvény módosítását, amelyben már sikerült beépíteni az elmúlt három év gyakorlati tapasztalatait. Maga a jogszabály is egy hungarikum, hiszen a világban fellelhetők hasonlóak, de szellemiségében, megoldásaiban egyedülálló.

Bővebben...
 

A minőségi magyar élelmiszer megérdemli a korszerű csomagolást

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság egyik kitörési pontja a minőségi élelmiszertermelés. Egészséges, biztonságos, az élelmiszerlánc teljes hosszán nyomon követhető és kiváló minőségű termékek gyártása azonban csak korszerű csomagolás használatával lehetséges – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár a Tetra Pak új gyártósorának átadásán.

A budaörsi cég három év alatt 14 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, melynek eredménye az új gyártósor és 45 új munkahely.

Bővebben...
 

A szakmai párbeszédet a mai naptól a Nemzeti Turisztikai Fórum erősíti

E-mail Nyomtatás

A kormányzat és a turisztikai szektor szereplői közötti szakmai párbeszéd élénkítésére, a turizmussal kapcsolatos kérdések megvitatására, stratégiai ügyek véleményezésére – formalizált testület helyett – egy operatív fórumot hívott össze a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tagjai olyan sikeres, eredményorientált szakemberek, akik megfelelő ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek a turizmus és vendéglátás szakma képviseletéhez.

Bővebben...
 

Magyarország az új uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb nettó haszonélvezője

E-mail Nyomtatás

Magyarország a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak egyik legnagyobb nettó haszonélvezője - jelentette ki az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője Debrecenben.

Szűcs Tamás a Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat (SUPER) konferenciáján kiemelte: Magyarország az európai strukturális és kohéziós alapokból 25 milliárd euró támogatást kap, ami a régióban elérhető források 11 százaléka. Más forrásokkal - mezőgazdasági közvetlen kifizetések, menekültügy támogatása - együtt összesen 32 milliárd eurót - 12 ezer milliárd forintot - használhat fel 2020-ig az ország - tette hozzá. A képviseletvezető Magyarország és az Európai Unió közös kihívásának nevezte, hogy a második világháború utáni Marshall-terv összegét jóval meghaladó támogatást hatékonyan használják fel.

Bővebben...
 

Mádl Dalma és Punk M. Gemma apátnő Mindszenty-emlékérmet kapott Lakiteleken

E-mail Nyomtatás

Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye és Punk M. Gemma, a Regina Mundi Ciszterci Nővérek Apátság apátnője Mindszenty-emlékérmet vehetett át a Lakiteleki Népfőiskolán.

Bővebben...
 

Schiffer nekiment a holokausztoktatásnak

E-mail Nyomtatás

Schiffer András, az LMP társelnöke bírálta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) döntését, miszerint kötelező tárgy lesz a holokauszt. Schiffer a parlamentben kifejtette: egyetemen, felnőtt tanulóknak előírni ezt a tárgyat abból a célból, hogy csökkentsék az antiszemitizmust nem szabad. Auschwitz ugyanis „nem a zsidók ügye”, hanem az emberiség és minden magyar közös ügye. Szerinte az eszköz, amit az egyetem választott káros, kontraproduktív.

Bővebben...
 

Nem szívesen építi fel a kerítést a kormány

E-mail Nyomtatás

A kormány nem szívesen épít kerítést a magyar–szerb határra, de nem várhat, garantálnia kell az ország biztonságát, amibe beletartozik a határ védelme is – hangzott el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár "Kormányinfo 13. Mit miért tesz a kormány?" című, közös sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető megerősítette azt a június 17-ei kormánydöntést, amely szerint Pintér Sándor belügyminiszternek elő kell készítenie a magyar–szerb határ lezárását. Ez egy négy méter magasságú, ideiglenes – a megvalósítása után annak szükségességét rendszeresen felülvizsgálandó – kerítéssel történne meg – ismertette Lázár János, aki indoklásul hangsúlyozta: Magyarország az illegális bevándorlás tekintetében rosszabb helyzetben van, mint Olaszország.

Bővebben...
 

Jelentős nyomás alatt van a gyermekvédelem az embercsempészek miatt

E-mail Nyomtatás

Jelentős nyomás alá került a magyar gyermekvédelem az illegálisan az országba érkező kiskorúak számának drasztikus emelkedésével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára június 18-án Fóton.

Czibere Károly a fóti Károlyi István Gyermekközpontban, Rétvári Bence parlamenti államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy míg 2014-ben 1300 kísérő nélkül, embercsempészek közreműködésével érkező kiskorú „fordult meg” a magyar gyermekvédelemben, az idén az első öt hónapban 2300-ra emelkedett ez a szám és az év végéig várhatóan eléri a 6 ezret. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kiemelte: a kormány elkötelezett amellett, hogy ezeknek a kiszolgáltatott gyerekeknek megadja a biztonságot,és mindent megtesz azért, hogy ne sérüljenek az érdekeik.

Bővebben...
 

Az infokommunikációs szektor a fejlett gazdaságok motorja

E-mail Nyomtatás

Az infokommunikációs szektor a fejlett gazdaságok egyik meghatározó ágazatává vált, ezért azok a vállalatok, amelyek nem tudnak élni az infokommunikációs technológia (IKT) lehetőségeivel, kizárják magukat a versenyből - hangsúlyozta Varga Mihály egy szakmai konferencián június 18-án, az Országházban.

A nemzetgazdasági miniszter az ötödik Információs Társadalom Parlamentje "Digitális Transzformáció" című konferenciát megnyitó beszédében bejelentette: a kormány ebben az évben 2 milliárd forintos programot hirdet a kis- és középvállalkozások e-gazdasági lemaradásának csökkentésére, amelynek fontos eleme lesz a motivációs szemléletformálás és a kompetenciafejlesztés támogatása.

Bővebben...
 

Valótlanságokat állít Szekeres Imre

E-mail Nyomtatás

A honvédelmi tárca megérti, hogy Szekeres Imrének - amióta nem országgyűlési képviselő - nem áll módjában behatóan foglalkozni a honvédelem ügyével. Felkészületlensége ugyan érthető, az az önbizalom viszont nem, ahogy a tények ismerete nélkül megnyilatkozik a Magyar Honvédség képességeit illetően. A Honvédelmi Minisztérium a volt szocialista országgyűlési képviselő tájékozatlanságának betudható valótlan állításait a következőkben cáfolja:

1.) A honvédelmi tárca a szocialista kormányokkal ellentétben folyamatosan biztosítja a szükséges üzemanyagot ahhoz, hogy a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei előírt légtérvédelmi és kiképzési feladataikat el tudják látni.

 

2.) A Gripen flotta pilótáinak repült és szimulátorban eltöltött óraszámai a 2010-es kormányváltás óta ugrásszerűen emelkedtek, köszönhetően Honvédelmi Minisztérium ezeken a területeken tett intézkedéseinek. A szerencsétlenül járt két vadászrepülőgép pilótája az állomány legfelkészültebb és legtöbb repült óraszámmal rendelkező tagjai közé tartozik. Ugrik Csaba dandártábornok, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka, oktatópilóta, mind a Magyar Honvédség, mind a saját megítélése szerint is tökéletesen felkészült és alkalmas volt az adott repülési feladat végrehajtására amellett, hogy 2014. február 7. és 2014. július 27. között Rómában a NATO Defence College vezérkari tanfolyamán vett részt.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség