Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Minden elköltött pénzzel egy olyan világra szavazunk, amilyet a jövőben szeretnénk

E-mail Nyomtatás

Teljesen mindegy, hogy Földünk melyik pontján szemetelünk vagy szennyezünk; az előbb utóbb elér minket – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Szlovákiában, a V4+USA környezetügyi minisztereinek találkozóján.

A problémák közösek, együtt kell keresnünk a megoldásokat is – jelentette ki. Hangsúlyozta, nem fenntartható az a gyakorlat, hogy az ember a környezettől folyamatosan elvesz, és hulladékot, szennyezett vizet, mérgezett levegőt bocsájt vissza.

Nagy István szólt arról, hogy a Földművelésügyi Minisztérium 2010 őszén kezdte el kidolgozni az első Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégiát. Ennek célja, hogy az ökoinnováció és azon belül a környezettechnológiai fejlesztés egyértelmű súlyponti területté válhasson – tette hozzá.

Bővebben...
 

Mintegy 75 ezren kapnak több fizetést júliustól

E-mail Nyomtatás

A hivatásos állományba tartozóknak és a rendészeti szervek civil dolgozóinak, összesen mintegy 75 ezer embernek nő az illetménye, illetve a fizetése júliustól - erősítette meg Pintér Sándor belügyminiszter a tárca irányítása alá tartozó rendészeti szervek parancsnokainak állományértekezletén.

A miniszter ismertette: a beosztotti, tiszthelyettesi, tiszti állománynak átlagosan 30 százalékkal nő a fizetése. A parancsnoki állomány 15-25 százalék közötti fizetésemelésben részesül. A teljes állomány 2016 és 2019 január elseje között további 5-5 százalék átlagos évi fizetésemelést kap. A hivatásos rendvédelmi szervek közalkalmazottainak is emelkedik a fizetése júliustól 5 százalékkal, majd jövő januártól újabb 5 százalékkal.

Bővebben...
 

Szabó László a gazdasági együttműködés fejlesztéséről tárgyalt Angolában

E-mail Nyomtatás

Megtörtént a Magyarország és Angola közötti gazdasági együttműködési tervezet szövegének parafálása, és ezzel elhárult minden akadály a gazdasági vegyesbizottság létrehozása elől - közölte Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára június 17-én az MTI-vel.

Az államtitkár háromnapos hivatalos látogatást tett Angolában, és az ott folytatott tárgyalásairól telefonon beszámolva kifejtette: a vizit legfőbb célja az volt, hogy a márciusban meghirdetett déli nyitás jegyében feltérképezzék az együttműködési területeket a dél-afrikai országgal.

Bővebben...
 

Aránytalan terhet vállal Magyarország a bevándorlás kihívásaiból

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság anyagai is igazolják, hogy Magyarország aránytalan terhet vállal a bevándorlás kihívásaiban - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a "Kormányinfo 12. Mit miért tesz a kormány?" című sajtótájékoztatón, melyet Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral tartott közösen.

 

Lázár János szavai szerint az unió is az egyik legsúlyosabbként értelmezi a magyar helyzetet, több mutatóban is a német, az olasz, a francia és a spanyol helyzethez méri a magyarországit. Példaként említette, hogy a 28 tagállam rangsorában Magyarország a második a menedékkérők száma, az egy főre eső GDP arányában és az ezer lakosra jutó menedékkérelem alapján is.

Bővebben...
 

Orbán Viktor folytatta brüsszeli tárgyalásait

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több külön egyeztetést is folytatott a Brüsszelben zajló Európai Unió-Latin-Amerika-csúcstalálkozó keretében - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbán Viktor június 11-én reggel a visegrádi országok egyeztetésén vett részt, ahol nagy hangsúlyt kapott a bevándorlás kérdése - mondta a sajtófőnök.

Bővebben...
 

Több mint másfél milliárdos fejlesztés Szügyön

E-mail Nyomtatás

A hazai beruházások növekedését, az innovációt és az új munkahelyek létrejöttét ösztönző kormányzati döntések folytatását ígérte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parat Ungarn Kft. új üzemcsarnok-avatóján.

Az új járműipari beszállítói gyáregység megvalósításának több mint 1,6 milliárd forintos költségét 50-50 százalékban saját, illetve uniós forrásokból biztosította a vállalkozás.

Bővebben...
 

Kismamabarát applikációt indított a Családháló.hu

E-mail Nyomtatás

Kismamabarát telefonos alkalmazást indított a Családháló.hu honlap. Az okostelefonokra letölthető applikáció megmutatja, hogy az ország területén hol találhatók kismamabarát helyek, tehát pelenkázó-, és szoptatóhelyiségek - közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. Az új applikációt, amelynek most indul a nyílt tesztidőszaka, Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mutatta be Budapesten.

Bővebben...
 

A kormány erős szövetségesekre talált a debreceniekben

E-mail Nyomtatás

A kormány az országépítő munkában erős szövetségesekre talált a debreceniekben - jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter június 11-én a debreceni repülőtéren, amikor elhelyezték az épülő innovációs és inkubációs központ alapkövét.

A tárcavezető a több mint 1,34 milliárd forint európai uniós és magyar központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházás kapcsán elmondta: a kormány kiemelt projektként kezeli a debreceni nemzetközi repülőtér fejlesztését.

Bővebben...
 

A Magyarországgal foglalkozó német elemzés egy lépés az ország megítélésének javulása felé

E-mail Nyomtatás

Tárgyszerűnek és pozitívnak nevezte Balog Zoltán a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) által készített, Magyarországgal foglalkozó elemzését. Az emberi erőforrások minisztere június 11-én Berlinben átadta a dokumentumot német parlament alsóháza, a Bundestag alelnökének.

Balog Zoltán az MTI-nek telefonon nyilatkozva hangsúlyozta: a csütörtökön Berlinben bemutatott, Magyarország a médiában 2010-2014 - Kritikai észrevételek a sajtótudósítások kapcsán című kutatás olyan hangnemben íródott, ami egy lépés Magyarország nemzetközi megítélésének javulása felé.

Bővebben...
 

Tovább kell mélyíteni a magyar-lett együttműködést

E-mail Nyomtatás

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes 2015. június 11-én udvariassági látogatáson fogadta a lett Parlament Külügyi bizottságának delegációját, amely Ojārs Ēriks Kalniņš vezetésével konzultációk céljából érkezett Budapestre.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség