Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Magyarország mindenben támogatja Ukrajnát integrációs céljainak elérésében

E-mail Nyomtatás

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár hivatalában fogadta Volodimir Chubirkot, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökét, valamint Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét.

Az egyeztetés során az államtitkár kifejezte a magyar kormány elkötelezettségét az ukrán-magyar külgazdaság közös fejlesztésének megvalósítása iránt, különösen a közlekedés és vízgazdálkodás területén. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy egy erős Ukrajna Magyarország kiemelt érdeke.

Bővebben...
 

A tudás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a fenntarthatóságban

E-mail Nyomtatás

A fenntarthatóság egyik legnagyobb értékét: a tudás átadását és megőrzését biztosítja a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) – jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár a 25 éves szervezet ünnepi ülésén. V. Németh Zsolt nélkülözhetetlennek nevezte a REC munkáját, hiszen csak az a társadalom fenntartható, amely tovább is adja mindazt, amit megtanult.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a környezetpolitika kihívásai során olyan kérdésekkel kell szembenéznünk, mint az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség csökkenése, az ivóvízkészletek szűkülése, az erőforrások túlzó használata, a géntechnológiai érdekek gazdasági erősödése, vagy éppen a fogyasztás-orientált szemléletmód terjedése. Mindez azonban magában hordozza az együttműködés lehetőségét.

Bővebben...
 

A Hungarikum Bizottság működéséről tartott előadást az FM helyettes államtitkára Debrecenben

E-mail Nyomtatás

Hajdú-Bihar megye az értékek otthona címmel rendezett konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Debrecenben. Az eseményen a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a Hungarikum Bizottság működéséről.

A konferencia megnyitóján Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet. Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára előadásában felhívta a figyelmet arra a szellemiségre, ami a hungarikum törvény 2012-es megalkotásához vezetett. A helyettes államtitkár elmondta: a törvény létrejötte nem a kezdet volt, hanem egy fontos mérföldkő a nemzeti értékek megbecsüléséhez vezető úton.

Bővebben...
 

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel

E-mail Nyomtatás

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel és egyetlen nemzetrésznek a feladásához sem asszisztálunk - jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzeti összetartozás napján, június 4-én a fővárosi Magyarság Házában.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott: ha bármelyik nemzetrész megroppan, akkor az egész magyarság kerül veszélybe.

Bővebben...
 

Egyre hitelesebb a magyar kormány a brüsszeli megítélés szerint

E-mail Nyomtatás

Egyre inkább hiteles a magyar kormány az Európai Bizottság megítélése szerint is – mondta a nemzetgazdasági miniszter június 4-én Budapesten, miután tárgyalt az Európai Bizottság alelnökével. Varga Mihály Valdis Dombrovskisszal közös sajtótájékoztatóján elmondta: vannak vitás kérdések az Európai Bizottság és a magyar kormány között, de ezek a viták többek között arról szólnak, mekkora lesz a gazdasági növekedés idén Magyarországon; a kormány szerint a hazai össztermék (GDP) 3,1 százaléka, az Európai Bizottság szerint 2,8 százalék.

Bővebben...
 

A honvédelmi életpálya újjáépíti a honvédség erejét

E-mail Nyomtatás

A honvédelmi életpálya újjáépíti a honvédség erejét - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán Hende Csaba honvédelmi miniszter június4-én .

A tárcavezető szerint az új illetményrendszer ösztönöz a szakmai tapasztalat megszerzésére, a ranglétrán való előbbre jutásra. A korábbinál igazságosabb, differenciált illetményrendszer átlagosan 30 százalékos keresetnövekedést eredményez júliustól, jövőre pedig további 5 százalékot jelent - tette hozzá. 2019-ig az évenként 5 százalékos illetményemelés Hende Csaba szerint 2002 óta a legjelentősebb növekedést biztosítja a honvédségi állomány keresetében.

Bővebben...
 

Növelni kell a magyar hozzáadott-értéket a kivitelben

E-mail Nyomtatás

A kormány szeretné növelni a magyar hozzáadott-értéket az exportban - mondta a külgazdasági és külügyminiszter június 4-én  Budapesten.

Szijjártó Péter a Magyar Export-Import Bank székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a magyar export 85 százalékát nagy nemzetközi cégek bonyolítják le, 15 százalék a magyar cégek aránya. A kormány ezért 2018-ig szeretné 12 ezerre növelni az exportképes, magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások (kkv) számát a jelenlegi 3 ezerről.

Bővebben...
 

Adbelkader Dehendivel folytatott megbeszélést Trócsányi László

E-mail Nyomtatás

Trócsányi László igazságügyi miniszter június 4-én bemutatkozó látogatás keretében fogadta Adbelkader Dehendi algériai nagykövetet. A találkozó keretében a felek röviden áttekintették a két ország közötti politikai, igazságügyi és kulturális együttműködés aktuális kérdéseit.

Bővebben...
 

Mérsékelni kell az élelmiszer-pazarlást

E-mail Nyomtatás

Mérsékelni kell az élelmiszer-pazarlást, mivel egyrészt az élelmiszerek értelmetlen elpocsékolását jelenti, másrészt a termelésükre és a megvásárlásukra fordított pénz és energia is kárba vész – mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Budapesten.

Feldman Zsolt sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Földművelésügyi Minisztérium közgazdaságilag, környezetvédelmileg és erkölcsileg is kulcsfontosságúnak tartja a problémát, ezért a múlt évben a szaktárca és az élelmiszerbank egyesület az Élelmiszer érték elnevezésű fórumot hozott létre az élelmiszerpazarlás és -veszteség csökkentésére. A Fórum létrehozásának és működtetésének fő célja a magyarországi élelmiszerhulladék mennyiségének felmérése és jelentős csökkentése.

Bővebben...
 

Magyar Levente Rijadba és Maszkatba látogatott

E-mail Nyomtatás

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Rijadba és Maszkatba látogatott a, ahol kormányzati vezetőkkel, befektetőkkel és mezőgazdasági importőrökkel folytatott tárgyalásokat a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség