Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Versenyképes zöldség-gyümölcs ágazatra van szükség

E-mail Nyomtatás

Egy versenyképes, erős termelői összefogásban működő zöldség-gyümölcs ágazat létrejötte a cél, amely képes a hazai és külföldi piacokat minőségi termékekkel ellátni – mondta Czerván György a CAIO Vecsés 2015 keretében szervezett konferencián.

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a zöldség-gyümölcs ágazati export értéke folyó áron 2013-ban 258 milliárd forint volt, ami 2010-hez képest dinamikusan bővült, összesen 30%-kal volt magasabb. Az export folyóáras értéke a 2014-ben is kedvezően alakult, összesen 271,5 milliárd forint volt, ami 5%-kal magasabb az előző évhez viszonyítva. Az exportált termékek mennyisége számottevően nem változott, összesen 502 ezer tonnát tett ki.

Bővebben...
 

A kormány elutasítja a bevándorlási kvótarendszer tervét

E-mail Nyomtatás

A kormány határozottan elutasítja a menekültek kötelező befogadására vonatkozó uniós kvótarendszer tervét - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János arról is beszélt, hogy szerinte Strasbourg és Brüsszel támadást indít a tényleges életfogytiglan magyarországi intézménye ellen.

 

Bevándorlásügyben Lázár János azt mondta: a felvetett kvótarendszer elfogadhatatlan Magyarországnak, a kabinet az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos tevékenységét kiszámíthatatlannak, tervezhetetlennek és átláthatatlannak tartja. Ezt azzal magyarázta, hogy három hete még arról szóltak a hírek, hogy Magyarországnak 300 bevándorlót kellene befogadnia, néhány napja viszont már 1100 bevándorló magyarországi befogadását vetette fel a brüsszeli bizottság.

Bővebben...
 

Együttműködik a kormány és az RWE

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány és a német RWE közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben a felek elkötelezték magukat egy hosszú távú és kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés iránt. A felek közös célja, hogy együttműködésükkel hozzájáruljanak a magyar fogyasztók áramellátásának biztonságához, az energiaárak kedvező szinten tartásához, továbbá az ország fenntartható gazdasági és energiapiaci fejlődéséhez.

A dokumentumot a kormány felhatalmazása alapján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint többek között Martin Herrmann, az RWE- East ügyvezetésének elnöke és Dr. Marie-Theres Thiell, az RWE Hungária ügyvezetésének elnöke látták el kézjegyükkel.

Bővebben...
 

Példaértékű a Waberer's üdülővásárlása

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, "kicsit a régi idők hangulatát idézve" vállalati üdülőt vesz. A miniszterelnök erről a Waberer's International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt május 28-án Balatonvilágoson.

 

A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a Waberer's International Zrt. 600 millió forintért vásárolta munkavállalói üdültetésére, és további másfél milliárdot költ rá a következő két évben.

 

"Lehet ma úgy versenyképesnek lenni a nemzetközi térben, hogy nem kell letaposni az alkalmazottakat, emberszámba lehet őket venni, meg lehet őket fizetni, lehet őket képezni, gondoskodni lehet az előmenetelükről, mi több, még abban is segítséget lehet nekik nyújtani, hogy kipihenhessék magukat, jó közérzetük legyen, a cég sikereit saját közös sikerüknek érezzék" - mondta a kormányfő, aki a a kormányzat nevében nagyrabecsülését fejezte a Waberer's vezetőjének ezért a gondolkodásért.

Bővebben...
 

Megérkezett a pénz a kórházakhoz

E-mail Nyomtatás

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár május 19-én aláírta a kórházak és az egyetemek részére azokat az egyoldalú jognyilatkozatokat, melyek lehetővé teszik az adósságrendezést. A végrehajtáshoz szükséges jogszabályi háttér a Magyar Közlöny legutóbbi számában került kihirdetésre. Az adósságrendezéshez szükséges források az ÁEEK által fenntartott kórházakba és az egyetemi klinikák számlájára megérkeztek. Az intézmények március 31-én lejárt tartozását a Kormány teljes egészében rendezi. Közlemény.

 

Mint ismeretes, a Kormány 1226/2015. (IV.20) határozata alapján 60 milliárd forint átkerült az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetésébe a kórházak adósságkonszolidációjának céljából.

Bővebben...
 

Folytatódtak a kedvező munkaerő-piaci tendenciák

E-mail Nyomtatás

Folytatódtak a több mint egy éve látszó, kedvező munkaerő-piaci tendenciák Magyarországon, a foglalkoztatottak létszáma tartósan 4 millió felett, a munkanélkülieké pedig 400 ezer alatt van - kommentálta Czomba Sándor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett, február-áprilisi adatait.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán kiemelte: a foglalkoztatotti létszám éves, több mint 73 ezres növekedésének jelentős része, 60 ezer új munkahely a versenyszférából kerül ki. Ezzel párhuzamosan a közfoglalkoztatás gyakorlatilag szinten maradt, míg 10-13 ezerrel nőtt az egy éven belüli vendégmunkások száma.

Bővebben...
 

Szorosabb agrárkapcsolatok hazánk és India között

E-mail Nyomtatás

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kétoldalú tárgyalást folytatott Om Prakash Dhankarral, az indiai Harayana tartomány mezőgazdasági miniszterével Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban.

A megbeszélés során az indiai tartományi miniszter ismertette a Haryana tartományban rejlő mezőgazdasági befektetési lehetőségeket és vázolta a tartomány nagyszabású infrastrukturális fejlesztési terveit. Om Prakash Dhankar méltatta magyar eredményeket a vízgazdálkodás, az öntözés és a szennyvíztisztítás terén, valamint javaslatot tett a két ország közötti tudományos technológiai együttműködés szorosabbra fűzésére.

Bővebben...
 

Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása

E-mail Nyomtatás

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntött a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 3. melléklet II.5. Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatására beérkezett önkormányzati igényekről.

A költségvetési törvényben meghatározott 2 500,0 millió forint előirányzat terhére – a miniszteri döntés alapján – 64 településen kezdődhetnek meg a munkálatok az óvodák bővítésére, új óvodák kialakítására vonatkozóan.

Bővebben...
 

Egymilliárd forintos fejlesztés a hernádi Herbro Kft. keltetőüzemében

E-mail Nyomtatás

A kormány kiemelt stratégiai célja továbbra is, hogy a mezőgazdaság kibocsátásán belül az állattenyésztés arányát növelje a növénytermesztéssel szemben – mondta Czerván György Hernádon, a Herbro Kft. keltetőüzem-fejlesztésének ünnepélyes átadóján.

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a magyar baromfiágazat exportorientált, magas szintű az integráció jellemzi, ezért bármelyik más ágazatnak is például szolgálhat a szervezettsége. Emellett fontos megjegyezni, hogy szinte teljes mértékben magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Bővebben...
 

Az EU szerepe a 2015 utáni globális fenntartható fejlődési agenda végrehajtásában

E-mail Nyomtatás

2015 több szempontból is vízválasztó a nemzetközi fejlesztéspolitikában. Az év végével jár le a 2000-ben elfogadott Millenniumi Fejlesztési Célok (MDG-k) teljesítésének határideje, szeptember végén pedig elfogadásra kerül az ún. Post-2015 agenda, ami a Fenntartható Fejlődési Célokra (SDG-k) építve a fenntartható gazdasági növekedés, társadalmi fejlődés és környezetvédelem hármas prioritására kell, hogy összpontosítson, s a fejlődő országok mellett a fejlett államokra, így hazánkra is kiterjed majd.

Mindennek szellemében került megrendezésre 2015. május 26-án a Külügyek Tanácsának formális Fejlesztési Miniszteri ülése, amin Kovács Ádám Zoltán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség