Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

E-mail Nyomtatás

A következő két hétben olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 9 nevű sajtótájékoztatón, melyet Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral közösen tartott.

 

Lázár János beszámolója szerint a távhőszolgáltatást érintő tárgyalások nyomán mintegy 90 önkormányzati vállalat került állami érdekkörbe. Így a nemzeti közműszolgáltató olcsó gázt, olcsó áramot és olcsó távhőt szolgáltathat majd – mondta.

A miniszter arról is szólt, hogy a társasházi gázmérőórák tervezett cseréje újabb rezsicsökkentést jelenthet.

Bővebben...
 

110 új munkahely a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft.-nél

E-mail Nyomtatás

Újabb üzemcsarnokot épít az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. a bonyhádi ipari parkban, a fél milliárd forintos beruházásról május 21-én írta alá a megállapodást a német tulajdonú cég, a bonyhádi önkormányzat és az ipari parkot működtető kft. képviselői.

Az eseményen Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár elmondta: A hazai fejlesztés első ütemének finanszírozója a cégcsoport mellett a Széchenyi Tőkealap. A társbefektetés keretében az Alap 223 millió forint összegben, míg a társbefektetők további 96 millió forinttal emelnek tőkét a magyar társaságban, a hazai gyártóbázis bővítéséhez.

Bővebben...
 

5 százalék feletti reálbér-emelkedés az első negyedévben

E-mail Nyomtatás

Az év első három hónapjában ismét tekintélyes mértékben, 5,2 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban a KSH május 21-ei reggeli gyorstájékoztatója szerint.

Ezzel 27 hónapja folyamatosan növekednek a reálbérek Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – továbbra is magas szintű, 59 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 márciusához képest.

Bővebben...
 

Félmilliárd forintból újult meg a hatvani kórház radiológiai osztálya

E-mail Nyomtatás

Mintegy 500 millió forintos beruházással megújult a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet radiológiai osztálya, a képalkotó diagnosztikai egységet május 21-én avatta fel az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára.

Zombor Gábor azt mondta, hogy a kórházban zajló, illetve lezárult, több mint négymilliárd forintból megvalósuló nyolc projekt nemcsak stabilizálja az intézmény helyzetét, hanem a térség egyik vezető kórházává teszi. A korai diagnosztika kiemelt területe az egészségügyi ellátórendszernek - hangsúlyozta az államtitkár.

Bővebben...
 

Elkészült az új vadgazdálkodási törvény koncepciója

E-mail Nyomtatás

Elkészült az új vadgazdálkodási törvény koncepciója, amelyet csütörtöktől széleskörű társadalmi vitára bocsátanak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, a szakmai szervezetek és az agrár-köztestület képviselőinek jelenlétében.

Bitay Márton az új vadgazdálkodási törvény szükségességét azzal indokolta, hogy a régi jogszabály már elavult. Hozzátette, társadalmi igény volt egy új vadgazdálkodási törvény megalkotására, s ezt az igényt az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közvetítette a földművelésügyi tárcának.

Bővebben...
 

Az unió magyarázkodik Altus-ügyben

E-mail Nyomtatás

Csepreghy Nándor szerint az Európai Bizottság (EB) lényegében magyarázkodik Altus-ügyben. A helyettes államtitkár a Napi Gazdaságnak azt is elmondta: még nem született döntés arról, hogyan reagál majd a kormány, amikor az Altus a bizottság EB képviseletében dokumentumokat kér.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az újság csütörtöki cikke szerint elmondta: megérkezett az EB válasza, amelyben "Brüsszel a kiválasztási szempontrendszer tisztaságát próbálja igazolni" az Altus-ügyben. Úgy vélte, a bizottság lényegében magyarázkodik, azt bizonygatja, hogy nyílt és szabályos, mindenféle hátsó szándéktól mentes volt az Altus kiválasztása.

Bővebben...
 

Eredményesebb az állattenyésztés

E-mail Nyomtatás

Az előzetes adatok szerint a legtöbb állattenyésztési ágazat teljesítménye nőtt 2014-ben – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára egy herceghalmi szakmai rendezvényen.

Czerván György, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) küldöttközgyűlésén tartott előadásában kifejtette: az előzetes adatok szerint a teljes vágóállat-termelés 6,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a baromfi 7, a sertés 7,5, a vágómarha 1, a juh és kecske 3-3, a tejtermelés 6 százalékkal, míg a tojástermelés az előző évi szinten maradt.

Bővebben...
 

Ülésezett az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság

E-mail Nyomtatás

Rendkívül fontos, hogy a centenárium alkalmával méltó megemlékezés legyen az első világháborúról országszerte, és minél több olyan kezdeményezés, program kapjon lehetőséget, mely felhívja a figyelmet a tiszteletadás fontosságára – hangsúlyozta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere vezetésével 2015. május 21-én megtartotta újabb ülését az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.

A résztvevők áttekintették az eddig elindított programok megvalósításának részleteit, valamint egyeztettek a következő időszak lehetséges projektjeiről és pályázatairól. Megállapították, hogy különösen fontos felhívni a figyelmet a magyarok első világháborúban elszenvedett rendkívüli veszteségeire. A tagok megegyeztek a tárcák közötti együttműködés további formáiról is.

Bővebben...
 

Gazdaságilag is támogatni kell a magyar közösségeket szülőföldjükön

E-mail Nyomtatás

A magyar identitás erősödéséhez gazdaságilag is támogatni kell a magyar közösségeket szülőföldjükön - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Kaláka Club "A női munkaerő- és szakképzés helyzete a Kárpát-medencében" témában szervezett nemzetközi konferencián, Bécsben.

Bővebben...
 

A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését

E-mail Nyomtatás

A kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a tervezhetőség jegyében a 2016. évi költségvetés már sokkal több, mint pusztán pénzügyi-tervezési dokumentum: a polgári Magyarország megteremtésének egyik legfontosabb tartópillére.

Fontos, hogy a pénzügyi stabilitás, a kiszámítható költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés hatásait minden magyar ember megtapasztalhassa. Tehát jövőre mindenki léphet egyet előre.

Május 13-án a kormány benyújtotta a 2016. évre vonatkozó költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely várhatóan május végén kezdi megvitatni, s előreláthatólag június utolsó heteiben el is fogadja majd a jövő évi büdzsét, amely lehetővé teszi, hogy az érintettek felkészülhessenek, előre lássák a következő évi mozgásterüket.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség