Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Egyetlen ágazat vagy tárca sem kap jövőre kevesebb támogatást

E-mail Nyomtatás

A kormány megkezdte a jövő évi költségvetési törvényjavaslat tárgyalását; támogatta az adócsökkentési javaslatokat, és rögzítette, hogy egyetlen ágazat vagy tárca sem kaphat jövőre kevesebb támogatást, mint az idén - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály úgy fogalmazott, "akár oktatás, akár egészségügy, akár közbiztonság vagy honvédelem, mindegyik területnek biztosítani kell azt a támogatást, amelyet idén megkapott".

Bővebben...
 

Azerbajdzsánból biztosan jön majd földgáz Európába

E-mail Nyomtatás

Azerbajdzsánból biztosan fog érkezni földgáz Európába, minden más elképzelés az európai gázellátás diverzifikálásáról egyelőre csak hosszú távú terv, álom – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság kétnapos ülése után.

Bővebben...
 

Kreatív pályázat a jövő közlekedéséről

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát.

Bővebben...
 

Több mint 1000 roma nő szerzett szakképesítést

E-mail Nyomtatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1,5 milliárd forintos kiemelt programja keretében több mint 1000 roma nő szerzett szakképesítést az elmúlt három évben. A kormány célja, hogy minél több roma nő tudjon elhelyezkedni a munkaerőpiacon - mondta Langerné Victor Katalin a „Nő az esély” című konferencián.

Bővebben...
 

A gyermekétkeztetés körülményeinek javítására írt ki pályázatot a kormány

E-mail Nyomtatás

A gyermekétkeztetés körülményeinek és feltételeinek javítását célzó fejlesztések támogatására egymilliárd forint keretösszegű pályázatot írt ki a kormány az önkormányzatok számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin közölte: az önkormányzatok és társulásaik egyebek mellett óvodáik, bölcsődéik főzőkonyháinak, tálalóinak vagy étkezőinek fejlesztésére kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.

Bővebben...
 

Elindult a Gyere haza fiatal elnevezésű program

E-mail Nyomtatás

A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a Gyere haza fiatal elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával – jelentette be a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár Székesfehérváron.

Czomba Sándor közölte, hogy elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni. Mint mondta, a problémához mérten kicsi a program pénzügyi kerete, de sikeressége esetén rövid időn belül szélesíteni fogják a kört és már nemcsak az Egyesült Királyságra fognak koncentrálni.

Bővebben...
 

Szijjártó durva és bántó felületességnek nevezte az FBI-igazgató szavait

E-mail Nyomtatás

A külgazdasági és külügyminiszter szerint durva és bántó általánosítást és felületességet mutatnak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatójának a washingtoni Holokauszt Múzeumban mondott szavai.

Az InfoRádió Aréna című műsorában Szijjártó Péter elmondta: James Comey olyan kijelentést engedett meg magának, amely "Magyarországra nézve és a magyar emberekre nézve rágalmazásnak tekinthető, kifejezetten sértő, történelmietlen, és durva és bántó általánosítást és felületességet" tartalmaz, ami különösen egy ilyen súlyos kérdésben nem engedhető meg.

Bővebben...
 

Magyar termelői összefogásból létrehozott bolt nyílt Budafokon

E-mail Nyomtatás

Igazi innovatív ötlet a Kertész-Klub kezdeményezése, amellyel egy új típusú értékesítési formát teremt a városok szívében – mondta Feldman Zsolt Budapest első Vitamin Szalon üzletének megnyitóján, a Campona bevásárlóközpontban.

Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a gazdálkodóknak igazi kihívást jelent megtalálni a közvetlen értékesítési lehetőséget a vásárlók felé. A termelői piacokon túl érdemes a bevásárlóközpontokban is megjelenni, mert így még több emberhez lehet eljuttatni a kiváló minőségű magyar primőr termékeket.

Bővebben...
 

A turizmusért felelős helyettes államtitkár hop on hop off szolgáltatást javasol a borvidékeken

E-mail Nyomtatás

Borvidéki hop on hop off szolgáltatás indítását javasolta buszos vállalkozóknak a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Busexpót kísérő személyszállítási szakmai konferencián, Zsámbékon.

Ruszinkó Ádám a budapesti feladatok közé sorolta a turista autóbuszok védett városnéző útvonalainak kijelölését, a turistabuszok parkolásának, valamint a szállodahajók autóbuszokkal történő kiszolgálásának a megoldását.

Bővebben...
 

Továbbra is kiemelkedőek a magyar-osztrák kapcsolatok

E-mail Nyomtatás

Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes meghívására 2015. április 21-én Budapestre látogatott Michael Linhart, az Osztrák Köztársaság Szövetségi Európai, Integrációs és Külügyminisztériumának főtitkára.

A felek a tárgyaláson egyetértettek abban, hogy a magyar-osztrák kapcsolatok továbbra is kiemelkedőek, minden kérdésben rendszeres és nyílt párbeszéd folyik a két ország között.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség