Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Itthon

Aláírták a 2017-es vizes vb rendezéséről szóló megállapodást

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor és Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke aláírta a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban. A miniszterelnök azt mondta: a valódi garancia a sikerre a nemzeti egység az esemény mögött.

A kormányfő újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett, sőt a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.

 

A vb ügye tehát túlmutat a sporton, ezért is van az, hogy függetlenül attól, hogy „valaki úszik-e vagy sem, kedveli-e a sportolókat és a sportot vagy sem, támogatja-e a kormányt abban az elkötelezett sportpolitikában, amit folytatunk vagy sem”, az egész ország a rendezvény mögött áll – vélekedett. Hozzátette: a vb valójában egy teljesítménypróba, hogy „képesek vagyunk-e arra, amire rajtunk kívül senki más nem mert vállalkozni”.

Bővebben...
 

Átalakították a pályázati rendszert

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány tartalmilag és formailag is átalakította a 2014-2020-as uniós források felhasználásának pályázati rendszerét - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a Piac és Profit szakmai konferenciáján.

Hozzátette: az átalakítás egyik legfontosabb célja, hogy koncentrálják a források felhasználását, és világos fókuszokat fogalmazzanak meg a vállalkozások számára.

 

A helyettes államtitkár kifejtette, hogy a 2007-1013. közötti uniós fejlesztési ciklusban 17 operatív programban szerepeltek a forrás felhasználási lehetőségek, ezt a 2014-2020-as időszakra 10-re csökkentették, ezek közül többnyire három - a GINOP, a TOP és a VEKOP - tartalmazza a vállalkozások pályázati lehetőségeit.

 

Kitért arra is, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban csak a legindokoltabb fejlesztéseket támogatják.

Bővebben...
 

Az európai stabilitás egyik legfontosabb pilléreként tekintünk Egyiptomra

E-mail Nyomtatás

Az európai stabilitás egyik legfontosabb pilléreként tekintünk Egyiptomra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az egyiptomi kollégájával, Számeh Sukrival közösen tartott sajtóértekezleten.

 

Magyarország rendkívül fontosnak tarja, hogy stabilitás legyen az észak-afrikai országban, hiszen azok a terrorszervezetek, amelyek Egyiptom stabilitását veszélyeztetik, azok Európáét is fenyegetik - tette hozzá Szijjártó Péter.

 

Magyarország határozottan elítéli az olyan terrorcsoportok, mint az Iszlám Állam (IÁ) nevű szervezet, az al-Kaida nemzetközi terrorcsoport, az al-Shabaab iszlamista szélsőséges szervezet vagy a Boko Haram nigériai terrorcsoport tevékenységét - hangsúlyozta a magyar diplomácia vezetője.

Bővebben...
 

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az Alpine japán vállalattal

E-mail Nyomtatás

A kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára látta el kézjegyével a megállapodást, a japán autóipari beszállítót Kobajasi Tosinori, a cég európai elnöke képviselte.

 

Magyar Levente elmondta: ez az 58. stratégiai megállapodás a magyar kormány és egy külföldi befektető között, és a 7., amelyet japán céggel kötöttek. Ezzel Japán a 3. a kormányzattal stratégiai partnerséget kötött befektetők száma szerinti rangsorban, a legtöbb stratégiai megállapodást amerikai, a második legtöbbet német cégekkel írta alá a magyar kormány – mondta az államtitkár.

Bővebben...
 

Átadták a dán Coloplast új gyártócsarnokát Nyírbátorban

E-mail Nyomtatás

Seszták Miklós adta át a speciális gyógyászati segédeszközöket gyártó dán Coloplast új gyártócsarnokát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

A nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, hogy a 7,9 milliárd forint értékű beruházást a kormány több mint 1,1 milliárd forinttal támogatta. A fejlesztéssel mintegy négyszáz új munkahely jött létre a nyírbátori gyárban. Ez a szám a beszállítói kör szélesedésével tovább bővülhet – tette hozzá a miniszter.

Bővebben...
 

A pénzügyi rendszer felelőssége a Kun-Mediátor-ügy

E-mail Nyomtatás

A karcagi Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügye a pénzügyi rendszer és azok felelőssége, akik ezeket a csalásokat, s egyéb láthatóan bűncselekménybe hajló visszaéléseket elkövették - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Utalva a brókerbotrányokra a kormányszóvivő azt mondta: úgy tűnik, az összes pénzügyi botrány büntetőügy, nem hiába zajlanak nyomozások. A karcagi cég esetében ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt. Kiemelte: bíznak benne, hogy a lehető legtöbb esetben meglesznek a források, amelyet a kártalanításokat fedezni tudják.

Bővebben...
 

Horgászati idénynyitó a Balatonon

E-mail Nyomtatás

Fellendülhet a horgászturizmus a héten elfogadott törvénymódosítás eredményeként, amely 2016-tól megszünteti a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken - hangzott el horgászati idénynyitó sajtótájékoztatón, a balatonlellei mólón.

Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár szerint a halászati tilalom nem érinti a piacot kiszolgáló haltermelési egységeket, halastavakat.

Bővebben...
 

Befejeződött a fertődi Esterházy-kastély felújításának második üteme

E-mail Nyomtatás

Lezárult a fertődi Esterházy-kastély felújításának második üteme, amelynek keretében megújult többek között a kastély egykori Marionettszínháza és a Narancsház is.

A most lezárult európai uniós fejlesztés részeként újult meg a Marionettszínház és a Narancsház épülete, a kettő közé visszaépült a barokk víztorony, amelynek földszintjén a kastély történetét bemutató körvetítéses film látható. Megújult továbbá a kastély előtti gránátosházak homlokzata és tetőszerkezete, a főépület két világítóudvara, valamint restaurálták a kínai lakk-kabinetet és a porcelános szobát is.

Bővebben...
 

Magyarország számára fontos a GMO-mentesség

E-mail Nyomtatás

Magyarország számára fontos a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) való mentesség, az ország GMO-mentességét 2012 óta az alaptörvény is rögzíti - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy nemzetközi szakmai konferencián Budapesten.

A kétnapos, Hogyan maradjunk GMO-mentesek Európában című fórum megnyitóján a helyettes államtitkár emlékeztetett: az idei Grüne Woche mezőgazdasági vásáron Berlinben megtartott agrárminiszteri csúcstalálkozón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy összefogásra ösztönző kezdeményezést tett "Szövetség a GMO-mentes Európáért" címmel.

Bővebben...
 

Átlagosan húsz százalékkal olcsóbbak lesznek a tankönyvek

E-mail Nyomtatás

Megkezdődött a 2015/16-os tanévre a tankönyvrendelés: változás, hogy több idő áll rendelkezésre erre és a kiadványok további húsz százalékkal lesznek olcsóbbak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára.

 

Czunyiné Bertalan Judit a sajtótájékoztatón elmondta: a tankönyvellátásra vonatkozó eddigi tapasztalatokat összegezve megváltoztatták a következő tanévre a tankönyvrendelési felületet. Jelentősen könnyebb lesz a folyamat, és egyúttal biztonságosabbá is válik - emelte ki az államtitkár.

 

Hozzátette: a pedagóguskarral és az egyházakkal folytatott egyeztetések nyomán több változtatással találkozhatnak majd az intézmények. Sokkal több idő van a tankönyvek megrendelésére, az idén harminc nap áll rendelkezésre a kiválasztásra és a rendelések rögzítésére.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség