Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Prosperitati: Pont került az eddig meghirdetett pályázatok végére

E-mail Nyomtatás

A pályázók nyolcvan százaléka nyert támogatást az alapítványnál

A maradék 705 pályázóval is szerződést kötött a Prosperitati Alapítvány, a forrásbővítésnek köszönhetően további egymilliárd forinttal, vagyis négyszázmillió dinárral egészítették ki az első két pályázati kör összegét. Mint ismeretes, a magyarországi támogatásnak köszönhetően 2018 végéig 50 milliárd forintos keretösszeget irányoztak elő a vajdasági gazdaság élénkítésére.

Az első két pályázati körben 2993 pályázat érkezett be a vajdasági gazdaságfejlesztési program tizenöt gazdasági és társadalmi területen meghirdetett támogatására. A forrásbővítésnek köszönhetően mind a 2388 sikeresen pályázó támogatását jóváhagyta az alapítvány, csak azok nem részesültek támogatásban, akik nem voltak jogosultak rá, nem érték el a 40 pontot vagy hiányosan, nem megfelelően adták át a dokumentumokat.

A pozitív elbírálásban részesült támogatás meghaladja a négymilliárd forintot, több mint 14 millió eurós friss tőkeinjekció érkezett ezáltal a vajdasági gazdaságba – nyilatkozta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

A támogatás kedvezményezettjei a vajdasági magyar kis- és középvállalkozók, gazdák és fiatal házasok. A népszerű pályázatokat ismét kiírja a Prosperitati, illetve az év végéig meghirdetik a nagy összegű hitelkonstrukciós pályázatokat is – erősítette meg a korábbi értesüléseket az ügyvezető.

Az alapítvány célja, hogy 2018 végére célszerűen felhasználják az 50 milliárd forintos keretösszeget, amelyet a vajdasági magyar gazdaság fellendítésére irányzott elő Magyarország kormánya – nyilatkozta Juhász Bálint a Vajdaság Mának. Ahogyan korábban elhangzott, a vajdasági gazdaságélénkítő program sikere meghatározza a magyar gazdaságpolitika további hasonló lépéseit a régióban, a délvidéki fejlesztési program mintájára megszületett a kárpátaljai gazdaságfejlesztési program, illetve az elmúlt időszakban tapasztalatszerzés céljából muravidéki és horvátországi szakemberek is érkeztek a Prosperitati Alapítványhoz – tette hozzá a vajdasági gazdaságfejlesztési alapítvány ügyvezetője.

Basity Gréta

 

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség