Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Szerbia: 2017-ben is érvényben marad a foglalkoztatási tilalom

E-mail Nyomtatás

A szerbiai közszférában dolgozók egy része béremelésre számíthat januárban, az állami szolgálatoknál érvényben lévő foglalkoztatási tilalmat pedig 2017 végéig meghosszabbítják, ezt irányozza elő a költségvetési rendszerről szóló törvény módosítása, amelyet a kormány továbbított a parlamentnek, hogy sürgősségi eljárás során fogadja el.

A javaslat szerint a rendőrségnél, a katonaságnál, az igazságügyben, a tudományos-kutatói területeken, valamint a kulturális, a szociális és az egészségügyi intézményekben dolgozók bérét öt százalékkal növelik.

Az iskoláskor előtti intézményekben hatszázalékos béremelés van kilátásban, akárcsak az általános és középiskolai alkalmazottak esetében, a felsőoktatásban dolgozók pedig háromszázalékos növelést kapnak.

A költségvetési rendszerről szóló törvény módosításai előirányozzák a nyugdíjak 1,5 százalékos emelését is. A bér- és nyugdíjemelést is azzal indokolják, hogy a vártnál jobb eredményeket értek el a fiskális konszolidáció terén.

A becslések szerint a közszféra béreinek növelésére és a nyugdíjak emelésére 2017-ben körülbelül 18 milliárd dinárt kell biztosítani a költségvetésből.

A kormány javasolta, hogy a közszférában érvényben lévő létszámstopot, amit 2013 decemberében vezettek be, 2017 végéig hosszabbítsák meg, mert a becslések szerint az ellenőrzött foglalkoztatás hozzájárul a pénzügyi stabilitáshoz.

 

(Beta)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség