Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A szerbiai parlament megválasztotta az új alkotmánybírákat

E-mail Nyomtatás

A szerbiai parlament Snežana Markovićot, Milana Škulićot, Miroslav Nikolićot és Jovan Ćirićet választotta meg alkotmánybírónak. A képviselőház Tomislav Nikolić államfő javaslatára választotta meg az új alkotmánybírókat. A parlament elfogadta az Alkotmánybíróság 10 jelöltből álló listáját is, amit továbbítanak majd az államelnöknek, akinek erről a listáról öt további bírót kell kiválasztania.

A lista, amit a képviselőház átad majd a szerb államfőnek a következő neveket tartalmazza: Katarina Manojlović Andrić alkotmánybíró, Dragana Kolarić és Tijana Šurlan, a Rendőrakadémia professzorai, Vesna Ilić Prelić, az Alkotmánybíróság elnöke, Tatjana Babić, a korrupcióellenes ügynökség igazgatója és Jasminka Obućina a gazdasági fellebviteli bíróság bírája. A listán szerepel továbbá Dušan Ignjatović, belgrádi ügyvéd, Dr. Korhecz Tamás, a Dr. Lazar Vrkatić Jogi és Üzleti Tudományok Karának professzora, Radisav Filimonović, a Novi Pazar-i államügyész helyettese, és Branislav Petrović, belgrádi állami végrehajtó.

Szerbia alkotmánya kimondja: ahhoz, hogy valaki alkotmánybíró lehessen, legalább 40 évesnek kell lennie, 15 év jogi munkatapasztalattal.

Egy személy legfeljebb kétszer lehet megválasztva, vagy jelölve, írja a b92.

 

vajma.info

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség