Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

EU-nem: az ír kormányfő nem tudja, mi lesz

E-mail Nyomtatás

Az ír miniszterelnök szerint „nem egyértelmű” a következő lépés azután, hogy országa a csütörtökön tartott népszavazáson elutasította a Lisszaboni Szerződést, válságba sodorva ezzel az Európai Unió működését. Brian Cowen az RTE ír közszolgálati rádiónak adott vasárnapi interjújában kijelentette: „az a dolgom, hogy megvédjem az érdekeinket, biztosítsam, hogy ne sérüljenek, és ezzel párhuzamosan megtaláljam a továbbvezető utakat. Ezek azonban egyelőre nem egyértelműek számomra”.
Az ír szavazók 53,4 százaléknyi „nem” szavazattal utasították el a Lisszaboni Szerződést. Szakértők szerint a dokumentum leszavazása - amely a 2005-ben a francia és holland szavazók által megtorpedózott uniós alkotmányt hivatott helyettesíteni - újabb intézményi válságba sodorhatja a 27 tagállam alkotta uniót.
Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az elutasítás ellenére a többi uniós tagállamban folytatni kell a ratifikációt. „A folyamat 27 államot érint - közülük 18 már elfogadta a szerződést, és az Európai Bizottság reményei szerint ez így lesz a többi tagállamban is” - fogalmazott előzőleg Jose Manuel Durao Barroso
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség